Overleg gebruiker:Frank

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Xanland (overleg | bijdragen) op 26 nov 2012 om 12:37 (Samenwerking Veluwe Arnhem-Nijmegen)
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 1 Nijmegen - Molenhoek

Toffe uitbreiding van lijn 1. Ik heb de routestrip wat aangepast om de alternatieve eindpunten beter weer te geven. Zou je even willen kijken of ik geen fout gemaakt heb? Ik ben er van uitgegaan dat het station een alternatief eindpunt in beide richtingen was. Zo niet, kun je dat dan gelijk aanpassen? Kijk ook even in de beschrijvende tekst die ik geschreven heb en verbeter deze of scherp deze aan indien nodig.

Gingen de rechtstreekse ritten naar Universiteit O.Z. vanaf halte Disselboom (daar staat nu alleen bij "enkele spitsritten" of vanaf Wilgenoord? Als deze niet vanaf Disselboom vertrokken, dan kun je de routestip van Disselboom eentje naar links verplaatsen.--Fogeltje 17 mrt 2010 12:51 (CET)

Dank je. De routestrips goed weergeven blijft een lastig iets. Wat betreft de dienstregeling: de standaardritten gingen van Beuningen, Aalsterveld naar Molenhoek, Singel. Andersom gingen ze vanaf Molenhoek, Singel naar Beuningen, Wilgenoord (en 's avonds slechts naar Aalsterveld; bovendien reed de bus op die tijd ook alleen nog maar van/naar Malden, Veldschuur). In de spitsrichting reden extra ritten tussen Beuningen en Universiteit OZ. Twee van die spitsritten begonnen 's ochtends te Beuningen, Disselboom.
In de middagspits reden nog enkele spitsritten vanaf Beuningen, Wilgenoord rechtstreeks naar Universiteit OZ vanaf waar ze via de route van lijn 1 in de omgekeerde richting naar het station reden. Twee van die spitsritten begonnen echter te Beuningen, Disselboom (in de haltelijst stonden Beuningen, Wilgenoord en Beuningen, Disselboom overigens helemaal niet weergegeven, dus het kan zijn dat één of twee tussenliggende haltes niet in de routestrip staan).
Dit alles was de situatie tussen mei 2000 en mei 2001. Ik heb nog enkele andere busboekjes van de jaren '90 dus die informatie neem ik later nog in het geheel op mocht dat nodig zijn. Frank 17 mrt 2010 13:15 (CET)
Dus als ik het goed begrijp begonnen de A73 ritten naar OZ zowel in Disselboom als in Wilgenoord? In dat geval is de huidige strip correct. Routestrips kunnen soms lastig zijn, hoewel ik wel meteen toegeef dat ik ze soms wel erg detaillistisch maak, maar ik ben wat dat betreft dan ook meestal een nazi. Ik ben erg benieuwd wat je nog meer allemaal gaat maken. Gezien we in hetzelfde gebouw studeren, zou het misschien ooit mogelijk zijn om die boekjes een keer te lenen? Ik zou er graag thuis een keer op mijn gemak doorheen willen kijken. Als je daar interesse in hebt kun je een keer mijn ZO dienstregelingen lenen, '84/'85 t/m '88/'89. Ik heb ook spoorboekjes uit diezelfde periode. Behoeven de treinen rond Nijmegen uit die tijd nog informatie? Want ik las dat je oude treinseries aan het toevoegen was voor zover je die kon achterhalen. Als je uit bovenstaande periode informatie mist, dan kan ik mijn spoorboekjes even opgraven en de series toevoegen.--Fogeltje 17 mrt 2010 13:24 (CET)
De ritten over de A73 begonnen inderdaad zowel te Disselboom als Wilgenoord. Frank 17 mrt 2010 16:56 (CET)

Voormalige lijnen KAN

Nog een bericht :) Ik denk dat het aan de tijd is om enkele artikelen van de huidige KAN lijnen te splitsen. Ik heb nu veelal de geschiedenis in de omschrijvingen opgenomen. Ik heb ze toen niet gesplitst omdat de wijzigingen meestal gingen over het inkorten of uitbreiden. Alleen bij drastische veranderingen heb ik nieuwe artikelen gemaakt (zoals lijn 4). Ik denk dat onder andere lijn 1, lijn 2, lijn 3, lijn 6 en lijn 8 zeker gesplitst kunnen worden, lijn 25 misschien ook wel. Ook lijn 32 en 33 kunnen wel een apart artikel krijgen denk ik voor de routes naar Wijchen. Voor de lijnen 3 en 7 die in 2000 vervallen zijn moet denk ik sowieso een nieuw artikel komen. Idem voor de lijnen 9 en 20 die in die tijd reden en in 2003 al weer vervallen waren.

