Dienstregeling verkeersverbond VRS 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2019 van de Verkehrsverbund Rhein-Sieg (VRS) loopt van 9 december 2018 tot en met 14 december 2019. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2019 KVB

Wijzigingen per 9 december 2018

Van maandag tot en met zaterdag worden de ritten die tot Bürl Mitte rijden verlengd naar Schwadorf. Op zondag tussen 10:00 en 20:00 uur en op zaterdag tussen 15:00 en 20:00 uur wordt de frequentie tussen Schwadorf en Bonn verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De halte Unnauer Weg wordt hernoemd in Korber Weg. De halte blijft alleen richting Langel bestaan. Tegelijkertijd wordt een nieuwe halte Unnauer Weg aan de route toegevoegd.

Deze lijn wordt geïntroduceerd om een snelle verbinding tussen Köln Hauptbahnhof en Gewerbegebiet Feldkassel te verzorgen.

Het traject tussen het Lentpark en Ebertplatz komt te vervallen. Dit traject wordt overgenomen door lijn 184 die alleen op aanvraag ging rijden.

De route tussen Rodenkirchen en Sürth wordt gewijzigd. Hierbij wordt niet langer via Weiß gereden maar via Sürther Feld. Tegelijkertijd wordt de dienstregeling op dit traject uitgebreid, waarbij voortaan ook in de daluren en zaterdag overdag tussen Rodenkirchen en Sürth wordt gereden. De voormalige route van de Universität naar Sürth via Weiß tijdens de brede spitsuren wordt in vervolg door de nieuwe lijn 134 verzorgd.

De ritten in de brede spitsuren tussen de Universität en Sürth via Weiß van lijn 130 worden overgeheveld naar de nieuwe lijn 134. Mede doordat de route van lijn 130 tussen Rodenkirchen en Sürth ingrijpend wijzigt.

De dienstregeling op zaterdag tussen 15:00 en 19:00 uur wordt uitgebreid. Voortaan wordt 2x/uur over de gehele route gereden in plaats van 2x/uur tussen de Uferstraße en Rodenkirchen Bahnhof en 1x/uur tussen Godorf Bahnhof en Meschenich Kirche. Als gevolg van de uitbreiding komen de pendelritten tussen Rodenkirchen Bahnhof en Godorf IKEA in deze tijdsperiode te vervallen.

De dienstregeling wordt aangepast op de werktijden van het Güterverkehrszentrum. Zo wordt doordeweeks niet langer tussen 18:00 en 21:30 uur gereden en na 21:30 rijden voortaan alleen nog enkele ritten richting Zollstock. Tevens worden doordeweeks tussen 11:30 en 13:00 uur enkele ritten toegevoegd en vervalt een enkele rit op zaterdagochtend.

De frequentie doordeweeks tussen de Weißhausstraße en Bahnhof Ehrenfeld wordt verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur.

De route wordt doordeweeks overdag vanaf Mülheim Berliner Straße naar de Danzierstraße verlengd.

Deze lijn wordt opgericht om Neubrück een snelle verbinding met Deutz te geven.

Het traject van lijn 127 tussen tussen het Lentpark en Ebertplatz wordt overgenomen door lijn 184 die alleen op aanvraag gaat rijden. Ook wordt tussen het Lentpark en Neusser Straße/Gürtel gereden.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

De ritten die tot Haus Vorst reden worden met één halte verlengd tot de halte Frechen Bahnhof.

De frequentie tussen Wesseling en Bonn wordt gedurende de spitsuren verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur. Tevens wordt 's avonds laat de frequentie tussen Wesseling en Bonn verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

Doordeweeks overdag wordt de route vanaf de Äußere Kanalstraße verlengd naar de Wasseramselweg.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Zo wordt de frequentie in de avonduren en op zondag verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en op zaterdag van 2x/uur naar 3x/uur.

De koppeling met lijn 501 komt te vervallen. Voortaan wordt doorgereden als lijn SB55 naar Bonn Hauptbahnhof.

De koppeling met lijn 501 komt te vervallen. Voortaan wordt doorgereden als lijn SB55 naar Bonn Hauptbahnhof.

Wijziging per 7 oktober 2019

De extra ritten doordeweeks worden verlengd van de Weißhausstraße naar de Sibille Hartmann Straße.

Dienstregeling 2019 KVE

Wijzigingen per 9 december 2018

Voortaan wordt op zondag met een frequentie gereden van 1x/2 uur en wordt 's avonds tot circa 21:00 uur gereden. Tevens gaat de scholierenrit in de ochtendspits naar Mechernich niet langer via Vussem rijden maar via Lorbach en worden de haltes Bergbaumuseum en Bleibergstraße/Bundeswehr in de route opgenomen.

De lijnen 889 en 892 worden opgericht om de dorpen rond Zülpich in de rustigere uren toch van openbaar vervoer te blijven voorzien.

De lijnen 889 en 892 worden opgericht om de dorpen rond Zülpich in de rustigere uren toch van openbaar vervoer te blijven voorzien.

Voortaan wordt ook op zondag gereden met een frequentie van 1x/2 uur en worden in de vroege avond enkele ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2019 OVAG

Wijzigingen per 9 december 2018

De halte Kalversiefen Abzweig wordt hernoemd in Kalversiefen en de halte Im Lütgental Abzweig in Im Lütgental. Tevens wordt laatstgenoemde halte voortaan ook richting Gummersbach gebiend.

Deze lijn krijgt een eenduidigere dienstregeling. Voortaan wordt de sneldienstroute tussen Gummersbach en Wiehl de nieuwe standaard route en wordt tussen Wiehl en Waldbröl altijd via Nümbrecht gereden. De routevariant via Denklingen en de route via Bielstein worden overgenomen door lijnen 303 en 304.

