Let op! Bestanden zonder afbeelding worden de komende periode verwijderd!

Overleg sjabloon:VLijnInfo

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Misschien is het een idee om er een vakje voor maand en jaartal (van en tot) aan toe te voegen? Dat lijkt me vrijwel altijd relevant voor voormalige lijnen. --Karl 3 sep 2009 19:22 (CEST)

Eens, zal het toevoegen. Geert 4 sep 2009 01:09 (CEST)

Link naar huidige lijnen

Ik heb zojuist een regeltje toegevoegd met de link naar de huidige lijnen met overeenkomstig lijnnummer. Dat heb ik gedaan omdat veel mensen (via een zoekmachine) zoeken op bijvoorbeeld 'lijn xxx plaats'. Voorheen kwam men dan vrijwel altijd op de meest actuele pagina uit (en dat is in 99% van de gevallen ook de pagina die men nodig heeft), maar met het toevoegen van voormalige lijnen kunnen die voormalige lijnen soms hoger in zoekresultaten verschijnen. Het gevolg is dus dat men terecht komt op pagina's met inactieve lijnen. Dat leidt dus tot ongewenste resultaten en heeft onduidelijkheid etc. tot gevolg. Met het toevoegen van de link naar de huidige lijnen hoop ik die onduidelijkheid deels weg te nemen.

Heeft iemand andere suggesties om bovenstaande situatie aan te pakken? --Chauf21 21 okt 2011 10:36 (CEST)

Behoeft het nog verder aanpakken? Ik vind je oplossing eigenlijk heel mooi bedacht. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat je bovenaan elk oud artikel een dab notice zet met iets als in "Dit artikel gaat over een voormalige lijn 21. Voor huidige buslijnen 21 zie <categorielink>". Maar ik weet niet of dat kunt oplossen met de infobox. Ben bang dat je dat handmatig bij elk artikel zou moeten invoegen.--Fogeltje 22 okt 2011 18:58 (CEST)

Laatste wijziging

Na de laatste wijziging gaat er iets niet goed. De categorienaam is nu: <<concessienaam>> (voormalige lijnen). Kan je hier weer naar kijken. Dank. --Huibe (overleg) 13 dec 2014 14:51 (CET)