Wat denk jij ervan? Artikelen splitsen of toch alles bij de huidige artikelen opnemen onder geschiedenis? Als je wil gaan splitsen kunnen we misschien een keer op uni samen naast twee PCs gaan zitten om te kijken hoe we de artikelen gaan splitsen, als je daarvoor tijd hebt.--Fogeltje 17 mrt 2010 14:02 (CET)

Ik denk dat het bij sommige lijnen inderdaad een rotzooitje gaat worden. Ik vind het prima om een keer op de uni samen wat dingen toe te voegen/wijzigen; het lijkt me het beste dat we een afspraak daarover maken via PM (van het andere forum). Frank 17 mrt 2010 14:17 (CET)
Hoi Frank, ik heb inmiddels vrijwel alles toegevoegd wat ik kon toevoegen, misschien dat je hier en daar al wat hebt voorbij zien komen. Er zijn wel grote gaten in mijn dienstregelingen, dus specifieke begin en einddatums heb ik vaak niet kunnen invullen. Als jij daar iets aan te voegen hebt, doe dat vooral. Op Gebruiker:Fogeltje staat een lijst van alle artikelen die ik heb aangemaakt of volg uit interesse. Onder "Aan te maken" artikelen staan nog een aantal artikelen die ik graag zou zien maar zelf niet kan aanmaken (behalve lijn 58 die kan ik nog aanmaken, zal ik binnenkort ook doen), dus als jij daar nog iets van kunt aanmaken (bijvoorbeeld lijn 89 naar Brakel en lijn 91 vanuit Beuningen), dan zie ik dat graag. Ik struin nog af en toe op Marktplaats, maar oude dienstregelingen die interessant zijn voor mij komen er bijna niet voorbij. Ik heb van mijn broer nog wel een oude lijnnetkaart van CVD/ZO uit '91/'92 gekregen (zijn boekjes is hij helaas kwijt), dat is wel grappig om te zien.--Fogeltje 3 jul 2010 13:10 (CEST)

Geschiedenis KAN lijnen

Hoi Frank,

Ik heb bij Lijn 1 Nijmegen Centraal Station - Molenhoek Station onderaan in het artikel een lijstje opgenomen naar alle eerdere incarnaties van lijn 1. Het leek me handig om bij de huidige lijnen (en bij vervallen lijnen bij de laatste incarnatie) zo een overzichtje te maken. Dat is makkelijker dan steeds doorklikken van artikel naar artikel. Iemand die de huidige lijnen bekijkt krijgt dat een complete historie van lijnen in een overzicht te zien. Voor meer detail kan hij dan klikken naar het betreffende artikel. Wat vind je daarvan?

Ik vind het wel een goed idee. Het geeft een mooi overzicht en voor mezelf is het stiekem ook wel handig; vooral bij het aanmaken van nieuwe routestrippen. Zo te zien wil je het lijstje onderaan de pagina's steeds per traject maken. Opzich wel logisch, maar misschien binnen een stad niet altijd even duidelijk. Frank 25 mrt 2010 17:30 (CET)
Weet nog niet zeker hoe ik het wil doen. Voor lijn 1 heb ik nu alleen de lijnen 1 en voorganger 88 genomen als lijnen op het deeltraject Nijmegen - Molenhoek. Voor andere lijnen wil ik ook een geschiedenis opnemen van lijnen onder dat lijnnummer, ook al reden ze een geheel andere route (bijvoorbeeld lijn 9 en lijn 7). --Fogeltje 25 mrt 2010 17:41 (CET)

Lijn 1 Beuningen Wilgenoord - Molenhoek Singel

Hoi Frank, aan hand van welke dienstregeling had jij de routestrip toegevoegd? Ik kijk namelijk net door de dienstregeling '92/'93, daarin had de bus nog Aalsterveld als beginpunt en reed hij een klein beetje anders door Beuningen. Dus wellicht dat ik dit tzt nog ga splitsen.--Fogeltje 27 mrt 2010 17:07 (CET)

Al het nieuwe dat ik heb toegevoegd komt uit de dienstregeling 2000/2001. Frank 29 mrt 2010 20:59 (CEST)

Lijn 81 Nijmegen - Millingen

Hoi Frank, staat er in een dienstregeling na '97/'98 lijn 81 nog vermeldt? Ik was me namelijk aan het afvragen wanneer deze opgeheven is. In de dienstregeling '97/'98 van Hermes staat deze nog vermeldt.--Fogeltje 1 apr 2010 14:59 (CEST)

