Lijn 160 Apeldoorn Station - Loenen Centrum

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 160
Vervoerder(s) VAD
Regio Veluwe
Lijnsoort Belbus
Materieel Onbekend
Periode 29 mei 1988 t/m 22 mei 1993
Voorganger(s) 120
Opvolger(s) 160
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag reed niet

Lijn 160 reed van Apeldoorn via Lieren naar Loenen.

In de ochtendspits reed één vaste rit van Apeldoorn naar Loenen en reed vervolgens als lijn 120 naar Zutphen. Ook begon één rit van lijn 119 in Eerbeek reed na Loenen als vaste bus naar Apeldoorn.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Apeldoorn, Station  
Route rsr.svg Apeldoorn, Industrieterrein Philips  
Route rsr.svg Lieren, Coöperatie  
Route rsr.svg Lieren, Steenfabriek/Scherpenberg  
Route rs0.svg Loenen, Centrum  

Geschiedenis

Vanwege de (zeer) geringe bezetting van lijn 120 (Apeldoorn - Warnsveld), werden alle ritten op het traject Apeldoorn - Loenen met ingang van 29 mei 1988 vervangen door een belbus. Deze nieuwe lijn kreeg het lijnnummer 160 en ging alleen van maandag t/m zaterdag overdag rijden. Slechts in de ochtendspits bleef één vaste rit in beide richtingen rijden.

Op 23 mei 1993 kwam het belbusprincipe, in het kader van bezuinigingen op het streekvervoer, te vervallen. Voortaan ging onder hetzelfde lijnnummer weer een reguliere buslijn rijden op hetzelfde traject. De dienstregeling werd wel flink ingeperkt tot een minimumvoorziening. In de ochtendspits ging één rit van Apeldoorn naar Loenen en twee ritten binnen Apeldoorn rijden. In de middagspits gingen drie ritten naar Eerbeek en twee ritten binnen Apeldoorn rijden en op zaterdag gingen drie ritten Apeldoorn - Loenen v.v. rijden.