Concessie Heuvelland 1995/1996

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 1995/1996 van de concessie Heuvelland liep van 28 mei 1995 t/m 1 juni 1996.

Deze dienstregeling was de eerste van de Vancom in Nederland en over het hele lijnennet vonden aanmerkelijke verbeteringen plaats.

Lijnennet

Lijn Route Opmerking
Streekdienst
55 Maastricht - Bemelen - 't Rooth - Margraten - Ingber - Gulpen
56 Maastricht - Gronsveld - St. Geertruid - Mheer - Banholt - Reijmerstok - Gulpen
57 Maastricht - Gronsveld - St. Geertruid - Mheer - Noorbeek - Slenaken - Epen - Mechelen - Gulpen
58 Valkenburg - Sibbe - Berg & Terblijt - Maastricht - Gronsveld - Rijckholt - Eijsden
59 Valkenburg - Sibbe - Berg & Terblijt - Maastricht - Oost Maarland - Eijsden - Mariadorp - Mesch

Wijzigingen per 28 mei 1995

  • Lijn 55 (Maastricht - Gulpen): Vanaf Margraten wordt de route verlengd naar Ingber en Gulpen. De frequentie wordt verhoogd naar een uurdienst van maandag t/m zaterdag overdag en een 2-uursdienst in de avonduren en op zondag.
  • Lijn 56 (Maastricht - Gulpen): In Maastricht wordt de route verlengd naar de Brusselse Poort. Op het traject Brusselse Poort - AZM is daarnaast geen lokaal vervoer mogelijk ten gunste van de stadsdienst.
  • Lijn 57 (Maastricht - Gulpen): Deze lijn wordt geknipt in Gulpen. Tussen Heerlen en Gulpen blijft Hermes met hetzelfde lijnnummer rijden en tussen Gulpen en Maastricht gaat de Vancom rijden. In Maastricht wordt de route verlengd naar de Brusselse Poort en gaat de bus ook via Randwijck rijden i.p.v. Heer en op het stadstraject tot het AZM is geen lokaal vervoer mogelijk. De frequentie wordt in de avonduren en op zondag verhoogd naar een uurdienst.
  • Lijn 58 (Valkenburg - Eijsden): Vanaf Maastricht wordt de route verlengd naar Valkenburg via Sibbe en Berg & Terblijt. Ook gaat de bus in Maastricht via Randwijck rijden i.p.v. Heer. Op zaterdagochtend vroeg wordt alleen tussen Maastricht en Eijsden gereden. Op zondag wordt de frequentie verlaagd naar 1x per 2 uur.
  • Lijn 59 (Valkenburg - Mesch): Vanaf Maastricht wordt de route verlengd naar Valkenburg via Sibbe en Berg & Terblijt. Op zondag wordt de frequentie verhoogd naar een regelmatige 2-uursdienst. Ook gaat deze lijn in de avonduren 1x per 2 uur rijden, maar reizigers vanuit Mesch moeten minimaal één uur van tevoren reserveren.