Deze lijn krijgt een eenduidigere dienstregeling. De route tussen Gummersbach en Eckenhagen wordt ongewijzigd voortgezet. Tussen Eckenhagen en Waldbröl wordt voortaan via Denklingen gereden, waarmee gedeeltes van de route van de lijnen 302 en 322 worden overgenomen. De route via Wildbergerhütte wordt verzorgd door de nieuwe lijn 345.

Deze lijn wordt opgericht en gaat de route van lijn 302 ging overnemen tussen Gummersbach en Wiehl via Bielstein. Vanaf Wiehl wordt vervolgens doorgereden naar Denklingen, Lichtenberg en Morsbach. Hierdoor krijgt Morsbach een directe verbinding met Gummersbach en worden delen van lijnen 302 en 341 overgenomen.

De halte Am Dellenfeld Abzweig wordt hernoemd in Am Dellenfeld.

De route van lijn 303 wordt vanaf Eckenhagen afgebogen naar Sinspert, Denklinghausen en Waldbröl waardoor lijn 322 overbodig wordt.

De halte Remshagener Straße woordt aan de route toegevoegd. Tevens gaan enkele scholierenritten niet meer de halte Metabolon bedienen.

De halte Niederwipper komt te vervallen.

Deze lijn krijgt een eenduidigere dienstregeling, waarbij het aantal ritten fors wordt uitgebreid ter compensatie voor het wegvallen van de directe verbinding tussen Waldbröl en Morsbach in de vorm van lijn 341. De routevarianten via Erblingen en Kohlberg komen te vervallen en er wordt van maandag tot en met zaterdag 1x/uur de gehele route gereden en op zondag 1x/2 uur als belbus. Voorheen werd op zondag niet gereden en reden op zaterdag slechts drie ritten als belbus. Tevens werd doordeweeks in de vakanties grotendeels als belbus gereden, verviel de twee uursdienst doordeweeks en werd 's avonds niet gereden.

Deze lijn komt te vervallen. Ter compensatie wordt lijn 304 opgericht die vanaf Gummersbach via Bielstein, Wiehl en Denklingen naar Morsbach gaat rijden. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 341 overgenomen. De directe verbinding tussen Waldbröl en Morsbach wordt voortaan verzorgd door de opgewaardeerde lijn 340.

De ritten op zaterdag tussen Schladern en Rosbach komen te vervallen. Tevens wordt op zondag de frequentie een regelmatige uursdienst ingevoerd en gaan de ritten op zaterdagavond als reguliere lijndienst rijden.

Lijn 303 gaat via Denklingen in plaats van Wildbergerhütte rijden. De route tussen Eckenhagen en Waldbröl via Wildbergerhütte wordt voortaan verzorgd door de nieuwe lijn 345.

De haltes Kalversiefen, Auf dem Bühlerhahn en Madame Curie Straße verliezen hun achtervoegsel Abzweig. Tevens wordt doordeweeks altijd via de halte Auf dem Bühlerhahn gereden en wordt er van maandag tot en met zaterdag een enkele extra rit aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

Er worden drie belbusritten aan de dienstregeling toegevoegd. In de vakanties gaat één belbusrit rijden tussen Wehnrath en Eckenhagen. In de middagspits gaat één belbusrit rijden van Eckenhagen naar Wiehl.

In de middag worden vier scholierenritten van Radevormwald Schulzentrum naar Schlagbaum aan de dienstregeling toegevoegd.

Dienstregeling 2019 REVG

Wijzigingen per 1 januari 2019

De halte Wiebachhof wordt aan de route toegevoegd.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler.

Het traject tussen Wesseling Stadtbahn en de Hunsrückstraße wordt gereduceerd tot enkele scholierenritten. De nieuwe lijn 723 gaat tussen Wesseling en Keldenich rijden om het vervallen van lijn 930 te compenseren.

De halte Abzweig Neubuschbell wordt vervangen door de halte Katharina Krämer Weg en de halte Auf dem Rotental wordt ook richting Königsdorf bediend.

De halte Manheim-Neu West wordt hernoemd in Manheim-Neu Marienkapelle en de halte Manheim-Neu Ost in Manheim-Neu Bürgerzentrum.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler.

Enkele scholierenritten worden verlengd naar de halte Lechenich Schulzentrum.

De halte Abzweig Neubuschbell wordt vervangen door de halte Katharina Krämer Weg.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler.

De halte Manheim-Neu West wordt hernoemd in Manheim-Neu Marienkapelle en de halte Manheim-Neu Ost in Manheim-Neu Bürgerzentrum.

De halte REVG Betriebshof wordt aan de route toegevoegd.

De halte Brauweiler Kirche wordt hernoemd in Abtei Brauweiler. Tevens wordt de halte Abzweig Neubuschbell vervangen door de halte Katharina Krämer Weg en wordt de halte Auf dem Rotental ook richting Sinnersdorf bediend.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

De scholierenritten tussen Brüggen en Kerpen Europagymnasium worden overgenomen van lijn 944 net als één middagrit vanaf de halte Martinusschule.

In de middag gaat één rit bij de halte Sindorf Schulzentrum beginnen. Tevens worden in de middag enkele scholierenritten vanuit Horrem geschrapt of ingekort en wordt aan het begin van de middagspits een extra rit van Gymnich naar Liblar aan de dienstregeling toegevoegd.

In de spitsrichting wordt één rit tussen Rath en Bergheim aan de dienstregeling toegevoegd.

Het aantal ritten tussen Buir en Manheim wordt fors gereduceerd. In totaal blijven drie ritten Manheim bedienen.

