Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Stadsvervoer Leeuwarden (2008-2012)

98 bytes toegevoegd, 9 dec 2012 14:05
geen bewerkingssamenvatting
{{CboxvCbox
|concessie=Stadsvervoer Leeuwarden
|overheid=[[Provincie Friesland]]
}}
De [[concessie Stadsvervoer Leeuwarden]] bevat was een concessie ten behoeve van de stadsdienst stadslijnen in Leeuwarden. Nadat het stadsvervoer in Leeuwarden als één van de eerste concessies in Nederland is aanbesteed (met als winnaar [[Arriva]]), is in 2008 een nieuwe concessie ingegaan. [[Connexxion]] heeft had deze laatste aanbesteding gewonnen en zet zette ook hier haar MAXX concept in. Dit MAXX concept is als eerste geïntroduceerd op de stadsdienst in Almere en later ook in Zwolle. Connexxion was de enige inschrijver op deze concessie. Per 9 december 2012 is de concessie vervangen door de [[concessie Noord- en Zuidwest-Friesland en Schiermonnikoog]].
== Lijnennet ==
De Connexxion stadsdienst Leeuwarden bestaat bestond uit een basis- en aanvullend net. De meeste wijken hebben hadden hierdoor 4x per uur een bus van maandag t/m zaterdag.
Het aanvullende net rijdt reed van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 18:00 uur ''(voor 9:00 uur op maandag t/m vrijdag rijden reden de basislijnen 4x per uur in plaats van de aanvullende lijnen)''. Op zondag rijden reden deze lijnen van 11:30 - 21:30 1x per uur.
{|class="wikitable" cellpadding="3" cellspacing="1" "text-align:center" style="width:100%;"
== Materieel ==
[[Connexxion]] zet zette voor de stadsdienst enkele [[Procity]] busjes in van [[VDL Berkhof]]. Deze busjes worden werden in de volksmond ook wel Frysker genoemd en zijn waren speciaal ontwikkeld door VDL en Connexxion voor het vervoer op rustige lijnen.
Naast de Procity's worden werden er [[VDL Berkhof Ambassador|Berkhof Ambassador 200]]-bussen ingezet voor diverse lijnen. Op lijn 12 rijdt geleed materieel. Hiervoor zijn reden een drietal gelede [[Mercedes-Benz Citaro|Citaro's]] beschikbaar.
== Wijzigingen ==
[[Wijzigingen concessie Stadsvervoer Leeuwarden 2010]]
Na afloop wordt werd deze concessie geïntegreerd in een nieuwe busconcessie, waar ook de [[concessie Noord- en Zuidwest-Friesland]] en de [[concessie Schiermonnikoog]] onderdeel van gaan uitmaken.
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu