Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2023

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

← Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2022 | Dienstregeling vervoerregio Brugge 2023
← Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2022 | Dienstregeling vervoerregio Kortrijk 2023
Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2022 | Dienstregeling vervoerregio Midwest 2023
← Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2022 | Dienstregeling vervoerregio Oostende 2023
← Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2022 | Dienstregeling vervoerregio Westhoek 2023

Op deze pagina staan de wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2023 van de entiteit West-Vlaanderen vermeld.

Vanaf 1 juli 2023 worden de entiteiten omgezet in vervoersregio's en wijzigen ook de dienstregelingen.

Wijzigingen per 1 januari 2023

  • De omleidingsroute in het centrum van Brugge voor de lijnen 1, 4, 14, 88, 90 en 91 via de Dijver wordt omgezet in de definitieve route; de halte Sint-Salvatorskerk, Markt en Wollestraat komen zonder alternatief te vervallen.

De rit van 05:52 op werkdagen wordt van Blankenberge doorgetrokken naar Knokke en de retourrit begint eveneens in Knokke (v. 06:20) in plaats van Blankenberge. De haltes Pier en Sea Life in Blankenberge zijn samengevoegd tot één nieuwe halte Pier; de naam Sea Life komt te vervallen.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

De omleidingsroute via de Kaaien wordt omgezet in de definitieve route; de haltes Sint-Petrus-Paulusplein, Ooststraat, Centrum en Kapucijnenkerk komen zonder alternatief te vervallen, als vervanging wordt een nieuwe halte Visserskaai aangelegd.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

In de avonduren wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes.

De haltes Kruispoort en Molenbrug worden enkele 10-tallen meters verplaatst.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

Tijdens de spitsuren wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen en in het centrum van Moeskroen wordt de route gewijzigd.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen en als gevolg van langdurige wegwerkzaamheden, wordt de route in Sint-Michiels gewijzigd.

Enkele haltes krijgen een andere naam, omdat deze beter aansluit op de locatie waar deze gelegen zijn.

De halte Kruisstraat in Houthulst wordt voortaan in beide richtingen aan dezelfde kant van de weg bediend.

De route in Lichtervelde wordt verlegd naar de provincialeweg N35 in plaats van de Lichterveldestraat, de haltes Café du Commerce en Café De Welkom worden niet meer bediend. Daarnaast worden enkele andere haltes hernoemd, omdat die naam beter aansluit op de locatie waar deze is gelegen. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

In het weekend wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

In de ochtendspits wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes.

In de ochtendspits worden twee ritten doorgetrokken naar Koksijde en op woensdagmiddag of overige dagen in de middagspits begint één rit in Koksijde. Om 16:18 rijdt een nieuwe rit van Koksijde naar Alveringem Fortem. Tijdens de schoolvakanties wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

De beide routevarianten voor scholieren naar Kortemark krijgen de nieuwe lijnnummers 358 (Eernegem) en 359 (Koekelaare). Tussen Oostende en Torhout verandert niet.

De halte Kerk in Beveren wordt hernoemd naar Dorp.

In Tielt rijdt deze lijn niet meer via het Centrum, maar rijdt voortaan direct naar het station. Voor de haltes in het Centrum kan de halte Vierhoek als alternatief gebruikt worden.

In Tielt rijdt deze lijn niet meer via het Centrum, maar rijdt voortaan direct via de D'Hoopstraat naar het station. Voor de haltes in het Centrum kunnen de haltes VTI en Vierhoek als alternatief gebruikt worden.

In Tielt rijdt deze lijn nog maar van/tot het station, de haltes in het Centrum worden niet meer bediend. Reizigers naar het College stappen voortaan over, of moeten een stukje lopen. In Sint-Baafs-Vijve wordt de route verlegd naar de provincialeweg N327 in plaats van de smallere Loverstraat; de haltes Elektrische Cabien en Kraaienhof worden niet meer bediend.

De rit van 16:14 begint in Diksmuide niet meer bij de halte VTI, maar begint 7 minuten later bij de halte Station.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen.

In De Panne gaat deze lijn in beide richtingen via de Markt rijden; de halte Rusthuis wordt niet meer bediend, als alternatief kan de halte Gemeentehuis gebruikt worden.

Enkele haltes krijgen een andere naam, omdat deze beter aansluit op de locatie waar deze gelegen zijn.

In Rumbeke wordt de route gewijzigd.

In Rumbeke wordt de route gewijzigd.

