Publicexpress

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Publicexpress is een busmaatschappij uit Oldenburg (Duitsland), die werd opgericht in oktober 2004.

Aanvankelijk exploiteerde het bedrijf een busverbinding tussen Groningen en Oldenburg. Deze bus reed 2 tot 3 keer per dag. De lijn werd een succes en hierdoor werd het aantal haltes uitgebreid, werd het traject verlengd tot Bremen en rijdt er tegenwoordig in beide richtingen 8 keer per dag een bus. Daarnaast rijdt er tegenwoordig ook elke nacht een bus, met name voor reizigers die naar Airport Bremen gaan. De huidige verbinding is lijn 0 Groningen - Oldenburg (D) - Bremen (D).

Sinds 2012 kunnen reizigers vanuit Ost-Friesland met de Publicexpress bus naar Groningen of Bremen reizen. Er gaat sindsdien een bus van Aurich en Hesel naar de halte Apen/Remels, waar deze reizigers kunnen overstappen.

In samenwerking met Fass Reisen biedt Publicexpress sinds het najaar van 2012 verbindingen aan tussen Groningen/Oldenburg en Berlijn en Groningen/Oldenburg en Hamburg.

Op 14 juni 2013 introduceerde Publicexpress tevens een nieuwe busverbinding, een lijn die op vrijdag en in het weekend rijdt tussen Zuid-Duitsland en Frankrijk.

Externe link