Een groot aantal ritten wordt afgesplitst. De scholierenritten tussen Brüggen en Kerpen Europagymnasium worden overgenomen door lijn 911 net zoals een middagrit vanaf de halte Martinusschule. Tegelijkertijd neemt lijn 966 enkele scholierenritten tussen Sindorf Schulzentrum en Kerpen Auf dem Vorst over.

Een aantal scholierenritten tussen Kerpen Auf dem Vorst en Sindorf Schulzentrum wordt overgenomen van lijn 944.

Het traject tussen Buir en Manheim dat maandag tot en met zaterdag ongeveer 1x/2 uur werd bediend komt te vervallen.

De ritten tussen Kirchtroisdorf Schule en Kirchherten Schule gaan niet langer Kirchtroisdorf Schule bedienen. In plaats daarvan wordt voortaan de halte An den Linden bediend. Ook wordt de bediening Weiler Hohenholz gewijzigd. Zo gaan bijna alle ritten via de nieuwe halte Weiler Hohenholz 2 rijden en wordt het aantal ritten in de middag naar Pütz gereduceerd.

Wijzigingen per 28 oktober 2019

De frequentie in de spitsuren wordt tussen Köln Weiden West en Glessen verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

De frequentie in de spitsuren wordt tussen Köln Weiden West en Frechen Rathaus verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur.

Dienstregeling 2019 RSVG

Wijzigingen per 9 december 2018

Het traject Lohmar en Donrath komt te vervallen.

De frequentie op zondagavond tussen Siegburg en Seligenthal wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De dienstregeling wordt uitgebreid. Zo wordt de frequentie in de brede spitsuren verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur en op zaterdag wordt tussen 15:00 en 21:00 uur 2x/uur in plaats van 1x/uur gereden.

De halte Warth wordt hernoemd in Bachstraße.

De halte Köschbusch Abzweig wordt hernoemd in Köschbusch, Zumhof Abzweig I in Zumhof Abzweig en Warth in Bachstraße.

Deze lijn wordt opgeheven.

De halte Brölerhof komt te vervallen.

De halte Bödingen wordt hernoemd in Bödingen Kloster.

Voortaan wordt ook op zondag gereden met een frequentie van 1x/2 uur.

De halte Löwenburgstraße wordt opgeheven.

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door lijn 554. Nieuw hierbij is dat er doordeweeks een regelmatige uursdienst wordt aangeboden en dat het eindpunt in Lohmar wordt verplaatst naar de nieuwe halte Märkte. De ritten op zaterdag kwomen te vervallen.

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door lijn 555. Nieuw hierbij is dat van maandag tot en met zaterdag een reguliere uursdienst wordt gehanteerd en in de brede spitsuren zelfs een halfuursdienst. Tevens wordt in de avonduren gereden en wordt vanaf Lohmar doorgereden naar Siegburg, waardoor het aantal ritten tussen Lohmar en Siegburg fors wordt uitgebreid.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590. De route van Lohmar via Scheid, Stumpf en Honrath naar Neuhonrath wordt voortaan van maandag tot en met vrijdag regelmatig bediend door lijn 553.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590. Tevens wordt het gedeelte tussen Lohmar, Höffen, Holl en Neuhonrath overgenomen door lijn 559.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590.

Deze lijn gaat rijden tussen Lohmar, Pützrath, Scheid, Honrath en Neuhonrath. Hiermee worden deze plaatsen van maandag tot en met vrijdag met een reguliere lijndienst ontsloten.

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door lijn 558. Nieuw was dat ook in de daluren werd gereden, dat tussen Lohmar en Wahlscheid werd gereden en dat enkele ritten gingen doorrijden naar Overath.

De halte Agger wordt hernoemd in Agger B484.

Deze lijn wordt opgeheven en deels geïntegreerd in lijn 590.

Deze lijn gaat rijden tussen Lohmar, Höffen, Kern en Neuhonrath. Hiermee worden deze plaatsen tijdens de schooltijden ontsloten met een regelmatige dienstregeling.

De frequentie wordt verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tegelijkertijd komt de bediening van de halte Feuerschlößchen in Bad Honnef te vervallen.

In de middagspits worden extra ritten tussen Bad Honnef en Wülscheid aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte B42 wordt hernoemd in Rheinstraße en de halte Kasbach in Kasbach Abzweig.

De halte Grundschule wordt hernoemd in Grundschule/L268.

De route wordt gewijzigd. Voortaan wordt via Schreck gereden in plaats van Inger en Salgert. Ter compensatie wordt de frequentie op lijn 577 verhoogd. Tevens wordt de frequentie gedurende de doordeweekse avonduren na 21:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De frequentie in de spitsuren tussen Siegburg en Neunkirchen wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en doordeweeks tussen 14:00 en 16:00 uur van 1x/uur naar 2x/uur over de gehele route.

De frequentie in de daluren en tegenspits gedurende de ochtend wordt verhoogd van 1x/uur naar 3x/uur en op zaterdag wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

Alle late ritten van maandag tot en met vrijdag en op zondag komen te vervallen. Tevens wordt ook in de vakanties tussen 13:00 en 15:00 uur de reguliere dienstregeling vanaf Siegburg gereden. Als laatste komen alle scholierenritten via Birk te vervallen.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

De koppeling in Lülsdorf met lijn 164 wordt overgenomen door lijn SB55. Het eindpunt in Lülsdorf komt hierdoor te liggen bij de Stahlenstraße. Tevens wordt op zondag niet langer tussen Rheidt en Lülsdorf gereden.

De meeste ritten in het weekend en tijdens avonduren worden omgezet in vaste lijndienstritten. Hierbij wordt voortaan altijd de gehele route gereden in plaats van alleen tussen Spich en Niederkassel. Tevens wordt de tijdsperiode waarin 3x/uur wordt gereden licht uitgebreid.