In Ichtegem rijdt deze lijn niet meer via de Sportlaan en Keibergstraat, maar via de Arthur Coussensstraat. De haltes Sportlaan en Melkerij worden niet meer bediend. De routevariant voor scholieren naar Hertsberge gaat rijden als lijn 212. In Oostkamp en Hertsberge worden enkele haltes hernoemd, omdat deze beter aansluiten op de locaties waar deze zijn gelegen. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

De rit van 07:38 uit Nieuwpoort en de ritten van 12:20 (woensdag) of 17:03 (overige dagen) rijden in Koksijde via de normale route en niet meer via de Kazerne en Schipgatduinen. De rit van 07:38 gaat daarnaast beginnen in Ramskapelle en bedient in Nieuwpoort enkele nieuwe bushaltes.

In Waregem gaat deze lijn via de achterkant van het station rijden en aldaar kunnen reizigers uitstappen; instappen blijft van toepassing onder het spoorviaduct.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen lichtjes.

In Tielt gaat deze lijn in beide richtingen via de Vredestraat en Hulstplein rijden en de halte VTI wordt voortaan in beide richtingen bediend. De haltes in het Centrum worden niet meer bediend.

In Veldegem wordt de route gestrekt via de Rembertstraat in plaats van de Halfuurdreef. De haltes Plaats, Korenbloemstraat en Steenovenstraat worden niet meer bediend, maar als alternatief worden nieuwe haltes Steenovenstraat en Kerk geplaatst.

In Waregem rijdt deze lijn beide richtingen via de Ringlaan en niet meer via het Centrum. De haltes aldaar komen zonder alternatief te vervallen. Op de Ringlaan worden twee nieuwe haltes in gebruik genomen, van waar uit naar het Centrum gewandeld kan worden: Spei en Oosterlaan. In Sint-Baafs-Vijve wordt de route verlegd naar de provincialeweg N327 in plaats van de smallere Loverstraat; de haltes Elektrische Cabien en Kraaienhof worden niet meer bediend, als vervanging wordt een nieuwe halte Hooiestraat geplaatst.

De halte Wissel wordt hernoemd naar Motestraat en de halte Boomgaard wordt hernoemd naar Bibliotheek. Aan de rand van Ardooie wordt een nieuwe halte Pittemsestraat toegevoegd.

Dit lijnnummer wordt opgeheven. Alle ritten tussen Tielt en Roeselare gaan als lijn 80 rijden.

De ritten die in Waregem eindigen bij het station, worden doorgetrokken naar de halte Scholen Westerlaan.

De omleidingsroute via de Kaaien wordt omgezet in de definitieve route; de haltes Sint-Petrus-Paulusplein, Ooststraat, Centrum en Kapucijnenkerk komen zonder alternatief te vervallen, als vervanging wordt een nieuwe halte Visserskaai aangelegd.

In Geluwe en Moeskroen wordt de route gewijzigd en in Geluwe wordt een nieuwe halte Korte Tramstraat geplaatst.

In Waregem gaat deze lijn via de achterkant van het station rijden en aldaar kunnen reizigers uitstappen; instappen blijft van toepassing onder het spoorviaduct.

In Zwevegem wordt de route verlegd naar de provincialeweg N8 in plaats van de Ellestraat. De haltes Luxemburglaan, Breemeers, Ellestraat, Paridaanstraat en Knokke Brug worden niet meer bediend. Op de nieuwe route wordt bij de haltes van lijn 93 gestopt en wordt tevens een nieuwe halte Bellegemstraat bediend.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt de variant van lijn 64 van en naar Hertsberge, in Hertsberge wordt de route beperkt tot de halte Lodistraat.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt één van de varianten op lijn 51 ten behoeve van het Maria-instituut in Kortemark.

Onder dit nieuwe lijnnummer rijdt één van de varianten op lijn 51 ten behoeve van het Maria-instituut in Kortemark. De haltes Oostmeetstraat 36, Werkenstraat, Klaproos, Krekebekestraat worden opgeheven, maar in Koekelare wordt wel een nieuwe halte Ringlaan in gebruik genomen. Daarnaast worden in Koekelare een drietal haltes hernoemd, die beter aansluiten op de locatie waar ze gelegen zijn.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Aalter, Ruiselede en Wingene.

Onder dit lijnnummer rijdt een nieuwe schoolbus tussen Aalter, Kruiskerke en Doomkerke.

Wijziging per 1 februari 2023

De rit van 07:02 vanuit Oostende vertrekt voortaan 8 minuten vroeger om 06:54.