Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Roelof88

1.499 bytes toegevoegd, 29 dec 2012 21:00
geen bewerkingssamenvatting
: Ik vind de overzichtspagina op [[Concessie Arnhem Nijmegen]] een prima oplossing. Het is een stuk duidelijker en het levert geen verwarring op. Daarentegen kun je op de huidige concessiepagina's zonder jaartallen in de koptekst ook (kort) ingaan op voormalige concessies. Voor deze concessie is het een uitkomst, maar het lijkt mij niet echt noodzakelijk om dit bij alle concessies toe te passen (maar andere meningen zijn welkom). Dan je andere vraag: Op http://www.destadsregio.nl wordt geen streepje gebruikt en ook niet op de [http://www.kpvv.nl/KpVV/KpVV-Overige-Content/KpVV-Overige-Content-Media/Bijlagen-publicaties/Concessieposter-Regionaal-openbaar-vervoer-2013pdf.pdf nieuwste concessieposter van de KPVV] (ik zie dat wel meer concessienamen op deze wiki niet (helemaal) kloppen met de benamingen die op de poster worden gebruikt) [[Gebruiker:Roelof88|Roelof88]] 29 dec 2012 19:45 (CET)
 
:::@Fogeltje: Mijn mening is dat dit alleen maar een berg pagina's met vrijwel dezelfde info oplevert en daarmee eigenlijk dubbel werk is en een warboel oplevert in de loop van de tijd. Heb je je ook gerealiseerd dat de concessie 10 jaar? Stel dat iemand in 2023 wil kijken wat het net in de oude concessie was dan moet diegene dus 10 pagina's bekijken voor een volledig overzicht terwijl het waarschijnlijk op 1 pagina heel overzichtelijk kan staan.
:::Arnhem-Nijmegen is, in het kader van de inconsequenties, nu trouwens ook de enige concessie die een wijzigingspagina heeft zonder "Wijzigingen" in de titel. Als je een overzicht per jaar wilt hebben zou ik dat centraliseren op de concessiepagina, bv. zoals in [[Concessie Stadsdienst Dordrecht]] gebeurd is.
 
:::Een historisch overzicht van een lijn is inderdaad een voordeel van de oude pagina door laten lopen, maar de gevaren heb ik ook al genoemd. Eigenlijk zou je het historische overzicht trouwens al op een andere manier moeten bewaren. Neem bijvoorbeeld het DAV-gebied wat ik al eerder aanhaalde als voorbeeld met naamdoublures en oplossingen daarvoor. Daar bestaat een flink aantal lijnen die nog ongeveer hetzelfde lopen als in de vorige concessie, maar doordat alles in 2007 is hernummert is het overzicht alsnog verdwenen. Kleine routewijzigingen kan je immers nog in de pagina zelf verwerken, maar een lijnnummerwijziging zorgt dat je hoe dan ook een nieuwe pagina nodig hebt.--[[Gebruiker:Daniel|Daniel]] 29 dec 2012 20:00 (CET)
17.793
bewerkingen

Navigatiemenu