Het traject tussen Meindorf en Sankt Augustin voor lijn 517 komt te vervallen. Dit traject wordt overgenomen door de nieuwe lijn 540 die ook tussen Bonn Hauptbahnhof en Meindorf gaat rijden.

De halte Hangelar B56 wordt richting Sankt Augustus vervangen door de halte Eifelstraße.

De dienstregeling wordt opnieuw fors uitgebreid. In de avonduren en op zondag wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en op zaterdag van 2x/uur naar 3x/uur.

In de middagspits buiten de vakanties wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

Het traject van lijn 517 tussen Meindorf en Sankt Augustin wordt afgeplitst en ondergebracht bij de nieuwe lijn 540. Nieuw is dat deze lijn ook tussen Bonn en Meindorf gaat rijden.

De route in Bonn wordt gewijzigd. Voortaan wordt niet langer door Beuel en Schwarzrheindorf gereden maar via Castell. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondag en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur.

De route in Bonn wordt gewijzigd. Voortaan wordt niet langer door Graurheindorf en Castell gereden maar via Beuel en Schwarzrheindorf. Tevens wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondag en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur. Als laatste worden in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag nachtritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Deze lijn wordt opgericht om een direct verbinding tussen Sieglar en het noorden van Bonn aan te bieden tijdens de brede spitsuren.

De route in Selhof wordt gewijzigd. Voortaan wordt via de Sankt Martinskapelle gereden in plaats van via de Moltkestraße.

De dienstregeling wordt opnieuw uitgebreid. Nu wordt voortaan doordeweeks tot circa 21:00 uur een frequentie van 2x/uur aangeboden tussen Siegburg en Neunkirchen.

De koppeling in Lülsdorf met lijn 164 wordt overgenomen van lijn 501. Het eindpunt in Lülsdorf komt hierdoor te liggen bij de halte Nord. Tevens wordt de frequentie doordeweeks in de middag verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur en op zondag en in de avonduren van 1x/uur naar 2x/uur. Als laatste wordt de halte Schwarzrheindorf Siegaue aan de route toegevoegd en worden enkele nachritten in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijziging per 28 oktober 2019

De frequentie in de brede spitsuren wordt verlaagd van 3x/uur naar 2x/uur.

Dienstregeling 2019 RVK

Wijzigingen per 9 december 2018

Op zaterdagavond en zondag na 15:00 uur wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

Op zaterdag- en zondagmiddag en gedurende de avonduren wordt in plaats van een enkele rit een reguliere frequentie van 1x/2 uur aangeboden.

Op zaterdag- en zondagmiddag en gedurende de avonduren wordt in plaats van een enkele rit een reguliere frequentie van 1x/2 uur aangeboden.

De dienstregeling op zondag wordt uitgebreid. Zo worden er in de ochtend en vroege avonduren enkele ritten toegevoegd en wordt voortaan ook tussen Immekeppel en Hoffnungsthal gereden.

De ritten op zondag die tot het Sülztalplatz reden worden verlengd naar Stümpen.

Voortaan wordt altijd via het PRO Gymnasium gereden.

De route in Odendorf verlengd naar de halte Kirche om het wegvallen van lijn 748 te compenseren.

Deze lijn wordt opgeheven en deels vervangen door lijn 747.

Dit is een nieuwe seizoenslijn tussen Hellenthal en Schmidtheim.

De haltes Stotzheimer Straße en Hardtburgstraße worden aan de route gevoegd om Kirspenich beter te kunnen ontsluiten. Tevens wordt de dienstregeling uitgebreid en gestroomlijnd. Zo wordt op zaterdag voor 15:00 uur de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur, vervallen de gaten in de doordeweekse dienstregeling en wordt op zondag de vier ritten uitgebreid naar een volwaardige 1x/2 uur frequentie.

De dienstregeling in het weekend wordt uitgebreid. Op zaterdag voor 15:00 uur wordt de frequentie tussen Euskirchen en Oberwichterich uitgebreid van een 1x/2 uur naar 1x/uur. Op zondag de gehele dag en op zaterdag na 15:00 uur wordt dit traject voortaan ook bediend met een frequentie van 1x/2 uur. Tevens wordt de route in Euskirchen gewijzigd.

De dienstregeling in het weekend en in de avonduren wordt uitgebreid. Voortaan wordt in het weekend ook gedurende de avonduren en op zondag met een frequentie van 1x/2 uur gereden. Ook doordeweeks wordt voortaan langer doorgereden

De dienstregeling in de avonduren en in het weekend wordt fors uitgebreid. Voortaan wordt ook 's avonds tot circa 21:00 uur de gehele route gereden en daarna wordt vanuit Zülpich naar Vernich en Weiler in der Ebene gereden. Nieuw is ook dat er op zaterdag na 14:00 uur en op zondag wordt gereden met een frequentie van 1x/2 uur en dat Vernich, Floren en Sinzenich Post de gehele week 1x/2 uur worden ontsloten. Als laatste gaan de ritten op zondag en in de late avond ook Weiler in der Ebene bedienen en wordt het eindpunt in Mülheim verplaatst naar de halte Koenen.

De halte Kalkstraße wordt aan de route toegevoegd.

De haltes Händelstraße, Weidenbachweg, Hemberger Straße en Donnerbachweg worden aan de route toegevoegd. Tevens wordt de halte Hemmerich Schule hernoemd in Hemmerich Alte Schule

De dienstregeling in de avonduren en in het weekend wordt fors uitgebreid. Voortaan wordt ook 's avonds tot circa 21:00 uur de gehele route gereden. Nieuw is ook dat er op zaterdag na 14:00 uur en op zondag wordt gereden met een frequentie van 1x/2 uur. Als laatste wordt de halte Nettersheim Abzweig vervangen door de halte Marmagener Straße/Rathaus en wordt de halte An der Ley aan de route toegevoegd.

