Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
k
geen bewerkingssamenvatting
|frequentie_avond=2x/uur
}}
'''Lijn 1''' reed vanaf Station van station [[Den Helder Zuid een grote lus door de stad]] via Nieuw Den Helder, het Centrum, station [[Den Helder]] en De Schooten naar station [[Den Helder Zuid]].
De gehele dag van de week gold een halfuurdienst over het hele traject, in de middagspits en op zaterdagmiddag reed er 2x/uur een extra bus tussen station Zuid en het gewone station. Deze ritten reden niet in de vakantieperioden. In de avonduren en op zondag werd niet verder gereden dan de halte Baljuwstraat, de halte Station Zuid (oost) werd op die momenten niet bediend.
== Geschiedenis ==
Het is onbekend wanneer deze lijn is ontstaan.
 
In de [[NZH Dienstregeling Noord 1990/1991|dienstregeling 1990/1991]] werd dagelijks een halfuurdienst over het hele traject gereden, in de meeste gevallen werd aan de oostzijde van station Zuid verder gereden als [[Lijn 6 Den Helder, Station - Station Zuid|lijn 6]].
Per [[Connexxion Dienstregeling Noordwest (1999/2000)|30 mei 1999]] ging de exploitatie over naar [[Connexxion]], het lijnnummer werd toen gewijzigd naar [[Lijn 31 Den Helder, Station Zuid (west) - Station Zuid (oost)|31]].
ap_users
86.686
bewerkingen

Navigatiemenu