Pannenhuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Pannenhuis
Plaats Brussel
Land België
Geopend 29 mei 1983
Gesloten 3 juni 1984
Verkorting FPNO
Ex-vervoerders NMBS
Overstap op overig OV Onbekend

Station Pannenhuis was kortdurend een treinstation aan de spoorlijn Brussel-Zuid - Brussel-West - Schaarbeek (lijn 28). Het station werd in het jaar 1984 gesloten voor het reizigersvervoer. Sindsdien is het station bewaard gebleven als noodhalte, maar nooit meer in gebruik genomen. Tegenwoordig ligt er ook een metrostation naast het station. In het voorjaar van 2015 werd bekend dat men overweegt het station te heropenen, in september werd bevestigd dat het station in december 2015 zal heropenen als Thurn en Taxis.

Metro

Metro nieuw.svg
Metrostation Pannenhuis
Metronetwerk Brussel
Plaats Brussel
Lijn(en) 6
Het metrostation Pannenhuis ligt parallel aan spoorlijn 28 in de Brusselse deelgemeente Laken en werd geopend in 1982. Het overdekte metrostation heeft een afgesloten verbinding met het voormalige naastgelegen treinstation Pannenhuis. De toegang van het metrostation is gesitueerd aan de Charles Demeerstraat aan de noordoostkant van het Charles Demeerplein.
Route
6 BHG: Elisabeth - Rogier - Kunst-Wet - Zuidstation - Weststation - Simonis - Bockstael - Koning Boudewijn Metro MIVB Gebied3.svg