De dienstregeling in het weekend wordt uitgebreid. Voortaan wordt op zondag ook tussen Gilsdorf en Nettersheim gereden net als op zaterdag na circa 14:00 uur. Tevens wordt de halte Nettersheim Abzweig vervangen door de halte Marmagener Straße/Rathaus en wordt de halte Eifelbad ook richting Nettersheim bediend.

De dienstregeling in het weekend wordt uitgebreid. Op zondag de gehele dag en op zaterdag na 14:00 uur wordt voortaan ook tussen Weissenstein en Blankenheim gereden. Nieuw is de bediening van de haltes Rathaus, Gewerbegebiet, Bücherecke en Am Mürel in Blankenheim en tevens de bediening van de halte An der Ley.

De dienstregeling in het weekend wordt uitgebreid. Op zondag wordt de dienstregeling uitgebreid van vier ritten per richting naar een volwaardige 1x/2 uur-dienst. Op zaterdag na 14:00 uur gaan de ritten vanuit Lindweiler doorrijden van Rohr Kirche naar Blankenheim.

De dienstregeling in het weekend en de avonduren wordt uitgebreid. Voortaan wordt ook op zondag tussen Mechernich en Weyer gereden met een frequentie van 1x/2 uur. Ook worden enkele ritten in de avonduren aan de dienstregeling toegevoegd.

De dienstregeling tussen Blankenheim Bahnhof en Blankenheim Rathaus wordt omgezet in een vaste lijndienst. Het traject tussen Blankenheim Busbahnhof en Ahrdorf blijft door een belbus bediend worden. Op zondag wordt voortaan altijd gereden tussen Blankenheim Busbahnhof en Ahrdorf met een frequentie van 1x/2 uur in plaats van slechts enkele ritten.

De frequentie op zaterdag voor 14:00 uur wordt verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tevens wordt de frequentie op zondag verhoogd van vier ritten op beide routevarianten naar een volwaardige 1x/2 uur-dienst.

De dienstregeling in de avonduren en in het weekend wordt uitgebreid. Voortaan wordt ook op zaterdag na 14:00 uur en op zondag gereden met een frequentie van 1x/2 uur. Tevens worden enkele ritten in de vroege avond aan de dienstregeling toegevoegd. Als laatste gaan de belbusritten ook de haltes Kronenburgerhütte en Markusstraße bedienen.

De halte Kammerwald Ort wordt aan de route toegevoegd.

De halte Kammerwald Ort wordt aan de route toegevoegd.

De halte Am Hang wordt opgenomen in de route.

Het vervoer op deze lijn wordt overgenomen door de RVK ten koste van de SVE. Tegelijkertijd wordt de route in Euskirchen gewijzigd.

De halte Frohnrath wordt in de route opgenomen. Tevens worden alle ritten op zaterdag na 14:00 uur en op zondag overdag verlengd van Benenberg naar Manscheid.

De frequentie tussen An der Lichtenhardt en Hellenthal Busbahnhof wordt doordeweeks overdag en op zaterdag tot 14:00 uur verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De dienstregeling op zondag wordt uitgebreid. Voortaan wordt op zondag ook tussen Eschweiler en Mechernich gereden.

De dienstregeling in het weekend en de avonduren wordt uitgebreid. Voortaan wordt ook op zaterdag na 14:00 uur en op zondag gereden met een frequentie van 1x/2 uur. Tevens worden enkele ritten in de vroege avond aan de dienstregeling toegevoegd.

De halte Nettersheim Abzweig wordt vervangen door de halte Marmagener Straße/Rathaus. Tevens worden de halte Siemensring NEW en Siemensring/Benzstraße aan de route toegevoegd.

De halte Burscheid Busbahnhof wordt vervangen door de halte Hauptstraße vanwege werkzaamheden.

Wijzigingen per 15 april 2019

De route wordt uitgebreid met de haltes Ölmühlenweg, Falkenweg, Meisenweg, Schlebacher Straße, Neustraße, Merzbach Kirche en Todenfeld Kirche. De halte Merzbach wordt hernoemd in Merzbach Ort en doordeweekse ritten gaan in Todenfeld in plaats van Hilberath eindigen.

Deze lijn wordt opgericht om een lokale verbinding binnen de Stadt Bornheim te kunnen aanbieden.

De route wordt fors gewijzigd. Zo worden in het noorden en zuidoosten van de stad nieuwe haltes in de route opgenomen en wordt het station Rheinbahn Römerkanal ontsloten.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

De belbusritten in de daluren worden verlengd vanaf Rheinbach Bahnhof naar de halte Hochschule Ärztehaus

De belbusritten op zaterdag komen te vervallen.

De route wordt vanaf Roisdorf verlegd van Hersel naar Bonn Tannenbusch. Het vervallen van het traject tussen Roisdorf en Hersel wordt gecompenseerd door een frequentieverhoging op lijn 818. Tussen Bonn en Brenig wordt doordeweeks een halfuursdienst aangeboden en op zondag wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur. Als laatste worden er in de avonduren late ritten van Rheinbach naar Heimerzheim aan de dienstregeling toegevoegd.

