Lijn 65 Nieuwstadt Susterderweg - Maaseik Bospoort

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 65 in Nederland en België
Vervoerder(s) Kupers i.o.v. Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 65
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur (OV-lijntaxi, tot 22:45)
Zaterdag 1x/uur (OV-lijntaxi)
Zondag 1x/uur (OV-lijntaxi)
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 65 rijdt van Nieuwstadt via Susteren, Dieteren en Roosteren naar Maaseik.

Overstapmogelijkheden

  • In de avonduren en in het weekend wordt als OV-lijntaxi gereden. De bus dient dan uiterlijk 1 uur van tevoren telefonisch gereserveerd te worden, voor groepen van meer dan 3 personen uiterlijk 24 uur van tevoren.
  • In Nieuwstadt bestaat aansluiting met lijn 19 van/naar Sittard. Op werkdagen in de avonduren en op zondag bestaat alleen aansluiting van Sittard.
  • De eindhalte Bospoort in Maaseik bevindt zich op ca. 150 meter van de halte Plantage, waar de meeste bussen halteren die ook bij het centrale overstappunt Maaseik Van Eycklaan komen, dat zich op zijn beurt op ca. 600 meter van de halte Burgemeester Philipslaan bevindt.

Materieelinzet

  • Alle ritten van deze lijn worden gereden met een 8-persoonsbus. Groepen van meer dan 3 personen wordt verzocht uiterlijk 24 uur van tevoren hun reis telefonisch aan te melden, zodat een groter voertuig kan worden ingezet.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en daarbij binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 1,08 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,71. Deze korting geldt automatisch voor mensen van 65 jaar of ouder en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar indien zij met een persoonlijke OV-chipkaart reizen. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afgelegde afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Bus 0,169 0,171 0,181 0,185 0,186 0,190 0,204
Trein 2e klas 0,186 0,187 0,198 0,202 0,205 0,206 0,220
Trein 1e klas 0,315 0,317 0,335 0,343 0,346 0,349 0,373

OVPay

In de concessie Limburg kan naast de OV-chipkaart ook met OVpay op saldo gereisd worden. Op die manier kunt u met uw bankpas, creditcard, smartphone of smartwatch reizen volgens hetzelfde tarief als met de OV-chipkaart. Ook het in- en uitchecken werkt op dezelfde manier als bij de OV-chipkaart. Let wel op dat er met dezelfde kaart wordt uitcheckt als waarmee er is ingecheckt.

Momenteel kunt u met OVpay enkel reizen op voltarief; OVpay kan de leeftijdskortingen nog niet bepalen.


Mobiel ticket via de Glimble-app

In de concessie Limburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Glimble-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Glimble-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten, met 10% korting in de daluren. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig; om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze 15 minuten voor vertrek geldig worden en na afloop van iedere rit nog 30 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kinderen tot 4 jaar

Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar reizen onder begeleiding van een volwassene altijd gratis. Zij hebben geen vervoersbewijs nodig.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

N.B. Alleen richting Nieuwstadt rijdt deze lijn een klein stukje door Duitsland. Richting Susteren blijft de lijn binnen Nederland.

Halte
Route 0sr.svg Nieuwstadt, Susterderweg  
Route rsGr.png Grens Duitsland - Nederland  
Route rsGr.png Grens Nederland - Duitsland  
Route rsTr.svg Susteren, Station  
Route rsr.svg Susteren, Raadhuisplein  
Route rsr.svg Dieteren, Maaseikerweg  
Route rsr.svg Roosteren, Geleenbeek  
Route rhrr.svg Roosteren, Maaseikerweg  
Route rsr.svg Roosteren, Schettereind  
Route rhlr.svg Roosteren, Maaseikerweg  
Route rsGr.png Grens Nederland - België  
Route rsr.svg Maaseik, Monseigneur Koningsstraat  
Route rsr.svg Maaseik, Burgemeester Philipslaan  
Route rs0.svg Maaseik, Bospoort  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd lijn 65 vanuit Susteren doorgetrokken naar Nieuwstadt.

Op 6 oktober 2019 werd in Maaseik de halte Ziekenhuis hernoemd naar Monseigneur Koningsstraat.

Op 21 februari 2021 werden enkele versoberingen doorgevoerd in de avonduren en op zondag. Op alle dagen kwamen de ritten vanaf 23:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de laatste OV-lijntaxirit werd opgeheven. Op zondagochtend kwamen de ritten voor 09:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de eerste OV-lijntaxirit werd opgeheven.

Op 11 december 2022 werd het aantal vaste ritten ingeperkt. Op zaterdag werden de vaste ritten vanwege het geringe gebruik voortaan gereden als OV-lijntaxi.