Hallo, lijn 81 Nijmegen - Millingen staat nog vermeld in de dienstregelingen van 24 mei 1998 (uursdienst; rijdt niet in vakantie) en 22 augustus 1999 (idem). Hij staat niet meer in het busboekje van 28 mei 2000 (en ook niet in die van 20 augustus 2000, wat de winterdienst was). Ik zal op de pagina "Wijzigingen concessie KAN Zuid 2000" vermelden dat de buslijn destijds opgeheven is, hoewel er niet iets specifieks in het busboekje over staat. Frank 1 apr 2010 15:36 (CEST)
Oh ja, in beide dienstregelingen reed de bus niet op zaterdag (voor die tijd heeft hij dat ooit wel eens gedaan zo te zien). Frank 1 apr 2010 15:40 (CEST)
Dan heeft die lijn het nog veel langer vol gehouden dat ik ooit gedacht heb :) Ik zal het artikel binnenkort nog aanpassen om wat evolutie in de frequenties weer te geven.--Fogeltje 2 apr 2010 14:16 (CEST)
Ik zag zojuist pas dat lijn 81 met ingang van dienstregeling 1993/1994 zelfs al een spitsbus was. Ik zal het zo even aanpassen in het artikel. Frank 21 mei 2010 19:42 (CEST)

Wijzigingen KAN

Hoi Frank, waar heb jij die wijzigingen gevonden? Ik had nav je edit even op de site gekeken. Heb niets kunnen vinden. Ik vond dit namelijk zo raar: "De halte Nijmegen, Tandheelkunde wordt voortaan niet meer aangedaan; voortaan stoppen wel alle bussen die er langs komen bij de halte Nijmegen, Bestuursgebouw."

Bedoelen ze nu dat die halte compleet vervalt en alle bussen dat doen? Vooral voor lijn 6, 9 en 83 lijkt me dat problematisch omdat deze ook bij de hoofdingang stoppen en via de Sint Annastraat rijden (9 via de HAN). Of bedoelen ze dat lijn 10 dit voortaan gaat doen? Of willen ze daar gewoon moeilijk mee zeggen dat lijn 3 en 4 nu weer bij het Bestuursgebouw stoppen zoals vroeger en niet meer bij Tandheelkunde? Vind dit nogal warrig geformuleerd. Mij lijkt dat de situatie nu weer wordt zoals voor de werkzaamheden met uitzondering van lijn 25. Hoe rijdt die naar Heyendaal trouwens, stond dat er ook in? Blijft hij wel via de Sint Annastraat rijden? Oh wacht dat moet wel, de haltes staan netjes beschreven (HAN -> OZ, dat moet dus via de Sint Annastraat zijn).--Fogeltje 19 mei 2010 14:44 (CEST)

Ik heb de wijzigingen gewoon op de Brengsite gevonden door te zoeken op de buslijn. Je moet dan alleen even de datum van de dienstregeling veranderen. Ik vond sommige van de wijzigingen ook wat vreemd, zoals het geheel opheffen van de halte Tandheelkunde, maar het stond bij daadwerkelijk elke buslijn behalve de 9 erbij.
De 25 blijft inderdaad via de Annastraat rijden en slaat daar af naar de HAN. Waarom ze die wijziging doorvoeren zou ik ook niet weten; volgens mij weten ze gewoon niet wat ze met die buslijn aanmoeten.
Hmm, bij de 6 staat de halte Tandheelkunde ook nog steeds weergegeven. Bij de 83 niet meer. Vreemd...Frank 19 mei 2010 15:02 (CEST)
Nou ja, ik kan me er bij nader inzien wel iets bij voorstellen. Die haltes liggen opzich relatief dicht bij elkaar. Wellicht dat de huidige halte UMC iets naar voren verplaatst wordt (ik ben daar al een tijdje niet meer geweest, dus ik weet niet hoe de Philips van Leydenlaan er nu uitziet) en die twee haltes als het ware tot een halte versmolten worden. Dan zou bij lijn 6 gewoon een foutje gemaakt kunnen zijn.
Je zoek methode gaf ook aan waarom ik niks gevonden heb, ik heb alleen bij "nieuws" gekeken. Je mag toch verwachten dat ze zulke dingen ook zo gaan aankondigen. Wat lijn 25 betreft, wellicht willen ze minder bussen over de Erasmuslaan hebben, het is daar al best druk. Ik vind het verder prima, een bus meer op OZ die aan de "goede kant van de weg stopt" als ik naar CS wil. Kan ik eindelijk lijn 10 weer skippen. Bijkomend voordeel van lijn 25 is dat die zich niet bij het Erasmusgebouw vol gaat laden. Al dat alfagepeupel staat straks weer op de Erasmuslaan zelf bij de halte bij de Bibliotheek/Studentenkerk. Het nadeel van lijn 3/4/11 is namelijk dat die daar ook stoppen, die zijn dus meestal afgeladen vol als ze bij ons komen (in de uni spitsuren).--Fogeltje 19 mei 2010 17:58 (CEST)
Hoi Frank, ik ben gisteren toevallig met lijn 6 naar de tijdelijke halte bij het UMC gegaan om van daaruit te voet naar Heyendaal te lopen. Heb even een stukje over de Philips van Leydenlaan gelopen. Ik heb de indruk dat de halte Tandheelkunde inderdaad gaat verdwijnen. Dat stuk weg is nog niet af, maar ze hebben geen plek voor haltehavens gemaakt. Nu hoeft dat niets te betekenen natuurlijk maar ze hebben vrijwel overal nu haltehavens aangelegd, op dat redelijk druk stukje zou ik dat dan ook verwachten. Mij is ook opgevallen dat de halte UMC richting station wat naar achteren verplaatst is en nu pal tegenover de halte in de andere richting ligt. Ik denk dat dit gedaan is als compensatie voor het wegvallen van Tandheelkunde en dat deze halte dus de beide oude haltes gaat overnemen. We zullen het wel zien volgende maand.--Fogeltje 22 mei 2010 17:36 (CEST)

