Lijn 64 Horst Station - Griendtsveen Kerk

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 64
Vervoerder(s) Veolia Transport
Concessie Noord- en Midden-Limburg (2007-2016)
Lijnsoort Belbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Periode 10 december 2006 t/m 10 december 2016
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) 440
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur
De route van lijn 64 op kaart.

Lijn 64 reed van Horst via America naar Griendtsveen.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Horst, Station  
Route rsr.svg America, Kerk  
Route rsr.svg America, Limburgse Peel  
Route rsr.svg America, Meerdal  
Route rs0.svg Griendtsveen, Kerk  

Geschiedenis

Op 10 december 2006 werd al het openbare en publieke vervoer in de gehele provincie Limburg overgenomen door Veolia Transport, die de beide concessies in de provincie gewonnen had. Op genoemde datum werd America in het lijnennet opgenomen door middel van een belbus tussen Horst en Griendtsveen. De gehele week wordt 1x per uur gereden en onderweg worden ook twee campings bediend.

Met de start van deze lijn, op 10 december 2006, heette het begin- en eindpunt in Griendtsveen nog Pastoor Hendriksstraat. Dit was eigenlijk de bestaande halte Kerk van Hermes buurtbuslijn 462. De naam is later alsnog gewijzigd in Kerk. In de dienstregeling van 25 maart 2007 vermeldde de haltelijst de haltenaam "Kerk" terwijl de tabellen nog spraken van "Pastoor Hendriksstraat".

Op 11 december 2016 ging de nieuwe concessie Limburg van start. Op dat moment werd lijn 64 tussen Horst en America vervangen door een OV-Shuttle. Door de verbinding Griendtsveen - Horst kwam geen alternatief. Reizigers uit Griendtsveen konden gebruik blijven maken van lijn 262 van Hermes welke ook stopte bij de halte Kerk op de route van Helenaveen naar Deurne.