Dienstregeling verkeersverbond VEJ 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De wijzigingen in de dienstregeling 2019 van de Verkehrsverbund Ems-Jade (VEJ) zijn hieronder per vervoerder weergegeven.

Dienstregeling 2019 Fischer Bus

Wijzigingen per 9 december 2018

De halte Reepmeyer wordt hernoemd in Papenburger Straße/Reepmeyer, Telkampsweg in Folmhuser Straße/Telkampsweg, Lüdeweg in Bahnhofstraße/Lüdeweg, Kreuzung in Ihrener Straße/Bahnhofstraße, Schule/Friedhof in Grundschule, Schottweg in Ihrener Straße/Schottweg, Patersweg Süd in Grundschule, Wallstraße in Ihrener Straße/Wallstraße en Denkmal in Ihrener Straße/Denkmal.

Voortaan wordt een uitgebreidere route door Ihren en Ihrenerfeld gereden. Tevens wordt een aantal haltes hernoemd. De halte Telkampsweg wordt hernoemd in Folmhuser Straße/Telkampsweg, Lüdeweg in Bahnhofstraße/Lüdeweg, Kreuzung in Ihrener Straße/Bahnhofstraße en Schule/Friedhof in Grundschule.

Het traject tussen Collhusen en Ihren komt te vervallen. Daarnaast wordt de halte Reepmeyer hernoemd in Papenburger Straße/Reepmeyer en komt in de middag één rit te vervallen.

Het traject tussen Collhusen en Ihren komt te vervallen.

Dienstregeling 2019 Janssen

Wijzigingen per 1 januari 2019

Het vervoer op deze lijn overgenomen door Fischer Bus.

Het vervoer op deze lijn overgenomen door Fischer Bus.

Het vervoer op deze lijn overgenomen door Fischer Bus. Hierbij wordt de route licht gewijzigd. Voortaan wordt via het Emspark gereden in plaats van via de haltes Kloster Thedinga en Klostermühle.

Het vervoer op deze lijn overgenomen door Weser-Ems Bus. Hierbij wordt de route gewijzigd. De haltes Burlage Gronewoldstraße, Burlage Landesstraße/Heideweg, Westrhauderfehn Heubrücke, Ostrhauderfehn B438/Bäckerei, Holte Kolonistenweg, Leer Kaserne, Leer Augustenstraße, Leer Gymnasium, Backemoor Veenker/Fröhlig en Collinghorst K20/Mühlenweg worden niet meer bediend. Tevens wordt het eindpunt in Langholt verplaatst van de Grundschule naar Pieper en wordt een aantal haltes hernoemd. Zo wordt de halte Wilken/Pölken hernoemd in Wilken, Mitte in Holte, Nordstraße/Theodor Storm Straße in Bengen, Tobiasbrücke in Holterbrücke, Siedlung in Backemoor, Ort in Breinermoor en Abzweigung in Schatteburg.

Dienstregeling 2019 SVE

Wijzigingen per 2 februari 2019

De belbusritten gaan voortaan ook tussen de Boltentorstraße en Emden Hauptbahnhof rijden.

De halte Geibelstraße wordt voortaan ook door de belbusritten bediend.

Wijzigingen per 5 oktober 2019

De belbusritten tussen de Geibelstraße en de Klein von Diepold Straße worden omgezet in reguliere ritten zonder dat deze vooraf besteld moeten worden.

De belbusritten op zaterdag na 14:00 uur, op zondag de gehele dag en 's avonds gaan voortaan als reguliere lijndienst rijden.

Door het vervallen van lijn 14 wordt doordeweeks op aanvraag doorgereden naar Zum Uphuser Meer in plaats van naar de Pastor Frerichs Straße en worden er enkele scholierenritten aan de dienstregeling toegevoegd. Tevens komt de ronde via Am Roten Siel die door de belbusritten werd bediend te vervallen en wordt opgenomen in de route van lijn 5. Als laatste gaan de vaste ritten van maandag tot en met zaterdag niet meer op aanvraag de ronde via de haltes Sandstraße en Basaltstraße bedienen.

Voortaan wordt richting het Hauptbahnhof via Am Roten Siel in plaats van via Stadtgarten gereden. Hiermee wordt het wegvallen van een aantal haltes op lijn 4 gecompenseerd. Ook de route richting Herrentor wordt licht gewijzigd. Als laatste wordt de frequentie tussen Stadtgarten en Herrentor voor de vaste lijndienstritten verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur en komt de halte Coubièrestraße voor de belbusritten te vervallen.

