Provincie Zeeland

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
OV-autoriteit
Naam Provincie Zeeland
Logo Provincie-Zeeland.png
Provinciehuis Middelburg
Commissaris
van de Koning
Han Polman
OV-autoriteitenkaart - Lijst van OV-autoriteiten
De provincie Zeeland
De provincie Zeeland is een provincie gelegen in het zuidwesten van Nederland.

Verantwoordelijkheid

De provincie Zeeland is sinds 14 december 2014 verantwoordelijk voor de concessie Zeeland, daarvoor bestond het busvervoer in Zeeland uit nog drie aparte concessies, namelijk Noord-Zeeland, Midden-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. Bij de start van de nieuwe concessie Zeeland is ook een nieuwe vervoersconcept uitgerold dat de naam Haltetaxi draagt. De haltetaxi ging de ontsluiting van kleine dorpjes verzorgen wanneer zij niet meer bediend werden door regulier openbaar vervoer.

Naast de concessie Zeeland is er nog een aparte concessie voor het busvervoer rond het recreatietransferium in Renesse, hiervoor draagt de provincie ook de verantwoordelijk van.

Als laatste draagt de provincie nog de verantwoordelijkheid voor de Fastferry tussen Vlissingen en Breskens. De Fast Ferry wordt sinds 1 januari 2015 uitgevoerd door een dochteronderneming van de provincie genaamd Westerschelde Ferry BV, dit omdat er geen gegadigden voor de concessie gevonden konden worden.

Bestuur

Het dagelijks bestuur van de provincie wordt uitgeoefend door gedeputeerde staten. Deze bestaat uit een voorzitter (ook wel Commissaris van de Koning) en enkele gedeputeerden met elk hun aparte portefeuille. De verantwoordelijkheid van het openbaar vervoer voor de provincie Zeeland ligt bij Harry van der Maas van de SGP. De Commissaris van de Koning van Zeeland is Han Polman van D66.

Externe link