Lijn 130 Raalte Station - Luttenberg Kerk

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 130
Vervoerder(s) VAD (1986 - 1994),
Midnet (1994 - ...)
Regio Salland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 1 juni 1986 t/m ...
Voorganger(s) 134
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal reed niet
Avond reed niet
Zaterdag 3x/dag
Zondag 3x/dag

Lijn 130 reed van Raalte naar Luttenberg.

Dienstregeling

  • In de zomerperiode (juni t/m augustus) reden de ritten richting Luttenberg ook via de Camping.

Route

Halte
Route 0sTr.svg Raalte, Station  
Route rsr.svg Raalte, Wulp  
Route rrar.svg Raalte, Merel  
Route rlr.svgRoute rhlr.svg Luttenberg, Camping  
Route rar0.svg Luttenberg, Kerk  

Geschiedenis

Op 1 juni 1986 werd de oude lijn 134 vernummerd naar 130 en werden diverse andere wijzigingen doorgevoerd. Ten eerste verviel de route via Mariënheem, voortaan werd gereden via de nieuwe woonwijk 't Raan. Daarnaast werd de frequentie (weer) verhoogd naar 1x/uur in de spitsuren en zaterdagmiddag en 1x per 2 uur in de daluren en op zaterdagochtend, op zondag vervielen alle ritten. Voorts ging de lijn voortaan met een kleiner busje rijden vanwege het geringere aantal passagiers.

Vanaf 31 mei 1987 gingen de ritten tijdens de zomerperiode (juni t/m augustus) ook via de Camping Luttenberg rijden. Voorts werden ook op zondag een viertal ritten in beide richtingen toegevoegd.

Vanaf 2 juni 1991 gingen alle ritten op zondag als belbus rijden, onder de noemer "Afroepbus", vanwege de (zeer) geringe bezetting. Hiermee werd voorkomen dat de bus op zondag moest rijden, terwijl er toch niemand in zou stappen. Reizigers die toch met de bus wensten te reizen, moesten voortaan minimaal één uur van tevoren reserveren. Ook ging de lijn in de avonduren met hetzelfde concept 1x per 2 uur rijden.

Op 23 mei 1993 werd de dienstregeling, in het kader van bezuinigingen in het streekvervoer, flink aangepast. Voortaan werden zowel in de ochtend- als middagspits drie ritten in beide richtingen gereden en op zaterdag- en zondagmiddag gingen eveneens drie ritten in beide richtingen rijden, alle overige ritten kwamen vanaf die datum te vervallen. Daarnaast werd het concept van de "Afroepbus" gestaakt vanwege het magere gebruik ervan.

Op 29 mei 1994 fuseerden de Verenigde Autobus Diensten (VAD) en Centraal Nederland tot het nieuwe Midnet. Het vervoergebied strekte zich uit van Zwolle tot het westen van Utrecht en van Flevoland-Noordwest tot aan Arnhem. De route en dienstregeling bleven bij deze overgang verder ongewijzigd gehandhaafd.