Lijn 16 wordt vanaf Borssum werd doorgetrokken naar het Hauptbahnhof van Emden en neemt hiermee een groot gedeelte van de ritten van lijn 6 voor zijn rekening. Op zaterdag na 14:00 uur, op zondag de gehele dag en 's avonds wordt niet langer gereden aangezien lijn 16 op deze momenten als vaste lijndienst gaat rijden. Bovendien wordt de route via de Ulmenstraße overgenomen door lijn 16 en gaan onder het lijnnummer 6 ook ritten op aanvraag naar Petkum rijden. Als laatste wordt de frequentie doordeweeks verlaagd.

De route wordt fors gewijzigd waardoor de route in beide richtingen hetzelfde wordt. Het eindpunt komt hierbij te liggen bij de halte Dollartstraße. Tevens worden de ritten op zaterdag na 14:00 uur, op zondag de gehele dag en 's avonds ondergebracht bij lijn 17 die hierdoor meer haltes gaat bedienen. Als laatste wordt de bediening van de Agentur für Arbeit overgenomen door lijn 17.

Alle ritten met uitzondering van de ritten in de ochtendspits richting het Hauptbahnhof gaan van en naar de VW-Werk rijden, waarmee het Industriepark beter wordt ontsloten. Het traject naar het Abenteuerspielplatz wordt voortaan verzorgd door lijnen 9 en 19. Deze lijn gaat doordeweeks overdag van en naar het Abenteuerspielplatz rijden en neemt daarmee de route lijn 8 deels over. Het traject naar Larrelt wordt geïntegreerd in lijn 19.

Deze lijn gaat doordeweeks overdag van en naar het Abenteuerspielplatz rijden en neemt daarmee de route lijn 8 deels over. Het traject naar Larrelt wordt geïntegreerd in lijn 19.

De halte B210/Kolonie komt te vervallen en de halte Ludwig Uhland Straße wordt ook door de belbusritten bediend.

Deze lijn komt te vervallen. Vervanging komt er door lijn 4 doordeweeks uit te breiden in zowel frequentie als route.

Deze lijn wordt vanaf Borssum doorgetrokken naar het Hauptbahnhof van Emden en neemt hiermee een groot gedeelte van de ritten van lijn 6 voor zijn rekening. Nieuw is dat op zaterdag na 14:00 uur, op zondag de gehele dag en 's avonds als vaste lijndienst wordt gereden.

Voortaan wordt via de Agentur für Arbeit in plaats van via de Maria Wilts Straße. Hiermee wordt een gedeelte van de route van lijn 7 overgenomen. Tevens worden de ritten op zaterdag na 14:00 uur, op zondag de gehele dag en 's avonds van lijn 7 ondergebracht bij lijn 17 die hierdoor meer haltes gaat bedienen.

Deze lijn wordt de nieuwe hoofdlijn naar het westen van Emden en nam hiermee de route van lijn 9 tussen het Hauptbahnhof en Larrelt over. Tegelijkertijd wordt lijn 29 gereduceerd tot enkele scholierenritten. De belbusritten gaan door het wegvallen van lijnen 9 en 29 in de rustige uren ook de bediening van Wybelsum en Constantia West voor hun rekening nemen.

Deze lijn wordt gereduceerd tot enkele scholierenritten die ook gaan rijden tussen Larrelt en het Hauptbahnhof. De belbusritten in de rustige uren worden voortaan door lijn 19 verzorgd. Doordeweeks en op zaterdagochtend kan in vervolg gebruik gemaakt worden van de streeklijnen op dit traject.

Dienstregeling 2019 VLL

Wijziging per 25 februari 2019

De dienstregeling wordt fors uitgebreid. Zo wordt op vrijdagavond voortaan tot middernacht 1x/2 uur gereden en wordt overdag op zaterdag 1x/uur gereden. Ook komt doordeweeks een extra late rit te rijden. Tevens wordt halte 1. Südwieke/Mitte hernoemd in 1. Südwieke Nummer 101/112 en de halte Collinghorst in Hauptstraße Nummer 154.

Dienstregeling 2019 Weser-Ems Bus

Wijzigingen per 9 december 2018

De halte Bunde-West wordt aan de route toegevoegd.

De scholierenritten vanuit Warsingsfehn gaan niet langer naar Emden Fährstraße rijden maar naar Gandersum. Daarnaast weordt de halte Stadtwerke in Emden weer door alle ritten bediend.

De halte Telkampsweg wordt hernoemd in Folmhuser Straße/Telkampsweg en de halte Lüdeweg in Bahnhofstraße/Lüdeweg.

De halte Bunde-West wordt aan de route toegevoegd.