Lijn 55 Kleve - Mook

Hoi Frank, ik heb bovenstaande pagina aangemaakt, maar de site van de NIAG is een zooitje. Ik kan haltelijsten vinden, maar volgens de NIAG site is er een lijn 55 van Kleve naar Groesbeek (ingang ergens deze zomer) en een lijn 55 naar Mook (ingang 30 augustus) en deze hebben afwijkende routes in Duitsland als ook in Groesbeek. Ik weet niet of beide lijnen naast elkaar rijden (lijkt me sterk!!!) of dat ze vergeten zijn de oude weg te halen. Ik zal lijn 55 aan gaan passen aan hand van de dienstregeling van 30 augustus als ik eruit kan komen.--Fogeltje 8 okt 2010 13:29 (CEST)

Hallo Fogeltje, ik kwam ook niet uit de route van lijn 55 en heb er daarom maar even niks mee gedaan. Om te zien wat de juiste dienstregeling is zou ik eigenlijk "even" naar Mook of Groesbeek moeten, maar daar gaat het voorlopig niet van komen. Frank 11 okt 2010 14:18 (CEST)
Daar had ik ook al even aan zitten denken, maar dat zal er bij mij ook niet zomaar van komen, zonder OV wordt dat namelijk een dure hobby :) Ik *denk* dat de bus een uurdienst heeft naar Groesbeek, waarvan er eens per twee uur eentje doorrijdt naar Mook, dat maak ik uit verschillende omschrijvingen op en het feit dat de reisplanner zowel een lijn naar Groesbeek als naar Mook aangeeft. Wellicht zijn ze vergeten de lijn naar Groesbeek te updaten met nieuwe tijden en route. Ook de route in Groesbeek is me niet duidelijk. Er staat dat de route in Groesbeek verlegd wordt, maar dat lijkt juist alleen te zijn voor de enkele ritten die volgens de tabel naar Mook slechts tot Groesbeek rijden. Beetje vaag allemaal. Misschien moet ik toch eens een rondje Groesbeek doen (al dan niet met de fiets...als ik een fiets kan vinden in Nijmegen).--Fogeltje 11 okt 2010 14:34 (CEST)

Meer voormalige lijnen Nijmegen omstreeks 1992

Hoi Frank, ik heb op mijn pagina enkele rode links aangemaakt met buslijnen die ik gevonden heb (bij de meeste moet nog wel een begin- en eindhalte gezocht worden en gekeken worden of de richting klopt). Kun jij daar iets van maken? De lijnen waar bij staat "(in ieder geval 29 maart 1992 t/m 20 mei 1992)" heb ik gevonden in een speciale folder die uitgebracht is bij de opening van de nieuwe CWZ vestiging (waar het CWZ nu staat), andere heb ik van een lijnnetkaart '91/'92 (waar ik geen boekje van heb) en andere uit de omschrijving van de veranderingen in het lijnnetwerk van het boekje '92/'93. Als jij een boekje van '91/'92 hebt, dan kun je daar misschien iets van maken. Het boekje van '92/'93 vermeldt dat alle ZO belbuslijnen in een aparte brochure zouden komen, dus daar zal helaas weinig van te maken zijn vanaf die datum.--Fogeltje 11 okt 2010 12:16 (CEST)

