Overleg:Treinserie 7600 (2009)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Uitzonderingen in de bediening

Waar zetten we spits- en avond- en zondagsfrequenties neer? Er zijn volgens mij drie mogelijkheden:

  • bij de frequentie (zeg maar bij degene die niet wordt overgenomen door andere pagina's)
  • bij de opmerkingen (met het risico dat je daar uiteindelijk hele lappen tekst moet plaatsen die op andere pagina's lelijk komen te staan)
  • in de tekst zelf?

Het belangrijkste is m.i. de frequentie ma t/m za overdag. Wat mij betreft (maar tot nu toe lijkt het dat ik de enige bent die dat vindt) komen avond- en zondagfrequenties alleen maar in de tekst te staan. Voor die specificaties kun je eventueel verder klikken.

Aan de andere kant lijkt het me niet handig dat als je op de bedieningspagina van een station komt dat je het idee hebt dat dit station maandag tot en met zaterdag de gehele dag door een treinserie bediend werd terwijl dit alleen maar tijdens de spits was. Daarom heb ik over spitsbedieningen wel weer iets gezet bij de opmerkingen.

Verder is er ook nog een hokje frequentie over waar ik wel de spitsbedieningen neer heb gezet, maar dat is dan ook enigszins overbodig. Al met al vind ik het een beetje tegenstrijdig zo. Heeft iemand een voorstel? Frank 9 jan 2010 23:59 (CET)

Ik vind dit misschien meer iets voor een discussie op het forum, het is nogal "fundamenteel" om het zo maar te noemen. Bee 10 jan 2010 00:16 (CET)
De bedoeling was (toen we het maakten/bedachten): basisfrequentie is die die overgenomen wordt in alle zoekpagina's, en is die in het dagdal (ma-vr tussen de spitsen). Frequentie is text-based en kan dus meer inhoud hebben, maar ik heb die tot nu toe alleen bij spitstreinen echt gevuld (Spits: 2x/uur oid). Avond- en zondaguitzonderingen staan bij de opmerkingen omdat het dan wel doorkomt op de zoek- en overzichtspagina's.
Maar als hierbij wat anders moet/opgevat wordt lijkt het me beter deze discussie in het forum te houden inderdaad. Wubbo 10 jan 2010 00:27 (CET)