Dienstregeling concessie Stadsvervoer Lelystad 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2013 van de bussen in de concessie Stadsvervoer Lelystad loopt van 5 mei 2013 tot en met 4 januari 2014.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Stadsdienst Lelystad
1 Haven - Schoener - Botter - Tjalk - Station Centrum - Zuiderzeewijk - Lelycentre
2 De Landerijen - Waterwijk - Ziekenhuis - Station Centrum - Gondel - Punter - Jol - Kustwijk
3 De Landerijen - Horst - Kamp - Ziekenhuis - Station Centrum - Boeier - Batavia Stad
5 Lelycentre - Atolwijk - Archipel - Station Centrum - De Rietlanden - Landstrekenwijk - Warande
7 Batavia Stad - Boeier - Station Centrum - De Rietlanden - Larserpoort - Airport
9 Station Centrum - Kempenaar - Golfresort - Houtribhoek
10 Station Centrum - Kempenaar - Golfpark - Parkhaven
11 Haven - Schoener - Botter - Tjalk - Station Centrum - Lelycentre
612 Haven - Jol - Punter - Ziekenhuis - De Landerijen - Archipel - Herman Bekiusschool Vanaf 2 september 2013

Wijzigingen per 5 mei 2013

Op deze lijn wordt de frequentie van maandag tot en met zaterdag overdag verlaagd naar 2x/uur en in de avonduren en op zondag naar 1x/uur. Een gedeelte van de ritten wordt overgenomen door de nieuwe lijn 11.

Op deze lijn wordt het traject tussen Station Centrum, de Atolwijk en het Lelycentre niet meer gereden, maar wordt vanaf Station Centrum wordt naar de Kustwijk gereden, waarmee de route van lijnen 3 en 4 deels wordt overgenomen. Het traject tussen Station Centrum, de Atolwijk en het Lelycentre wordt voortaan bereden door lijn 5. Daarnaast wordt het eindpunt in De Landerijen verlegd van de halte Bingerden naar Duinbeek.

Voortaan gaat deze lijn niet meer naar de Kustwijk rijden, maar naar de Batavia Stad. Hierbij wordt het traject naar de Kustwijk overgenomen door lijn 2. Verder wordt er ook niet langer via de Kempenaar gereden. De bediening van de Kempenaar wordt voortaan verzorgd door de lijnen 9 en 10.

Deze lijn wordt overgenomen door lijn 2.

Deze lijn neemt ook het traject tussen Station Centrum, de Atolwijk en het Lelycentre voor zijn rekening. De route wordt hiermee overgenomen van lijn 2.

Op deze lijn wordt de route tussen Station Centrum en de Batavia Stad versneld, doordat lijn 3 ook naar Batavia Stad gaat rijden. Verder wordt de gehele route overdag nog maar 1x/uur aangeboden.

Deze lijn gaat voortaan via de wijk Kempenaar rijden, doordat lijn 3 niet meer via deze wijk rijdt. Bovendien wordt er een aantal nieuwe haltes aan de route toegevoegd, komt de bediening van de halte CVI te vervallen en wordt doordeweeks de halte Flevo Marina bediend.

Deze lijn gaat voortaan via de wijk Kempenaar rijden, doordat lijn 3 niet meer via deze wijk rijdt. Bovendien wordt er een aantal nieuwe haltes aan de route toegevoegd.

Deze nieuwe lijn is opgezet om een gedeelte van de ritten van lijn 1 op zich ging nemen. Het enige verschil tussen lijnen 1 en 11 is dat lijn 11 niet via de Zuiderzeewijk rijdt.

Wijziging per 2 september 2013

Deze nieuwe schoolbus gaat rijden voor de Herman Bekiusschool, dit op verzoek van inwoners van Lelystad.

Wijziging per 19 oktober 2013

De nieuwe halte Warande wordt aan de route toegevoegd. Tegelijkertijd wordt de halte Wederiklaan hernoemd in Boterbloemhof.