Dienstregeling bassin de mobilité Luxembourg 2019

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan alle wijzigingen die in het dienstregelingjaar 2019 van toepassing zijn voor het Bassin de mobilité Luxembourg.

Wijzigingen per 1 januari 2019

De halte Traquebois/Pont in Bodange wordt hernoemd naar Traquebois.

De bestaande routes worden geoptimaliseerd en de specifieke schoolritten verdwijnen. Daarentegen wordt een nieuwe route opgezet tussen Haut Fays en Chanly, met één rit op maandag- en vrijdagochtend.

De rit van 06:47 uit Florenville vertrekt voortaan 2 minuten vroeger en gaat in Chiny ook via het Centre Sportif rijden. De bushaltes met een cijfer in de naam (voor een huisnummer) verliezen dit nummer.

De rit van 06:56 uit Habay-la-Neuve vertrekt voortaan 4 minuten vroeger om 06:52.

De ochtendrit begint in Bastogne voortaan bij het Pépinière in plaats van Gare du Sud en de middagrit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag rijdt voortaan ook naar het Pépinière in plaats van de Clinique.

De eerste rit en tweede rit richting Arlon nemen elkaars bedieningspatroon over; de eerste rit begint voortaan in La Corne du Bois des Pendus en gaat als sneldienst rijden en de tweede rit richting Arlon gaat op meer haltes stoppen. De derde rit richting Arlon begint voortaan om 07:08 in Nothomb in plaats van 07:05.

Wijzigingen per 1 maart 2019

De begin- en eindhalte in Remouchamps wordt verplaatst naar de halte Pont de Sougné, opdat de bus het overige verkeer hier minder in de weg staat. In de praktijk werd dit al als wachthalte gebruikt.

De begin- en eindhalte in Remouchamps wordt verplaatst naar de halte Pont de Sougné, opdat de bus het overige verkeer hier minder in de weg staat. In de praktijk werd dit al als wachthalte gebruikt.

Vanaf Verlaine-sur-Ourthe rijdt de ochtendrit twee minuten vroeger vanaf alle haltes tot Tohogne.

De ochtendrit rijdt vanaf Wéris één minuut vroeger vanaf alle haltes tot Heyd. In Bomal begint en eindigt deze lijn weer bij de halte Athénée, de halte La Rote keert niet terug in de dienstregeling.

Deze lijn begint/eindigt niet meer in Saint-Lèger, maar rijdt na Mussy-la-Ville voortaan naar Baranzy en Musson. In de middagspits tijdens schooldagen vervalt de laatste rit omstreeks 17:00. Richting Musson worden de vertrek- en aankomsttijden circa een half uur vervroegd, met uitzondering van de laatste rit om 16:03. Op woensdagmiddag rijdt geen rit om 12:24, maar wel een rit om 12:54. Tijdens de vakantieperioden rijdt een extra vroege rit vanuit Musson om 06:46 en verschuiven de overige vertrek- en aankomsttijden ongeveer een half uur.

De ochtendrit van Schockville naar Attert begint in Schockville voortaan al bij de halte Rue des Bergers en vertrekt aldaar één minuut vroeger, om 08:14.

Wijziging per 11 maart 2019

De ochtendrit vanuit Izier begint voortaan al om 07:18 in Werbomont.

Wijzigingen per 1 april 2019

De snelbus van Bastogne naar Tonny om 16:13 vertrekt voortaan 5 minuten vroeger om 16:08 en de snelrit van Bastogne naar Marloie om 16:21 vertrekt voortaan 2 minuten vroeger om 16:21.

De eerste rit in beide richtingen vertrekt voortaan 5 minuten vroeger; 06:32 vanuit Florenville en 07:20 vanuit Virton.

De middagrit rijdt tussen Saint-Vincent en Gérouville circa 5 minuten vroeger.

De ochtendrit van Musson naar Differt rijdt tussen Musson en Athus circa 10 minuten vroeger.

Wijziging per 29 april 2019

Deze nieuwe lijn gaat rijden als onderdeel van de nieuwe productformule Wallonia Easy Line.

Wijzigingen per 1 juli 2019

Tijdens vakantieperioden vertrekt de 1e rit voortaan om 06:38 bij het Institut Notre Dame in plaats van het Place Libération.

De rit van 07:17 uit Ochamps rijdt in Saint-Hubert nog slechts tot het Institut Notre Dame en deze rit bedient het Place Libération niet meer.

De ochtendrit van Amberloup naar Saint-Hubert rijdt in laatstgenoemde plaats nog maar tot het Institut Notre Dame en deze rit bedient het Place Libération niet meer.

De sneldienstrit op woensdag vertrekt voortaan één minuut later.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen van maandag t/m vrijdag overdag buiten vakantieperioden met enkele minuten.

Wijzigingen per 1 augustus 2019

De avondrit van 18:12 vanuit Luxembourg wordt geschrapt.