De ritten op zaterdagavond worden omgezet in reguliere ritten. Daarnaast wordt de frequentie op zondag verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur en doordeweeks overdag wordt de frequentie tussen Merten en Hersel verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Tevens wordt de halte Markus Kirche aan de route toegevoegd.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt doordeeks niet alleen in de spitsrichting maar de hele dag tot circa 21:00 uur de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Hetzelfde gebeurde op zaterdag en op zondag wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt doordeeks tussen 9:00 en 13:00 uur en tussen 19:00 en 20:30 uur en op zaterdag overdag tot 20:30 uur de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Op zondag wordt de frequentie uitgebreid van 1x/2 uur naar 1x/uur. Tevens worden er in de spitsrichtingen enkele scholierenritten van en naar Berkum aan de dienstregeling toegevoegd.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt doordeeks tussen 9:00 en 13:00 uur en tussen 19:00 en 20:30 uur de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Op zaterdag na 13:00 uur, in de avonduren en op zondag wordt voortaan ook gereden. De ritten op zaterdag gaan met een frequentie van 2x/uur in plaats van 1x/uur rijden en op zondag en in de avonduren wordt 1x/uur gereden. Als laatste wordt de route in Bad Godesberg versneld en wordt in Berkum de halte Schulzentrum in plaats van Seniorenpark bediend.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt doordeeks tussen 9:00 en 13:00 uur en tussen 19:00 en 20:30 uur en op zaterdag overdag tot 20:30 uur de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Op zondag wordt de frequentie uitgebreid van 1x/2 uur naar 1x/uur. Als laatste komt de uitgebreide route via Werthhoven en Ließem op zaterdagmiddag, in de avonduren en op zondag te vervallen doordat lijn 856 op deze tijden gaat rijden en wordt de route in Bad Godesberg versnel

Deze lijn wordt opgericht als belbusverbinding tussen Berkum, Züllighoven en Oberbachem waarmee een gedeelte van de route van lijn 881 wordt overgenomen.

Het traject tussen Pech en Berkum wordt omgezet in een reguliere lijndienst. De ritten op zondag komen hierbij te vervallen. Het traject tussen Berkum en Züllighoven wordt ondergebracht bij lijn 880.

Deze lijn wordt opgericht als belbusverbinding tussen Roisdorf, Bonn Dransdorf en Bonn Endenich.

Dienstregeling 2019 Stadtwerke Brühl

Wijziging per 20 mei 2019

De route wordt gewijzigd vanwege werkzaamheden. De haltes Am Krausen Baum en Zur Gabjei komen te vervallen en worden vervangen door de haltes Wittelsbacher Straße, Max Ernst Gymnasium en Römerstraße/Arbeitsamt.

Dienstregeling 2019 Stadtwerke Hürth

Wijzigingen per 9 december 2018

Er komt één rit te vervallen.

De route wordt verlengd vanaf de halte Auf der Aue naar de halte Steinackerstraße.

De halte Sauerstoffwerk komt te vervallen.

Dienstregeling 2019 Stadtwerke Wesseling

Wijzigingen per 1 januari 2019

Deze lijn gaat niet langer via Keldenich gereden. Dit gedeelte van de route wordt overgenomen door lijn 723. Tevens worden de ritten tijdens de doordeweekse avonduren omgezet in belbusritten. Als laatste vervalt de halte Dreilindenstraße richting Wesseling en wordt de halte Pontivystraße in beide richtingen bediend.

Deze lijn wordt opgericht om een frequente verbinding tussen Wesseling en Keldenich te verzorgen. Hiermee wordt een gedeelte van de route van de lijnen 721 en 930 overgenomen.

Dienstregeling 2019 SVE

Wijzigingen per 9 december 2018

De halte Veybachstraße wordt opgenomen in de route.

De halte Kirchheim Post wordt hernoemd in Kirchheim Mitte, de halte Stotzheim Sonnenstraße/Bahnhof in Stotzheim Bahnhof, de halte Jugendheim Steinbach in Jugendbildungsstätte en de halte Roitzheim Post in Eulenweg.

Alle ritten vanaf Stotzheim worden doorgetrokken naar Niederkasselerholz, waardoor de frequentie op dit traject wordt verhoogd van 1x/uur naar 3x/uur. Hierbij komt ook de lusroute door Stotzheim te vervallen en wirden verschillende haltes in beide richtingen bediend. Tevens wordt de halte Stotzheim Sonnenstraße/Bahnhof hernoemd in Stotzheim Bahnhof, de halte Kirchheim Post in Kirchheim Mitte, de halte Jugendheim Steinbach in Jugendbildungsstätte en de halte Roitzheim Post in Eulenweg.

De halte Kirchheim Post wordt hernoemd in Kirchheim Mitte.

De halte Weidesheim Mitte komt te vervallen.

In de ochtendspits vervallen de ritten ritten vanaf Euskirchen. Tevens vervalt de middagrit vanaf Kreuzweingarten.

Dienstregeling 2019 SWB

Wijzigingen per 9 december 2018

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 6x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 6x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 6x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd. Tevens gaat de 6x/uur-frequentie tussen Ramersdorf en Königswinter al om 13:00 uur in en gaan de nachtritten ook rijden tussen Bonn Hauptbahnhof en Bad Honnef.

De ritten op zondag tussen 10:00 en 20:00 uur en op zaterdag tussen 15:00 en 20:00 uur die tussen Bornheim en Bonn Hauptbahnhof reden komen te vervallen. Ter compensatie wordt de frequentie op lijn 18 verhoogd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In plaats van in de spitsrichting extra ritten naar Venusberg aan te bieden, wordt voortaan een groot gedeelte van de dag de frequentie tussen het Hauptbahnhof en Venusberg verhoogd van 3x/uur naar 6x/uur. Tevens wordt de dienstregeling doordeweeks uitgebreid. In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

Voortaan wordt ook tussen 13:00 en 15:00 uur vanaf het Hauptbahnhof naar Venusberg gereden. Tevens wordt de dienstregeling doordeweeks uitgebreid. In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

De route in Beuel wordt licht gewijzigd. De halte Rölsdorfstraße komt te vervallen en in plaats daarvan worden de haltes Limpericher Straße en Beuel Hallenbad ook richting Ramersdorf bediend. Tevens wordt de dienstregeling doordeweeks uitgebreid. In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

In de avonduren wordt voortaan een uur langer de frequentie van 3x/uur aangehouden, waardoor de frequentie pas na circa 20:30 uur wordt afgebouwd.

