Dienstregeling concessie Oost-Utrecht 2006

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 11 december 2005 wijzigde in de concessie Oost-Utrecht de dienstregeling. Deze pagina geeft een overzicht van de wijzigingen.

Wijzigingen per 11 december 2005

Stadsdienst Veenendaal

De opzet van lijn 3 wordt gewijzigd. Onder dit lijnnummer wordt uitsluitend in de daluren een route gereden tussen Veenendaal West, het Centrum en de woonwijk Petenbos. De frequentie is 1x per uur en er wordt gereden met een kleiner busje. De route via De Faktorij wordt overgenomen door lijn 203.

Onder dit lijnnummer rijdt tijdens de spitsuren een buslijn tussen station De Klomp en de bedrijventerreinen in het noorden van Veenendaal.

Streeklijnen

In de avonduren en op zondag zijn de vertrektijden naar Leusden lichtjes gewijzigd.

In beide richtingen wordt een extra vroege en een latere rit toegevoegd.

Van maandag t/m vrijdag rijdt een extra vroege rit naar Soest, zodat reizigers in Baarn een eerdere reismogelijkheid per trein hebben.

In de daluren wordt de lusroute door Bunschoten niet meer twee keer gereden, waardoor de vertrektijden wijzigen. De kwartierdienst in de middagspits wordt eerder opgestart. In de avonduren en op zondag zijn de vertrektijden naar Leusden lichtjes gewijzigd.

In de spitsuren wordt de frequentie verhoogd; in de ochtendspits wordt van Veenendaal naar Amersfoort elk kwartier gereden en in de middagspits wordt van Amersfoort naar Scherpenzeel elk kwartier gereden. Aan het einde van de middagspits wordt een latere rit naar Veenendaal toegevoegd. In de avonduren en op zondag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden. In Veenendaal komt de halte Morgenster te vervallen.

Spitslijnen

Deze lijn wordt opgeheven; reizigers kunnen gebruik maken van lijn 80, die in de drukste richting elk kwartier gaat rijden.

De dienstregeling is beter in patroon gelegd; de vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op de wensen van de reizigers.

De dienstregeling is beter in patroon gelegd; de vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op de wensen van de reizigers.

De vertrek- en aankomsttijden zijn gewijzigd.

De dienstregeling is beter in patroon gelegd; de vertrek- en aankomsttijden zijn afgestemd op de wensen van de reizigers.

Scholierenlijnen

Deze lijn rijdt voortaan nog slechts van Rhenen naar Amersfoort, de ritten naar Hoevelaken worden voortaan door lijn 683 gereden.

Deze lijn neemt de ritten naar Hoevelaken die voorheen als lijn 680 gereden werden over.

  • Lijn 686: Amersfoort - Zeist

Deze buslijn wordt opgeheven vanwege de matige passagiersaantallen.

Wijzigingen per 26 januari 2006

Deze lijnen vertrekken voortaan vanaf station Rhenen, de haltes Herenstraat, Tollekamp en Ribeslaan vervallen.

Wijzigingen per 27 februari 2006

Streeklijnen

Naar aanleiding van klachten over de eerder vervallen halte Morgenster wordt ter vervanging een nieuwe halte Gilbert van Schoonbeekestraat toegevoegd.

Spitslijnen

In de ochtendspits wordt een extra rit van Amersfoort Nieuwland naar Utrecht ingevoegd.

Scholierenlijnen

Op verzoek van de school gaat de middagrit naar Utrecht gaat vijf minuten vroeger vertrekken, zodat de aansluiting op lijn 281 bij het UMC hersteld wordt.

De middagrit van 15.10 uur uit Hoevelaken wordt voortaan nog maar door één bus gereden, de tweede bus rijdt alleen nog vanaf Amersfoort en vertrekt daar 10 minuten eerder zodat op Utrecht Centraal aansluitingen op de bussen naar Breukelen en Woerden ontstaan.