Jaartrajectabonnement

Uit OV in Nederland Wiki
(Doorverwezen vanaf Jaartrajectkaart)
Ga naar: navigatie, zoeken
Een jaartrajectabonnement

Een jaartrajectabonnement was een vervoerbewijs dat gedurende een jaar geldig was in alle treinen op een bepaald traject. Bij deze kaart kon tot 1 juli 2012 ook een supplement voor het stads- en streekvervoer, geldig in 1, 2 of 3 zones aansluitend op het begin- en eindstation van het traject, worden aangeschaft.

Buiten het vaste traject gaf een jaartrajectabonnement recht op reizen met 40% korting in de voordeeluren. Vanaf 9 juli 2014 kon dit, door de afschaffing van het papieren treinkaartje, alleen nog middels een e-ticket of door een enkele reis of retour op de OV-chipkaart te laden. Vanaf deze datum werden tevens geen nieuwe jaartrajectabonnementen uitgegeven of bestaande abonnementen verlengd. Als vervanging is het nieuwe Traject Vrij jaarabonnement beschikbaar.

De kaart werd verstrekt door NS en was geladen op een OV-chipkaart. Het was niet mogelijk met deze kaart "op saldo" te reizen bij NS. Bij het aanbieden van de kaart bij een gesloten poortje fungeerde deze alleen als sleutelkaart om het poortje te openen.