De route in Venusberg wordt licht gewijzigd. Voortaan wordt tussen Venusberg en Gronau direct via de Sigmund Freud Straße gereden in plaats van via de Haager Weg en Sertürner Straße, daardoor komt de halte Sertürner Straße te vervallen.

De dienstregeling in het weekend wordt geoptimaliseerd. Op zaterdagavond wordt de halfuursdienst een uur later afgebouwd, waardoor de frequentie pas verlaagd wordt rond 20:30 uur.

De route wordt vanaf Poppelsdorf verlengd naar Endenich, Nordstadt en Beuel. Hiermee wordt gepoogd om het aantal reizigers via het stadscentrum te verminderen en ontstaan nieuwe directe verbindingen. Nieuw is dat de lijn ook in het weekend ging rijden.

De halte Löwenburgstraße komt te vervallen.

De halte Albert Schweitzer Straße wordt aan de route toegevoegd.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur. Tevens wordt op zondagochtend vanaf 9:30 uur in plaats van 11:00 uur al de reguliere dienstregeling aangeboden in plaats van alleen 2x/uur tussen het Hauptbahnhof en de Kopenhagener Straße.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 4x/uur naar 6x/uur.

De frequentie in de spitsuren buiten de vakanties wordt verlaagd van 6x/uur naar 3x/uur. Ter compensatie wordt de frequentie op lijn 16 verhoogd. Tevens wordt op zaterdag overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 4x/uur. Als laatste wordt op zondagochtend de frequentie al vanaf 9:30 uur verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur in plaats vanaf 11:00 uur.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2 à 4x/uur naar 3 à 6x/uur.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart. Tevens wordt de halte Graurheindorf Hafen hernoemd in Graurheindorf Hafen/BWI.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart. Tevens wordt de halte Alte Schule hernoemd in Hersel Grundschule en wordt de halte Im Großen Garten aan de route toegevoegd.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

De route wordt gewijzigd. Vanaf Bad Godesberg wordt voortaan naar Rüngsdorf en Mehlem gereden, hiermee wordt de route van lijn 613 overgenomen. Lijn 613 wordt op zijn beurt vanaf Bad Godesberg naar Heiderhof verlengd om de route van lijn 610 over te nemen. Tevens wordt de dienstregeling in het weekend uitgebreid. Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

De route wordt verlengd vanaf Bad Godesberg naar Heiderhof ter compensatie voor het wegvallen van lijn 610. Tevens wordt de route in Bad Godesberg licht gewijzigd om de haltes Kronprinzenstraße en Otto Kühne Schule van de vervallen lijn 615 te blijven bedienen. De halte Erlöserkirche wordt voortaan bediend door lijn 610. Als laatste wordt de dienstregeling in het weekend uitgebreid. Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Op zaterdag wordt overdag de frequentie tot circa 20:30 uur verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur en op zondagochtend wordt de halfuursdienst om 9:30 uur in plaats van om 11:00 uur opgestart.

Deze lijn wordt opgeheven. Het traject tussen Schweinheim en Bad Godesberg wordt voortaan verzorgd door de lijnen 638 en 639 en tussen Bad Godesberg en Mehlem wordt de route voortaan verzorgd door lijn 613.

De halte Im Großen Garten wordt aan de route toegevoegd.

De route in Nordstadt wordt gewijzigd. Voortaan wordt in beide richtingen via het Wilhelmsplatz gereden

Het traject tussen het Robert Schuman Platz en Bad Godesberg komt te vervallen, dit wordt gecompenseerd door een frequentieverhoging op lijn 638. Lijn 637 gaat voortaan vanaf Bad Godesberg een ronde via Alt Godesberg en Muffendorf rijden waarbij enkele nieuwe haltes in gebruik worden genomen. Bovendien wordt hiermee een gedeelte van de route van lijn 638 overgenomen.

Het traject tussen Bad Godesberg en Muffendorf komt te vervallen, dit traject wordt deels overgenomen door de lijnen 637 en 652. Lijn 638 wordt vanaf Bad Godesberg doorgetrokken naar Schweinheim om het wegvallen van lijn 615 te compenseren en omdat lijn 637 tussen het Robert Schuman Platz en Bad Godesberg komt te vervallen wordt voortaan ook in het weekend op dit traject gereden. Tegelijkertijd wordt doordeweeks de frequentie verhoogd.

Deze lijn wordt opgericht om het wegvallen van lijn 615 te compenseren.

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. In de avonduren en op zondag wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en op zaterdag van 2x/uur naar 3x/uur.

Deze lijn wordt opgericht om het vervallen traject van lijn 638 tussen Bad Godesberg Bahnhof en de Kapellenweg over te nemen.

Wijzigingen per 1 september 2019

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

De halte Poppelsdorfer Alle komt richting Bonn Hauptbahnhof te vervallen.

Dienstregeling 2019 Tirtey

Wijziging per 9 december 2018

In de middagspits wordt de frequentie tussen Sindorf en Kerpen verlaagd van 2x/uur naar 1x/uur.

Dienstregeling 2019 Wiedenhoff

Wijzigingen per 9 december 2018

De bediening van de haltes Busbahnhof en Bahnhof in Burscheid komt te vervallen vanwege grootschalige werkzaamheden. Ter vervanging wordt de halte Hauptstraße opgenomen in de route.

Het eindpunt in Burscheid komt te liggen bij de halte Hauptstraße in plaats van bij het Busbahnhof.

Wijziging per 28 augustus 2019

De bediening van de haltes Gerhart Hauptmann Straße en Rennbaumstraße richting Opladen Busbahnhof vervalt.