Hallo Fogeltje, ik heb busboekjes van mei '90, juni '91 en september '92. Ik zal (hopelijk) binnenkort van de rode artikelen die je gemaakt heb een pagina aanmaken en de data die ik tegenkom toevoegen. Dan zet ik er voorlopig alleen geen uitgebreide geschiedenis neer; dat is altijd wat meer puzzelwerk waar ik nu eventjes niet zoveel tijd voor heb. Ik neem aan dat je met lijn 42 Heteren - Elst bedoelt: lijn 42 Andelst - Elst? Dat is de enige 42 die ik zo kan vinden namelijk. Frank 11 okt 2010 14:18 (CEST)
Uitgebreide geschiedenis is inderdaad wat meer puzzelwerk, maar wellicht dat er ook voor de lijnen rond Wijchen enzo er nog wel uitkom. Wanneer je trouwens artikelen aanmaakt die in mijn "rode lijstje" staan, dan mag je op mijn gebruikerspagina de link vervangen naar het juiste artikel en "archiveren" onder het juiste kopje, maar dat hoeft niet (maakt het voor mij wel makkelijker omdat ik anders steeds moet bijhouden als jij nieuwe artikelen maakt).--Fogeltje 11 okt 2010 14:34 (CEST)
Lijnen 40 tot en met 42 zijn alleen opgenomen in heb busboekje uit 1991 (2 juni), niet in die van 1990. Het lijkt erop dat deze lijnen nieuw waren, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. Frank 11 okt 2010 14:59 (CEST)
Overigens zijn de bussen niet per sé in '92 verdwenen zie ik nu. Ze zijn alleen niet meer in het busboekje gepubliceerd, zoals ook in de inleiding staat. Lijn 42 komt weer terug in de dienstregeling van 23 mei 1993 bijvoorbeeld. Frank 13 okt 2010 21:00 (CEST)
Klopt, het gaat hierbij om belbussen van Zuidooster, die werden volgens het busboekje in een aparte folder opgenomen, het gaat om lijnen 40, 42, 86 (Wijchen - Druten), 94 en 95 (Beuningen - Wijchen, Wijchen - Grave) en er wordt een lijn 99 genoemd, maar ik zou niet weten welke dat is. De 94 en 95 hebben ze later samengevoegd tot 1 lijn, als lijntaxi reed die onder 594, de latere spitslijn 94.--Fogeltje 13 okt 2010 23:21 (CEST)
Ik heb lijn 86 toegevoegd die t/m 5 september 1992 gereden heeft en toen opgevolgd werd door lijn 3. De route is echter niet volledig (alleen een paar halten). Zie de overlegpagina van lijn 86 waar ik eea heb toegelicht. Als jij daar wat kunt aanvullen, heel graag.--Fogeltje 15 okt 2010 15:50 (CEST)
Zie overleg bij artikel dat ik zo ga typen. Frank 15 okt 2010 21:35 (CEST)
Ik heb lijn 1 toegevoegd aan hand van dat CWZ infoblad. De routes van lijn 1 en 4 staan erbij (had ik niet gezien). Ik heb de vorige lijn 1 (vanaf Grootstal) ook gemaakt omdat ik niet denk dat de frequenties en verdere route is aangepast toen. Voor lijn 4 ga ik dat ook nog doen, maar dat komt vanavond, ik moet nu handballen.--Fogeltje 17 okt 2010 12:02 (CEST)
In het busboekje van 2 juni 1991 reed lijn 1 's avonds driemaal per uur; niet eenmaal; dat heb ik gewijzigd. Ook hadden een aantal haltes nog een andere naam. In de lijst met wijzigingen die je gemaakt hebt ontbreekt lijn 32. Die voeg ik zo of later toe. In de dienstregeling van 2 juni 1991 reed deze Arnhem - Nijmegen - Nijmegen Erasmuslaan; vanaf 6 september 1992 reed deze tot station Nijmegen (mogelijk ook eerder, maar dat valt niet te achterhalen). Frank 17 okt 2010 12:14 (CEST)
De nieuwe lijn reed 's avonds ook 3x per uur, dat had ik verkeerd gezien, inmiddels bij de nieuwe lijn ook gecorrigeerd. Lijn 32 ben ik inderdaad vergeten. Het zou deze kunnen zijn: Lijn 32 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Centraal Station (1999). Ik weet niet of er tussen 1992 en 1999 deze lijn aanpassingen heeft ondergaan. De route in 1992 was wel wat anders, maar gezien de eindpunten gelijk liggen zou het toch "om dezelfde lijn" kunnen gaan. Afhankelijk van hoe verschillend de route is (goed heb ik niet gekeken, maar 1992 ging hij na Bemmel via Lent en Doornik en niet via Ressen) kan er misschein toch een apart artikel voor komen.--Fogeltje 17 okt 2010 17:14 (CEST)

Wijzigingen concessie KAN Zuid 1992 en verwante artikelen

Hoi Frank, ik zat eens te denken. De titel dekt eigenlijk de lading meer helemaal. Het hele lijnnet worden immers genoemd en daarbij eventuele wijzigingen. Ik zat te denken of we dat niet misschien moeten hernoemen, bijvoorbeeld Concesse KAN Zuid (1992) in vergelijking met wat Ederveen voor het SRE gemaakt heeft, zie bijvoorbeeld Concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2010.

