Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Gebruiker:Tlp/Zandbak

927 bytes toegevoegd, 8 nov 2012 15:44
geen bewerkingssamenvatting
Bij veel lijnen wijzigen de vertrektijden. Alle overige wijzigingen zijn hieronder te vinden.
==Overige wijzigingen==
===Stadsdienst Hoofddorp===
*[[Lijn 168 Hoofddorp, Station - Spaarne Ziekenhuis]]
Geen wijzigingen.
*[[Lijn 169 Hoofddorp, Station - Spaarne Ziekenhuis]]
Geen wijzigingen.
*[[Lijn 268 Hoofddorp, Station - Spaarne Ziekenhuis]]
Geen wijzigingen.
===Streekbussen===
*[[Lijn 140 Haarlem Station - Uithoorn Busstation]]
De eerste rit op werkdagen overdag zal niet meer geknipt worden. Op zaterdag zal er een rit geknipt worden die op 10.00 uur op station Hoofddorp aankomt.
Vanaf Zwanenburg verloopt de route van de halte Kinheim naar het nieuwe station. Vanaf daar wordt er naar Boesingheliede en Lijnden gereden. Vanaf Lijnden wordt er via de route van lijn 145 naar de halte Beemsterstraat in Hoofddorp gereden, waarbij de bus richting Hoofddorp niet op de halte Hoofdweg 199 stopt en richting Zwanenburg niet op de halte Hoofdweg 271. Het resterende deel van de route verloopt via een deel van de huidige scholierenroute van lijn 179 naar station [[Hoofddorp]], waarbij de haltes in de nieuwe situatie in beide richtingen worden bediend.
Deze lijn gaat alleen nog maar op werkdagen rijden en de frequentie wordt verlaagd naar 1x/uur.
 
*[[Lijn 162 Hoofddorp Station - Lisse Centrum]]
Een nieuwe lijn van Hoofddorp via Nieuw-Vennep en Lisserbroek naar Lisse die als vervanging dient voor lijn 52. In Hoofddorp neemt deze lijn het stadstraject van lijn 164 over en in Lisse vervalt het traject Hyacinthenstraat - Anna Blamandreef. Op zondag wordt er alleen tussen [[Nieuw-Vennep]] en Lisse gereden. De frequentie is 1x/uur.
*[[Lijn 164 Hoofddorp Station - Sassenheim Station]]
Deze lijn gaat vanuit Hoofddorp vrijwel rechtstreeks naar Nieuw-Vennep rijden, het stadstraject in Hoofddorp wordt overgenomen door de nieuwe lijn 162. Verder gaat deze lijn alleen nog maar op werkdagen overdag rijden en de frequentie wordt verlaagd naar 1x/uur.
 
*[[Lijn 168 Hoofddorp, Station - Spaarne Ziekenhuis]]
Geen wijzigingen.
 
