Dienstregeling verkeersverbond VGB 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De wijzigingen in de dienstregeling 2019 van de Verkehrsgemeinschaft Grafschaft Bentheim (VGB) zijn hieronder per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2019 BE

Wijziging per 9 mei 2019

Deze lijn wordt verlengd van Eschebrügge naar het station van Coevorden.

Wijzigingen per 7 juli 2019

Tussen Neuenhaus en Nordhorn ging lijn 30 rijden, dit gebeurt voortaan niet meer via de snelste route maar via de wijk Bookholt waarmee de route van lijn 1 wordt overgenomen. Tevens gaat lijn 30 rijden tussen Nordhorn Bahnhof en Blanke waar voorheen ook lijn 1 reed. Wel wordt voortaan een lusroute door Blanke gereden. Het traject tussen Bookholt en Blanke wordt samen met lijn 31 bediend.

Lijn 32 gaat de route van lijn 2 tussen de Blumensiedlung en Stadtflur overnemen. Wel wordt de route in zowel de Blumensiedlung als Stadtflur gewijzigd. In de Blumensiedlung wordt voortaan het industrieterrein bediend en komt de bediening van de zuiden van de wijk te vervallen en in Stadtflur wordt de route versneld door de lus in het oosten van de wijk te laten vervallen. De frequentie gaat omhoog van 1x/uur naar 2x/uur, maar er wordt niet langer op zondag gereden.

Lijn 31 gaat samen met lijn 30 de route van lijn 3 tussen Bookholt en Blanke overnemen. Nieuw is dat er niet langer een lus door Bookholt wordt gereden, maar dat het eindpunt komt te liggen bij de halte Kloster Frenswegen.

Deze lijn wordt vernummerd en krijgt hierbij het lijnnummer 38. Nieuw is dat niet langer naar het Tierpark gereden maar vanaf Nordhorn Bahnhof naar het Sportpark/Delfinoh.

Deze lijn wordt vernummerd en krijgt hierbij het lijnnummer 33. De route blijft grotendeels ongewijzigd met uitzondering dat Nordhorn Bahnhof in de route wordt opgenomen.

De bediening van Echteler, Oeveringen en Heesterkante komt te vervallen. Deze dorpen worden voortaan ontsloten door lijn 12.

De bedieningsgebieden van de lijnen 12 en 13 worden onderverdeeld onder de lijnen 20 en 21.

De bedieningsgebieden van de lijnen 12 en 13 worden onderverdeeld onder de lijnen 20 en 21.

De bedieningsgebieden van lijn 14 worden overgenomen door lijn 22.

De bedieningsgebieden van de lijnen 15 en 16 worden onderverdeeld onder de lijnen 13, 14, 15 en 16.

De bedieningsgebieden van de lijnen 15 en 16 worden onderverdeeld onder de lijnen 13, 14, 15 en 16.

Deze lijn wordt zowel in Neuenhaus als Nordhorn geknipt. Tussen Emlichheim en Neuenhaus gaat lijn 10 rijden. Nieuw hierbij is dat voortaan ook Itterbeck in de route wordt opgenomen. Tussen Neuenhaus en Nordhorn wordt voortaan door lijn 30 die in Nordhorn in de stadsdienst wordt geïntegreerd. Als laatste gaat tussen Nordhorn en Bad Bentheim lijn 40 rijden.

Deze lijn gaat voortaan alleen nog rijden tussen Neuenhaus en Emlichheim en krijgt hierbij het lijnnummer 20. Nieuw is dat de gehele week 1x/uur wordt gereden tussen Hoogstede en Neuenhaus inclusief 's avonds. Wel wordt de verbinding tussen Hoogstede en Emlichheim alleen nog door enkele scholierenritten bediend.

Deze lijn wordt vernummerd en krijgt hierbij het lijnnummer 60. De route wordt op enkele plaatsen licht gewijzigd. Zo wordt in Bad Bentheim voortaan de halte Bahnhof bediend en in Gildehaus en Gronau vervalt de bediening van enkele haltes.

Deze lijn wordt vernummerd en krijgt hierbij het lijnnummer 50. In de vakanties wordt voortaan ook de gehele dag 2x/uur gereden en niet alle ritten gaan meer via Quendorf Bahnhof rijden.

Deze lijn wordt vernummerd en krijgt hierbij het lijnnummer 61. Het enige dat licht wijzigt is de route in Haddorf en Bilk.

Deze verbinding wordt vernummerd in lijn 962.

Dienstregeling 2019 Richters

Wijzigingen per 7 juli 2019

Het traject tussen Nordhorn ZOB en Nordhorn Bahnhof komt te vervallen. Verder wijzigt de route op enkele punten licht.

Het traject tussen Nordhorn ZOB en Nordhorn Bahnhof komt te vervallen. Bovendien vervalt de routevariant in Meppen en vervalt één rit op zaterdag.

Dienstregeling 2019 Meyering

Wijzigingen per 7 juli 2019

Het busstation Nordhorn ZOB wordt hernoemd in Nordhorn Markt.

Het busstation Nordhorn ZOB wordt hernoemd in Nordhorn Markt. Daarnaast wordt het eindpunt in Lohne gewijzigd van de halte Hotel Lüken in Mers.