Dienstregeling 2019 Wupsi

Wijzigingen per 9 december 2018

De frequentie van maandag- tot en met zaterdagavond tussen Bergisch Gladbach S-Bahnhof en Moitzfeld wordt verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur.

De halte Burscheid Busbahnhof wordt vervangen door de halte Bahnhof door grootschalige werkzaamheden, hierbij wordt ook de halte Haupstraße bediend.

De middagrit in de daluren richting Dabringhausen gaat niet langer via Blecher rijden.

De bediening van de haltes Busbahnhof en Bahnhof in Burscheid komt te vervallen vanwege grootschalige werkzaamheden. Ter vervanging wordt de halte Hauptstraße opgenomen in de route.

De frequentie in de avonduren en op zondag tussen Kürten en Wipperfürth wordt verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De ritten in de avonduren en het weekend gaan ook rijden tussen Kürten en Olpe.

In de ochtendspits wordt een extra rit van Junkermühle naar Dürscheid aan de dienstregeling toegevoegd.

Op zaterdag en zondag wordt voortaan ook gereden met een frequentie van 1x/2 uur. Tevens wordt de route in Burscheid gewijzigd door werkzaamheden. Het eindpunt komt hierdoor te liggen bij de halte Füllsichel.

Op zondag wordt een vroege rit aan de dienstregeling toegevoegd en op zaterdag wordt voortaan ook 's avonds gereden.

Voortaan wordt ook op zondag gereden.

Voortaan wordt ook op zondag gereden.

De bediening van de haltes Busbahnhof en Bahnhof in Burscheid komt te vervallen vanwege grootschalige werkzaamheden. Ter vervanging wordt de halte Hauptstraße opgenomen in de route.

Wijzigingen per 28 augustus 2019

De bediening van de Overfeldweg wordt omgewisseld met lijn 211, die op zijn beurt de Westring gaat bedienen.

Het traject tussen Lützenkirchen en Biesenbach wordt overgenomen door lijn 235.

De route tussen de Torstraße en Opladen Busbahnhof wordt overgenomen door lijn 205. Tegelijkertijd wordt het traject tussen Opladen Busbahnhof en Birkenberg ondergebracht bij lijn 234 die de gehele week dit traject als belbus gaat bedienen.

De frequentie van maandag tot en met zaterdag overdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur. Tevens gaan alle ritten overdag net als in de avonduren via Rheindorf S-Bahnhof rijden.

De frequentie op zaterdag overdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De frequentie op zaterdag overdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB21. De route wordt hierbij fors versneld en er wordt voortaan op zondag gereden. De frequentie op zaterdag gaat tegelijkertijd omhoog van 2x/uur naar 3x/uur.

De routevariant via de Overfeldweg komt te vervallen. Deze routevariant wordt voortaan door lijn 203 bediend. Tevens wordt de frequentie zondag overdag verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur door de komst van lijn SB21. Daartegenover staat dat de frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De bediening van Leverkusen Leimbacher Berg komt te vervallen en er wordt altijd van Leverkusen via Glöbusch, Becher en Altenberg naar Odenthal gereden. De bediening van Leimbacher Berg wordt overgenomen door lijn SB22. Tevens wordt de frequentie op deze lijn de gehele week verlaagd naar 1x/uur.

De route wordt verlengd naar de halte Museum/Karl Carstens Ring.

Op één rit na komen alle ritten doordeweeks 's avonds te vervallen. Tevens komt één rit op zondagochtend te vervallen en wordt de rit die zaterdagmiddag rijdt naar de ochtend verplaatst. Als laatste komt de eindhalte Wupsi Betriebshof te vervallen.

Deze lijn wordt vervangen door lijn 205. Hierbij wordt de route vanaf Lützenkirchen verlengd naar Opladen. Het traject tussen Lützenkirchen en Meckhofen wordt ondergebracht bij lijn 236. Op lijn 205 wordt de frequentie de gehele week verhoogd en voortaan wordt in de avonduren en op zondag gereden.

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB20. Nieuw hierbij is dat de frequentie op zaterdag wordt verhoogd van 1x/uur naar 3x/uur en dat voortaan ook 's avonds laat en op zondag 1x/uur wordt gereden.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB27. Hierbij wordt zowel de route omgelegd via Leverkusen Mitte als de frequentie verhoogd naar 1 à 3x/uur.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB29. Nieuw is dat via Leverkussen Mitte wordt gereden en dat de frequentie wordt verhoogd naar 3x/uur.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB28. Nieuw is dat de route op het Chempark wordt gewijzigd en dat de frequentie wordt verhoogd naar 3x/uur.

De route wordt vanaf Lützenkirchen Mitte naar In Holzhausen verlengd.

Deze lijn wordt vervangen door lijn 206. Hierbij wordt de route in Steinbüchel versneld en deels vervangen door lijn 205.

Deze lijn wordt vervangen door lijn SB23. Hierbij wordt de route tussen Rheindorf en Leverkusen Mitte fors versneld, waardoor de bediening van Leverkusen Wiesdorf komt te vervallen. Tevens wordt de frequentie op zaterdag verhoogd van 2x/uur naar 3x/uur.

De bediening van de haltes Gerhart Hauptmann Straße en Rennbaumstraße richting Opladen Busbahnhof vervalt.

De route in Quettingen wordt gewijzigd. Voortaan wordt via de Funkenturm gereden in plaats van via de Feldstraße.

De lusroute via Rheindorf en Hitdorf wordt omgedraaid. Hierdoor wordt voortaan eerst Rheindorf bediend en aansluitend Hitdorf.

Wijziging per 1 oktober 2019

De routevariant via Glöbusch komt te vervallen.