De rit van 07:05 uit Libramont vertrekt voortaan om 07:01, maar stopt tussen Laneuville Eglise en Rosière -la-Grande Route de Ramience 69. Op diverse andere ritten wijzigen de vertrek- en aankomsttijden met enkele minuten.

De omleiding als gevolg van werkzaamheden in Petitvoir kan worden opgeheven en de normale dienstregeling wordt weer ingevoerd. De ritten van 12:20 vanaf Neufchâteau Athénée en van 17:11 van Longlier naar Neufchâteau worden geschrapt. Om 17:04 rijdt een nieuwe rit van Neufchâteau Saint-Roch naar Longlier.

Wijzigingen per 1 september 2019

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze lijn wordt opgeheven.

De middagrit op woensdag rijdt voortaan 5 minuten later.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen op tussengelegen haltes met enkele minuten.

De rit van 16:37 vanuit Libramont vertrekt voortaan één minuut later om 16:38.

De rit van 07:00 vanuit Cens wordt in La Roche ingekort tot het Athénée en rijdt niet meer naar het Centrum.

De marktrit van La Roche naar Dochamps op vrijdag om 08:30 wordt geschrapt. De rit van 06:56 wordt in La Roche ingekort tot het Athénée en rijdt niet meer naar het Centrum.

De rit van 06:58 vanuit Laneuville wordt in La Roche ingekort tot het Athénée en rijdt niet meer naar het Centrum.

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze lijn wordt opgeheven.

Deze nieuwe lijn rijdt in de schoolrichting van Wy via Amonines, Devantave, Beffe, Werpin en Hampteau naar Rendeux.

Deze nieuw lijn rijdt in de schoolrichting van La Roche via Halleux, Gênes, Cheoux en Wahardy naar Rendeux.

Deze nieuwe lijn rijdt in de schoolrichting van La Roche via Cielle, Marcouray, Marcourt en Ronzon naar Rendeux.

Deze nieuwe lijn rijdt in de schoolrichting van La Roche via Jupille, Warizy en Hodister naar Rendeux.

De bedieningspatronen van de rit van 06:50 vanuit Gouvy en 07:20 vanuit RAchamps worden omgedraaid; dit houdt in dat de lange rit via Michamps, Arloncourt en Mageret gaat rijden en dat de korte rit via Foy en Montaville rijdt. In de terugrichting gebeurt hetzelfde, maar dan in omgekeerde richting.

Wijziging per 1 oktober 2019

  • Op enkele buslijnen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden op tussengelegen haltes met enkele minuten.

Tijdens vakantieperioden vertrekken alle ritten van .14 vanuit Arlon twee minuten vroeger om .12. Op zaterdag overdag wordt de frequentie verhoogd naar een regelmatige uurdienst.

De eerste rit vanuit Saint-Mard vertrekt 10 minuten vroeger om 05:40. Vanuit Arlon wordt een vroegere rit naar Saint-Mard toegevoegd om 06:23. Op zaterdag overdag wordt de frequentie verhoogd naar een regelmatige uurdienst.

De rit van 07:51 van Saint-Hubert naar Libramont I.C.A. vertrekt voortaan 2 minuten vroeger om 07:49.

De aankomsttijd van de bus bij de halte Wandmillen in Luxembourg is één minuut vroeger.

De rit op woensdag van 13:36 of op overige dagen van 17:04 vanuit Gouvy worden doorgetrokken van Tavigny naar Houffalize. De rit van 12:25 op woensdag of op overige dagen om 17:25 begint voortaan op die tijd bij de halte Pepinière en komt 5 minuten later bij het Gare du Sud, maar stopt niet meer bij het Complexe Sportif.

De rit van 12:38 wordt in Châtillon doorgetrokken naar de halte Cercle Saint-Pierre.

Wijziging per 7 oktober 2019

De rit van 06:43 vanuit Arlon rijdt, uitsluitend buiten de schoolvakanties, niet meer via Châtillon.

Wijziging per 12 november 2019

In de ochtendspits wordt een extra rit binnen Marloie toegevoegd van het Gare naar het IMP Famenoise.

Wijziging per 1 december 2019

De derde rit begint voortaan om 06:41 in Moyen en rijdt via Laneuville naar Virton i.p.v. andersom. De rit van 17:30 vanuit Florenville vertrekt 5 minuten later om 17:35. Om 08:04 rijdt een nieuwe rit van Bellefontaine naar Izel Athénée. De rit van 14:55 vanuit Virton Gare vertrekt 4 minuten vroeger. Op enkele tussengelegen haltes wijzigen de vertrek- en aankomsttijden.

Wijziging per 9 december 2019

Om 08:05 rijdt een nieuwe rit van Sanonchamps rechtstreeks naar het EPE in Bastogne. Op woensdag om 11:41 of overige dagen om 15:41 rijdt één rit terug.