Dienstregeling entiteit Limburg 2020

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling entiteit Limburg 2019 | Dienstregeling entiteit Limburg 2021

Op deze pagina staan alle wijzigingen voor de entiteit Limburg die in het dienstregelingjaar 2020 plaatsvinden.

Wijzigingen per 6 januari 2020

Algemeen

  • Van vrijwel alle buslijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.
  • In Sint-Truiden wordt een nieuwe bushalte Leopold II-straat toegevoegd.
  • De halte Olmense Zoo wordt hernoemd naar Pakawi Park.

Wijzigingen per lijn

Vanwege langdurige wegwerkzaamheden wordt de route gewijzigd.

In Houthalen wordt een nieuwe halte St. Jorisstraat geplaatst.

Op dinsdag en donderdag worden extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Wijziging per 27 januari 2020

In de ochtendspits gaat één rit richting Hamont en één rit richting Lommel voortaan met een gelede bus rijden, zodat meer capaciteit wordt geboden.

Wijzigingen per 2 maart 2020

De halte Kapel in Elsum wordt niet meer bediend, reizigers kunnen gebruik maken van de halte Valkenborch.

De rit van 08:00 uit Maastricht vertrekt voortaan 10 minuten vroeger om 07:50.

De halte Geerstraat in Houthalen wordt opgeheven; reizigers kunnen gebruik maken van de halte Kerkhofstraat die verplaatst wordt naar de andere kant van de kruising.

De rit van 06:57 vanuit Waremme vertrekt voortaan 4 minuten vroeger om 06:53.

De halte Kerkhofstraat in Houthalen wordt verplaatst naar de overkant van de kruising en kan daarom niet meer worden bediend. Reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de halte Berkvens.

De halte Cultureel Centrum in Tessenderlo wordt voortaan ook richting Geel bediend.

De route via Aarschot Sancta Maria die richting Geel al enige tijd als omleidingsroute werd gereden, wordt omgezet in de definitieve route. De halte Aarschot Station wordt alleen nog richting Leuven bediend, richting Geel kunnen reizigers uitstappen bij de halte Sancta Maria.

De halte Bekelaar wordt hernoemd naar Kliniekstraat (De Bekelaar). Ter hoogte van de ingang van het rusthuis wordt een nieuwe halte De Bekelaar geplaatst.

Wijzigingen per 16 maart 2020

De route in Maastricht wordt gewijzigd. Ook richting Maastricht Station rijdt de bus voortaan via de haltes Boschstraat/Maagdendries en Mosae Forum/Centrum, de halte Boschstraat/Markt vervalt voor deze lijnen. Hiervoor worden nieuwe haltes Boschstraat/Maagdendries en Mosae Forum/Centrum geplaatst richting Maastricht Station. Tot en met 31 augustus 2020 geldt deze wijziging officieel als omleiding, per 1 september 2020 is de wijziging structureel.

De route in Maastricht wordt gewijzigd. Ook richting Maastricht Station rijdt de bus voortaan via de halte Mosae Forum/Centrum, de haltes Boschstraat/Maagdendries en Boschstraat/Markt vervallen voor deze lijn. Hiervoor wordt een nieuwe halte Mosae Forum/Centrum geplaatst richting Maastricht Station. Tot en met 31 augustus 2020 geldt deze wijziging officieel als omleiding, per 1 september 2020 is de wijziging structureel.

Wijzigingen per 6 april 2020

In Leopoldsburg wordt de halte Hoek IJzerlei ca. 80 meter verplaatst.

De rit van 12:22 uur van Bilzen Station vertrekt voortaan 5 minuten later, om 12:27 uur.

De rit op woensdagmiddag van 12:25 uur van Hasselt Station vertrekt voortaan 5 minuten later, om 12:30 uur. Naar Runkst kan ook met lijn H71 gereisd worden, die vertrekt om 12:27 uur.

De route in Stokrooie wordt gewijzigd. De haltes Waterstraat en Ontmoetingscentrum komen te vervallen.

De dienstregeling wordt gewijzigd. De omleiding in Houthalen is afgelopen: de lijn rijdt weer volgens de normale route.

In Mopertingen wordt de halte Rademakerstraat ca. 110 meter verplaatst. De nieuwe halte ligt ter hoogte van Rode Kruislaan nr. 2.

De route wordt gewijzigd. De haltes Breughellaan en Heilig Hart Basisschool worden niet meer bediend. In plaats daarvan wordt gestopt op een tijdelijke halte in de Van Eycklaan, ter hoogte van het kruispunt met de Lazarijstraat.

Wijzigingen per 13 december 2020

De halte Frontensingel/Maagdendries in Maastricht wordt hernoemd naar Statensingel bij het ingaan van de dienstregeling 2021 van de Nederlandse concessie Limburg. Vooralsnog blijft De Lijn echter de oude naam hanteren.