FlexiTEC Viroinval

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flexnet blauw.svg
Flexnet FlexiTEC Viroinval in België
Vervoerder(s) TEC
Bassin de Mobilité Namur
Lijnsoort Flexnet
Formule Logo FlexiTEC.jpg
Materieel Onbekend
Rijdt sinds 2 mei 2014
Bedieningsperiodes
Werkdagen op aanvraag
Zaterdag op aanvraag
Zondag op aanvraag
Deze lijn heeft geen vaste dienstregeling
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

FlexiTEC Viroinval rijdt op aanvraag binnen de gemeente Viroinval in de Belgische provincie Namur.

Bedieningsperiode en reservering

Een rit met FlexiTEC Viroinval dient uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch gereserveerd te worden bij MOBILESEM via het telefoonnummer 0800-15230; dit kan op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 en tussen 12:30 en 16:00 uur.

Tarief

Voor FlexiTEC gelden de tarieven Next (1-2 zones, €2,10) en Horizon (3+ zones, €3,00). Een kaartje is te koop bij de chauffeur en uitsluitend geldig voor de verplaatsing met FlexiTEC. Reizigers tot 12 jaar reizen gratis, mits zij begeleid worden door iemand van 12 jaar of ouder.

Bedieningsgebied

FlexiTEC is bedoeld als aanvullende dienst voor plaatsen waar het reguliere openbaar vervoer niet komt en kan dan ook alleen gebruikt worden indien er geen reismogelijkheid is met ander vervoer, en voor maximaal 8 enkele reizen per persoon per maand. FlexiTEC Viroinval kan gebruikt worden voor reizen tussen een adres in de gemeente Viroinval en een bushalte. Deze bushalte moet zich ook in de gemeente Viroinval bevinden; de enige uitzondering is dat reizen naar/van de stations Mariembourg en Couvin ook zijn toegelaten.

Onderstaande (voormalige) treinstations met een pagina op deze wiki vallen binnen het bedieningsgebied van FlexiTEC Viroinval:

Viroinval
Nismes Olloy-sur-Viroin Treignes
Vierves
Uitgebreid gebied (alleen reizen van/naar Viroinval)
Couvin Mariembourg

Geschiedenis

Op 2 mei 2014 werd de nieuwe formule FlexiTEC geïntroduceerd in twee gemeentes: Durbuy en Viroinval. Oorspronkelijk dienden ritten in Viroinval uiterlijk 48 uur van tevoren gereserveerd te worden, later is dat verkort tot 24 uur.