Dat even los van wanneer het nu KAN Zuid ging heten, ik weet niet of hier in 1992 al sprake van was, maar dat even los van het punt wat ik probeer te maken. Wat vind jij ervan? Ditzelfde zou dan natuurlijk ook gelden voor de Wijzigingen concessie KAN Noord artikelen en de huidige artikelen van de nieuwe concessie Arnhem Nijmegen. Onder Concessie Arnhem Nijmegen staat dan de huidige concessie met lijnnetwerk (nu de dienstregeling van 2010, volgende maand die van 2011) en onder Concessie Arnhem Nijmegen (2010) staat dan de historische dienstregeling die we nu onder Wijzigingen concessie Arnhem - Nijmegen 2010 hebben staan.--Fogeltje 15 nov 2010 11:45 (CET)

Hallo Fogeltje, ik vind het een prima idee. Echter... in de tijd die ik heb om aan de wiki te werken wilde ik vooral doorgaan met het invoeren van de historische dienstregeling, dus ik ben bang dat ik niet veel ga bijdragen aan deze omzetting :) . Frank 17 nov 2010 18:58 (CET)
Doe het voorlopig maar op de gebruikelijke manier. Ik kijk binnenkort een keer of ik met de huidige dienstregeling een opzet voor mezelf kan maken.--Fogeltje 17 nov 2010 23:07 (CET)
Ik heb Wijzigingen concessie KAN Zuid 2009 omgetoverd tot Concessie KAN Zuid 2009. Kun jij je daarin vinden?--Fogeltje 7 dec 2010 13:13 (CET)
Ik vind het er goed uit zien zo. Frank 11 dec 2010 12:01 (CET)
Hoi Frank, zou jij, als je tijd hebt, eens kunnen kijken naar Concessie Arnhem - Nijmegen 2010 en Concessie Arnhem - Nijmegen 2011 om te kijken of ik geen fouten gemaakt heb of dingen vergeten ben (vooral regio Arnhem). Onder andere de (concessie)grensoverschrijdende lijnen rond Arnhem zullen missen. Wat betreft de KAN Zuid artikelen heb ik de artikelen die ik zelf heb aangemaakt (1992, 2003 t/m 2009) bewerkt. De overige heb ik me nog niet aan gewaagd omdat jij die hebt gemaakt en ik daar geen boekjes van heb.--Fogeltje 16 jan 2011 22:42 (CET)
Hallo Fogeltje, het aanbod om een aantal boekjes te lenen blijft gewoon staan. Inmiddels hebben ik het meeste van Arnhem wel toegevoegd denk ik. Hier en daar moeten dingen nog uniform gemaakt worden; bij de ene lijn staan alle tussengelegen plaatsen genoemd; bij de andere alleen begin- en eindpunt. Maar dat komt wel. Frank 23 jan 2011 20:38 (CET)
Ik zal het in mijn achterhoofd houden voor wanneer straks mijn bachelor scriptie klaar is. Welke boekjes heb jij nog allemaal eigenlijk?--Fogeltje 23 jan 2011 22:25 (CET)

Nieuwe dienstregeling KAN Zuid

Ik wilde hiermee morgen aan de slag gaan toen ik vanmorgen zag dat de nieuwe dienstregeling eindelijk online staat, maar ik zie dat dit al niet meer nodig is :) Bedankt voor het bijwerken van mijn pagina. Nu kan ik me morgen richten op wat anders, Zuidooster lijnen uit 1962 (vandaag via Marktplaats een boekje binnen gekregen).

Overigens is het zwaar positief dat voor lijn 1 richting Heyendaal nu dat domme stuk via Plein 1944 vervalt, daardoor wordt de bus sneller (en voor mij goedkoper als ik chip), waardoor het een beter alternatief wordt als lijn 10 weer eens veevervoer is en het ook bij lijn 3 behoorlijk druk is.--Fogeltje 18 nov 2010 19:19 (CET)

Was toch nog iets meer werk dan gedacht, maar ik hoop dat ik zo het meeste wel heb :) . Voor de rest wachten we maar op een bericht van Breng; ik ga niet alle lijnen één voor één helemaal na, zeker niet ook alle haltenamen. De wijzigingen voor Nijmegen vind ik wel positief, de koppeling van lijn 1 en het noordelijk deel van lijn 25 is gewoon praktisch.
Zoals je misschien wel gezien hebt ben ik een beetje bezig met de lijnen 32 en 33 door de jaren heen. Er zijn nog een of twee wijzigingen geweest die nog niet op de wiki staan; omdat ik zowel van Arnhem als Nijmegen busboekjes heb kan ik er nu een mooi overzicht van maken. Daarna ga ik denk ik verder werken van recent naar verleden (in Nijmegen ben ik geloof ik bij '98) tenzij er nog buslijnen zijn die je graag toegevoegd ziet. Ik zal je overzicht bij blijven werken; maak er zelf ook frequent gebruik van. Frank 19 nov 2010 23:44 (CET)

