Lijn 65 Nieuwstadt Susterderweg - Maaseik Bospoort

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 65
in Nederland en België
Vervoerder(s) Kupers i.o.v. Arriva
Concessie Limburg (2017-2031)
Lijnsoort Streekbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Periode 9 december 2018 t/m 9 december 2023
Voorganger(s) 65
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur (OV-lijntaxi, tot 22:45)
Zaterdag 1x/uur (OV-lijntaxi)
Zondag 1x/uur (OV-lijntaxi)

Lijn 65 reed van Nieuwstadt via Susteren, Dieteren en Roosteren naar Maaseik.

Overstapmogelijkheden

  • In de avonduren en in het weekend werd als OV-lijntaxi gereden. De bus diende dan uiterlijk 1 uur van tevoren telefonisch gereserveerd te worden, voor groepen van meer dan 3 personen uiterlijk 24 uur van tevoren.
  • In Nieuwstadt bestond aansluiting met lijn 19 van/naar Sittard. Op werkdagen in de avonduren en op zondag bestond alleen aansluiting van Sittard.
  • De eindhalte Bospoort in Maaseik bevond zich op ca. 150 meter van de halte Plantage, waar de meeste bussen halteerden die ook bij het centrale overstappunt Maaseik Van Eycklaan kwamen, dat zich op zijn beurt op ca. 600 meter van de halte Burgemeester Philipslaan bevond.

Materieelinzet

  • Alle ritten van deze lijn werden gereden met een 8-persoonsbus. Groepen van meer dan 3 personen werd verzocht uiterlijk 24 uur van tevoren hun reis telefonisch aan te melden, zodat een groter voertuig kon worden ingezet.

Route

N.B. Alleen richting Nieuwstadt reed deze lijn een klein stukje door Duitsland. Richting Susteren bleef de lijn binnen Nederland.

Halte
Route 0sr.svg Nieuwstadt, Susterderweg  
Route rsGr.svg Grens Duitsland - Nederland  
Route rsGr.svg Grens Nederland - Duitsland  
Route rsTr.svg Susteren, Station  
Route rsr.svg Susteren, Raadhuisplein  
Route rsr.svg Dieteren, Maaseikerweg  
Route rsr.svg Roosteren, Geleenbeek  
Route rhrr.svg Roosteren, Maaseikerweg  
Route rsr.svg Roosteren, Schettereind  
Route rhlr.svg Roosteren, Maaseikerweg  
Route rsGr.svg Grens Nederland - België  
Route rsr.svg Maaseik, Monseigneur Koningsstraat  
Route rsr.svg Maaseik, Burgemeester Philipslaan  
Route rs0.svg Maaseik, Bospoort  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd lijn 65 vanuit Susteren doorgetrokken naar Nieuwstadt.

Op 6 oktober 2019 werd in Maaseik de halte Ziekenhuis hernoemd naar Monseigneur Koningsstraat.

Op 21 februari 2021 werden enkele versoberingen doorgevoerd in de avonduren en op zondag. Op alle dagen kwamen de ritten vanaf 23:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de laatste OV-lijntaxirit werd opgeheven. Op zondagochtend kwamen de ritten voor 09:00 uur te vervallen, wat concreet betekende dat in beide richtingen de eerste OV-lijntaxirit werd opgeheven.

Op 11 december 2022 werd het aantal vaste ritten ingeperkt. Op zaterdag werden de vaste ritten vanwege het geringe gebruik voortaan gereden als OV-lijntaxi.

Op 10 december 2023 werden lijn 19 tussen Sittard en Nieuwstadt en lijn 65 tussen Nieuwstadt, Susteren en Maaseik gecombineerd tot een nieuwe lijn 35 tussen Sittard, Nieuwstadt, Susteren en Maaseik. Ook werd het concept OV-lijntaxi opgeheven. Alle ritten in de avonduren en in het weekend werden omgezet in vaste ritten, waardoor de gehele week een vaste dienst met een frequentie van 1x/uur werd aangeboden. In Susteren kregen alle ritten in beide richtingen 12 minuten oponthoud bij het Station, met aansluiting op en van lijn RS12 zowel van/naar Sittard en Maastricht Randwyck als van/naar Roermond. Op schooldagen in de ochtendspits reed één extra rit van Nieuwstadt (halte Gouverneur Houbenstraat) naar Sittard, zodat kortstondig een halfuursdienst werd gereden. Deze rit werd gereden door Arriva zelf met een grote bus; alle overige ritten werden gereden door BusiNext met een midibus. Omdat vanuit Susteren niet langer gekeerd hoefde te worden in Nieuwstadt, werd in beide richtingen via de Susterderweg gereden en reed de lijn van Susteren naar Nieuwstadt niet langer een stukje door Duitsland.