Lijn 69 Amsterdam Marnixstraat - Hoofddorp Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 69
Vervoerder(s) Centraal Nederland
Regio's Amsterdam,
Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 13 oktober 1980 t/m 31 mei 1986
Voorganger(s) 69
Opvolger(s) 179
Frequenties
Spits 4x/uur
Dal 4x/uur
Avond 2x/uur
Zaterdag 3x/uur
Zondag 3x/uur

Lijn 69 reed van Amsterdam via Badhoevedorp naar Hoofddorp.

Gemiddeld reden de bussen om en om tot Badhoevedorp. In de daluren, als de doorgaande verbinding Amsterdam-Hoofddorp één keer per uur werd gereden, reed het andere halfuur in Hoofddorp een pendeldienst tussen het station en het Marktplein.

Route

Halte
Route 0sBr.svg Amsterdam, Busstation Marnixstraat    
Route rsBr.svg Amsterdam, Haarlemmermeerstation    
Route rsr.svg Amsterdam, Aletta Jacobslaan/Johan Huizingalaan  
Route rsr.svg Amsterdam, Langsom/Sloterbrug  
Route rrar.svg Badhoevedorp, Zeemanlaan/Lorentzplein  
Route rlr.svgRoute rs0.svg Badhoevedorp, Keizersweg/Sporthal-Zwembad  
Route rsr.svg Hoofddorp, Hoofdweg/Vijfhuizerweg  
Route rsr.svgRoute 0sr.svg Hoofddorp, Marktplein  
Route rsT0.svgRoute rsT0.svg Hoofddorp, Station  

Geschiedenis

Vanaf 13 oktober 1980 ging een deel van de ritten van lijn 69 (Amsterdam - Badhoevedorp) verder rijden van Badhoevedorp naar Hoofddorp. Concreet betrof dit twee ritten in de spitsuren en één rit per uur in de daluren. De overige ritten bleven nog steeds tussen Amsterdam en Badhoevedorp rijden, waar grofweg een verdubbelde dienstregeling gold.

Op 31 mei 1981 werd op doordeweekse dagen een pendelbus binnen Hoofddorp toegevoegd op de momenten dat deze buslijn niet reed op het traject Badhoevedorp - Hoofddorp. Deze nieuwe pendelbus ging echter alleen doordeweeks rijden, maar reed wel op exact een halfuur verschoven tijden als de reguliere lijn.

Op 29 mei 1983 kwamen de speciale pendelritten binnen Hoofddorp weer te vervallen en daarnaast werd een speciale zomervakantiendienstregeling geïntroduceerd, omdat er dan minder mensen met de bus reizen. Gedurende deze periode werd de frequentie van maandag t/m vrijdag overdag verlaagd van een kwartierdienst naar een halfuursdienst. De bestaande dienstregeling van een om-en-om een rit tot Badhoevedorp bleef dan wel gehandhaafd.

Op 1 juni 1986 werd de nieuwe spoorlijn Schiphol - Amsterdam in gebruik genomen, het lijnennet rond Schiphol werd daarop aangepast. Het lijnnummer werd op die datum vernummerd naar lijn 179 en de lijn werd een volledige aangelegenheid van Centraal Nederland. De route bleef grotendeels gelijk, alleen in Hoofddorp ging de lijn eerst via Corversbos rijden, om vervolgens via het Centrum naar Badhoevedorp e.v. te rijden. De dienstregeling bleef praktisch ongewijzigd.