Oude Zuidooster lijnen rond Nijmegen in 1962

Hoi Frank, ik ben vandaag bezig geweest met Zuidooster dienstregeling 1962/1963. Misschien staat er ook een enkele voor jou interessant lijn bij, een paar lijnen komen in Nijmegen. In de nummers 1 t/m 5 herken je wellicht de 90, 21, 83, 84 (nu lijn 5 naar Groesbeek) en de 85. Lijn 6 was een voorloper van lijn 86, lijn 7 wellicht een voorloper van belbus 40.--Fogeltje 19 nov 2010 22:11 (CET)

De nummering van de buslijnen door de jaren heen is altijd wel interessant om te zien. De lijnen 3, 4 en 5 zijn zo te zien later de 83, 84 en 85 geworden. Op http://autobussen.blogspot.com/2009/09/perron-lij-n-route-klik-op-de-foto-voor.html staat dat in 1981 een grootschalige omnummering van de buslijnen heeft plaatsgevonden. GSM lijn 1 is toen bijvoorbeeld omgenummerd naar lijn 31 en op een frequentiewijziging na is er met die lijn daarna niet heel veel bijzonders gebeurd tot afgelopen augustus... Ik zal binnenkort eens kijken op de pagina's die je hebt aangemaakt. Frank 19 nov 2010 23:59 (CET)

Brabantse Poort versus Station Dukenburg

Hoi Frank, van een folder dat in een busboekje ooit zat heb ik een tijdje terug de opening van busstation Brabantse Poort weten te achterhalen, namelijk 28 oktober 1994. Ik heb artikelen van buslijnen die eindigden bij station Dukenburg en voor die datum zijn opgeheven hernoemd van "Brabantse Poort" naar "Station Dukenburg". Datzelfde heb ik met routestrips of gedeeltelijke routestrips van artikelen gedaan (kan zijn dat ik er daar wat gemist heb). Als je zelf nog artikelen van voor die datum aanmaakt, dan let daar svp even op. Ik heb het intact gelaten bij lijnen die voor die datum begonnen zijn maar ook na 28 oktober 1994 nog reden gezien de routestrip meestal het laatste moment weergeeft.

Heb jij trouwens nu nog boekjes van Nijmegen die ik niet heb? Want met mijn laatste aankoop zou het wel eens kunnen zijn dat we inmiddels wat Nijmegen betreft hetzelfde materiaal hebben. Ik heb een overzicht van al mijn boekjes op mijn gebruikerspagina gezet (onderaan).

Verder heb ik nog enkele rode links aangepast. Vanaf 1998/1999 beginnen de artikelen met Concessie KAN Zuid, alles van voor 1997/1998 heb ik "Dienstregeling Regio Nijmegen" genoemd omdat vanaf 1990 de boekjes de stads- en streeklijnen omvatten. In 1997/1998 was dat niet zo, daar bestond het boekje alleen uit de stadslijnen en enkele voorstadslijnen, maar de Hermes streeklijnen stonden toen in een apart boekje. Ik heb derhalve enkele rode links zoals Concessie KAN Zuid 1993/1994 hernoemd naar Dienstregeling Regio Nijmegen 1993/1994. Als ik daar nog ooit boekjes van krijg dan maak ik die artikelen namelijk onder die naam aan.--Fogeltje 1 okt 2011 12:16 (CEST)