*[[Lijn 169 Hoofddorp, Station - Spaarne Ziekenhuis]]
Geen wijzigingen.
*[[Lijn 170 Amsterdam Centraal Station - Uithoorn Amstelplein]]
Deze lijn vervalt, reizigers kunnen gebruik maken van de nieuwe lijn 161.
===Schiphol Sternet===
*[[Lijn 186 Schiphol Zuid P30 - Amstelveen Ziekenhuis]]
In Amstelveen wordt de route verlengd maar het Ziekenhuis Amstelland om de wijk Keizer Karelpark-Oost te bedienen, die na de verlegging van lijn 199 in december 2011 zonder bus zat. Er wordt in tegenstelling tot lijn 199 niet via de Van der Leeklaan maar via de Lindenlaan gereden. Bij het Augustinuspark wordt een nieuwe halte geopend, evenals bij de Nieuwe Meerlaan. Wel vervalt op Schiphol de halte Sleepterrein.
Op Schiphol vervalt de halte Sleepterrein.
===Spitsbussen===
*[[Lijn 215 Schiphol Oost Zuideinde - Almere Buiten Molenbuurt-Noord]]
Op Schiphol vervallen de haltes Gebouw 133, Gebouw 70 en Bussluis.
In de middagspits blijft de huidige 20-minutendienst gehandhaafd, maar alle bussen vertrekken (met uitzondering van de eerste rit) 2 minuten eerder.
*lijn 268[[Lijn 272 Kudelstaart Bilderdammerweg - Amsterdam Centraal Station]]Geen wijzigingenSommige ritten vertrekken wat eerder, waardoor het dienstregelingpatroon verschuift.
*lijn 272Sommige ritten vertrekken wat eerder. *lijn [[Lijn 275Amsterdam Gaasperplasstation - Aalsmeer Floraholland West]]
De haltes bij de Bloemenveiling krijgen andere namen.
*lijn [[Lijn 277IJmuiden Dennekoplaan - Schiphol Centrum Plaza / NS]]
Geen wijzigingen.
*lijn [[Lijn 287Schiphol, Centrum Plaza/NS - Rijk Koolhovenlaan]]
Geen wijzigingen.
===R-NET===*lijn [[Lijn 300Haarlem Station - Amsterdam Bijlmer ArenA]]
In de vroege ochtendspits worden tussen Schiphol en Haarlem twee extra ritten toegevoegd, en in de late uren worden vier extra ritten toegevoegd tussen Amsterdam-ZO en Schiphol Noord.
Vanuit Haarlem worden op werkdagen naar Amsterdam-ZO drie extra ritten toegevoegd, waarvan één rit begint in Schiphol Centrum en één rit begint in Schiphol Noord. Laatstgenoemde rit wordt niet in het weekend gereden.
*lijn [[Lijn 310Nieuw Vennep Getsewoud P+R - Amsterdam Station Zuid]]
In de vroege ochtendspits wordt er vaker gereden. De avondspits duurt richting Nieuw-Vennep echter een kwartier korter, maar richting Amsterdam juist een halfuur langer. Ook vervalt op werkdagen overdag in de late uren richting Nieuw-Vennep een rit.
Op zondag vertrekken alle ritten richting Nieuw-Vennep 1 minuut later, met uitzondering van de laatste rit. Deze vertrekt 3 minuten later. Richting Schiphol vertrekt dan alleen de latste rit 1 minuut later.
*lijn [[Lijn N30 Haarlem Station - Amsterdam Bijlmer Arena]]Op zaterdagnacht vertrekt er om 00:48 uur een extra rit vanuit Haarlem naar Amsterdam-ZO. ===Buurtbus===*[[Lijn 401Hoofddorp Station - Bennebroek Anemonenplein]]
Geen wijzigingen.
===Schoolbussen===*lijn [[Lijn 612Abcoude Koningsvaren - Amstelveen Uilenstede]]
Geen wijzigingen.
*lijn [[Lijn 622Lijnden Lijnderdijk - Amstelveen Dorpsstraat]]
Geen wijzigingen.
===Nachtbussen===*lijn N30Op zaterdagnacht vertrekt er om 00:48 uur een extra rit vanuit Haarlem naar [[Lijn N70 AmsterdamCentraal Station -ZO. *lijn N70Uithoorn Amstelplein]]
In Amsterdam wordt de halte Leidseplein vervangen door de halte Stadhouderskade/Leidseplein. Dit geldt alleen voor de bussen richting Uithoorn.
*lijn [[Lijn N71Amsterdam Centraal Station - Kudelstaart Bilderdammerweg]]
In Amsterdam wordt de halte Leidseplein vervangen door de halte Stadhouderskade/Leidseplein.
*lijn [[Lijn N97Amsterdam Marnixstraat - Schiphol Zuid P30]]
In Amsterdam wordt de halte Leidseplein vervangen door de halte Stadhouderskade/Leidseplein. Dit geldt alleen voor de bussen richting Schiphol.
ap_users
12.575
bewerkingen

Navigatiemenu