Lijn 134 Zwolle Station - Lemelerveld Brugstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 134
Vervoerder(s) VAD (1986 - 1994),
Midnet (1994 - ...)
Regio Salland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 1 juni 1986 t/m ...
Voorganger(s) 136
Opvolger(s) 164
Frequenties
Spits 1x/2 uur
Dal 1x/2 uur
Avond reed niet
Zaterdag 3x/middag
Zondag reed niet

Lijn 134 reed van Zwolle via Wijthmen en Heino naar Lemelerveld.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Zwolle, Station  
Route rsr.svg Zwolle, Sophia Ziekenhuis/De Factoor  
Route rsr.svg Wijthmen, Kroesenallee  
Route rsr.svg Lenthe, De Ganzepan  
Route rsr.svg Heino, Marktplein  
Route rsr.svg Heino, Aver Heino  
Route rs0.svg Lemelerveld, Brugstraat  

Geschiedenis

Op 1 juni 1986 werden de ritten Zwolle - Lemelerveld afgesplitst van lijn 136 en ondergebracht bij het nieuwe lijnnummer 134. In de route en dienstregeling vonden (vrijwel) geen wijzigingen plaats. Tussen Zwolle en Lemelerveld bleef alleen van maandag t/m zaterdag ongeveer 1x per 2 uur een bus rijden.

Vanaf 2 juni 1991 gingen alle ritten in de avonduren en op zondag op het traject Heino - Lemelerveld als belbus rijden, onder de noemer "Afroepbus", vanwege de (zeer) geringe bezetting. Hiermee werd voorkomen dat de bus op deze tijdstippen moest rijden, terwijl er toch niemand in zou stappen. Reizigers die toch met de bus wensten te reizen, moesten voortaan minimaal één uur van tevoren reserveren. Tussen Zwolle en Heino bleef de vaste bus wel gewoon rijden.

Op 23 mei 1993 vervielen de ritten op zaterdag voor 13:00 in het kader van bezuinigingen in het streekvervoer, ook werd het concept van de "Afroepbus" weer gestaakt vanwege het magere gebruik ervan.

Op 29 mei 1994 fuseerden de Verenigde Autobus Diensten (VAD) en Centraal Nederland tot het nieuwe Midnet. Het vervoergebied strekte zich uit van Zwolle tot het westen van Utrecht en van Flevoland-Noordwest tot aan Arnhem. De route en dienstregeling bleven bij deze overgang verder ongewijzigd gehandhaafd.