Overleg:Lijn 159 Wanroij De Haan - Boxmeer Gemeentehuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Iets wat me opviel bij diverse lijnen in deze omgeving: Het dorp Wanroij wordt geschreven als Wanroy en Wilbertoord wordt geschreven als Wilbertsoord. Ik weet niet of ik dit allemaal mag wijzigen, ook omdat de linkjes dan veranderen. Waluigi96 (overleg) 16 nov 2016 23:43 (CET)

Wilbert[b]s[/b]oord lijkt mij gewoon een typo. Volgens mij komt het ook nergens in titels voor. Dus dat kun je rustig wijzigen. Wanroy wordt trickier. Vroeger werd de ij vaker geschreven als y, ik zie in oude busboekjes bijvoorbeeld Ooy, nu Ooij, en Wychen ipv Wijchen en dus ook Wanroy ipv Wanroij. Laten we het nu alleen maar even over Wanroy hebben...wat was vroeger de officiele spelling? Stel dat Wanroy vroeger officieel was, dan zou ik zeggen, laten waar het goed is. Is het echter altijd Wanroij geweest ten is alleen de vervoerder inconsequent geweest, dan zouden we dat eigenlijk moeten kunnen aanpassen. Maar dat zal wel de nodige paginahernoemingen plus bijbehorende linkfixes met zich meebrengen. Ik zou zeggen, post over Wanroy/Wanroij en in het algemeen de ij/y even een topic op het forum. Daarover wil ik wel meer mensen horen. Wilbertsoord mag je rustig herstellen naar Wilbertoord, volgens mij zijn dat echt gewoon typo's.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2016 18:45 (CET)
Ik heb even gezocht, ik denk niet dat Wanroy ooit een alternatieve officiële spelling was. Geen idee hoe het vroeger zat met y en ij of die "officieel" interchangeable waren. Ik heb er an sich geen moeite mee als we het overal gelijk trekken naar Wanroij. Sterker nog, als iemand op de wiki zelf ooit zoekt naar "Wanroij", dan krijgt hij volgens mij geen resultaten met "Wanroy". Google zou dat overigens wel doen. Maar dan moeten we het wel meteen overal aanpassen (in teksten en paginanamen) en links naar hernoemde pagina's fixen.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 17 nov 2016 20:34 (CET)
Ik heb even op een site met historische verhalen van plaatsen in Brabant gekeken (https://www.bhic.nl/ontdekken/verhalen/order=oldest/terms=185), daar wordt op oude foto's nog wel Wanroy gebruikt, maar dan ze ook meer dan 100 jaar oud. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat ze in de afgelopen 50 jaar de naam van het dorp hebben veranderd. Maar is het ook niet mogelijk om een soort alias te maken in wiki? Waarbij dan bijv. Wanroy gelijk is aan Wanroij als je zoekt? Waluigi96 (overleg) 18 nov 2016 07:21 (CET)
Ik heb hierover op het forum ook een topic geplaatst. Daar kwam het antwoord voor iemand dat vroeger y en ij gewoon uitgewisseld konden worden. Tegenwoordig mag dat niet meer, dus ik zou zeggen dat het gewoon overal Wanroij moet zijn.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 19 nov 2016 18:43 (CET)