Hallo Fogeltje, er zijn toch nog wel een aantal verschillen in onze verzamling :) . Ik mis de boekjes van 2004 en 2005 nog. Uit 2000 heb ik twee boekjes, één uit mei en één uit augustus. Vanaf augustus 2000 tot juni 2001 hebben enkele bussen een andere route gereden omdat de Burchtstraat eruit lag. Mogelijk hebben ze daar een apart busboekje voo ruit gegeven? Het busboekje uit mei bevat iig alleen de zomerdienst. Uit 1998 heb ik wel een busboekje (24 mei), uit 1997 niet.
Dan heb ik ze wel weer uit 1995 (5 november) en 1996 (2 juni), maar dat waren busboekjes met alleen de stadsdienstregeling. Het busboekje van 1995 is interessant omdat er een vermelding in stond van de introductie van de interliners 410 t/m 412 en het vervallen van de lijnen 70, 72, 74, 75 en 87. In het busboekje van 1996 stonden de volgende buslijnen ook opgenomen (vanaf 1 september; een jaar eerder stonden ze nog niet vermeld...): lijn 22 Brabantse Poort - Nijmegen (spits 4x per uur), Lijn 23 Station - Elshofcollege (spits 4x per uur), Lijn 24 Station - Heilig Landstichting / Breedeweg / de Horst (spits 4x per uur; alleen in spitsrichting richting Groesbeek) en Lijn 26 Nijmegen - Berg en Dal (spitsrichting 4x per uur). Ik weet niet in hoeverre deze lijnen eerder al reden, ik denk eerlijk gezegd van niet.
Het is me ook niet duidelijk of er uit deze jaren busboekjes zijn met zowel stads- als streekdienstregeling. In Arnhem iig wel en met voorkanten gingen de busboekjes wel redelijk gelijk op... Ik heb dus goede hoop dat ze toch bestaan. Tenslotte heb ik de stadsboekjes van 1987 en 1988 (afwijkend formaat...) en tenslotte nog wat busboekjes waarin alleen de bussen naar Arnhem in staan (grofweg 31 t/m 33). Frank 1 okt 2011 21:12 (CEST)
Dus het is toch interessant om over een tijdje op de uni nog eens af te spreken om wat boekjes van elkaar te lenen. Maar mijn eerste scriptie heeft nu even prioriteit.--Fogeltje 2 okt 2011 23:54 (CEST)

Regio Nijmegen 1990-1992

Ik ben klaar met Nijmegen in 1990/1991 en 1991/1992. Was gelukkig niet zo heel veel werk omdat jij eea al eerder had toegevoegd. Als ik nu eens een ZO boekje van 1989/1990 en van Nijmegen 1993/1994 op de kop kan tikken dan kan ik Zuidooster Nijmegen van 1984 t/m 1995 (einde van Zuidooster) sluitend maken. Ik weet oa nog niet 100% wanneer ze lijn 88 ingekort hebben tot Beuningen, de lijnen 94 en 95 voor het traject Grave - Beuningen hebben ingevoerd, lijn 86 precies richting Doornenburg hebben gestuurd en lijn 91 naar Beuningen hebben laten rijden. De wijziging van lijn 86 richting Doornenburg lijkt in ieder geval per 27 mei 1990 gemaakt te zijn, maar het is niet duidelijk of de route naar Beuningen wellicht het jaar daarvoor al vervallen is. Dat lijkt me aannemelijk, want die wijziging lijkt me gepaard te zijn gaan met het verlengen van lijn 91 (zodat de halfuursdienst in stand bleef) en mogelijk ook het inkorten van lijn 88 en het instellen van lijn 94 en 95. Dat zijn allemaal dusdanig ingrijpende wijzigingen dat ik ze wel verwacht had bij opmerkingen in het boekje.--Fogeltje 10 okt 2011 16:31 (CEST)

Buurtbussen Renkum

Hoi Frank, Met ingang van 25 juni veranderen de buurtbussen 589 en 590 van opzet. Daar jij nogal veel bezig bent met de concessie KAN laat ik je het even weten. ;) Etienne 19 jun 2012 13:11 (CEST)

Hallo Etienne, dank je voor de melding. Ik ga er een dezer dagen zeker mee aan de slag. Frank 22 jun 2012 20:45 (CEST)
Gaat toch na m'n vakantie worden denk ik. Ook prima als iemand anders twee (liefst) nieuwe pagina's voor de buslijnen aanmaakt uiteraard. Frank 9 jul 2012 18:37 (CEST)

Lijn 41 Arnhem - Rhenen

Dankzij Etienne heb ik de Zuidooster dienstregeling 1989/1990 kunnen invullen. In dat jaar werd lijn 41 weer ingekort tot Andelst en ging lijn 43 vanuit Nijmegen weer naar Rhenen rijden. Lijn 42 reed in dat jaar ook nog. In mijn busboekje Nijmegen 1990/1991 staan de lijnen rond Arnhem niet meer opgenomen maar de lijnnetkaart laat een lijn 35 van Arnhem naar Andelst zien en een tak vanuit Wageningen die zich in Heteren bij de tak uit Arnhem voegt. Ik vermoed dat deze lijn de lijnen 41 en 42 vanaf dat jaar heeft vervangen en daarmee ook de verbinding Heteren - Elst is vervallen. In 1991/1992 van Nijmegen staan de dienstregelingen van de tak naar Arnhem er wel in en rijdt inmiddels ook een belbus lijn 41 van Heteren naar Herveld die in Heteren aansluit op de tak vanuit Wageningen. Lijn 35 zelf rijdt ook naar Herveld. Een jaar later wordt deze in Herveld een halte ingekort. Heb de situatie in de betreffende artikelen zo goed mogelijk proberen weer te geven. Gezien het om de regio Arnhem en Elst gaat dacht ik dat ik je dit even liet weten.

Ik vermoed overigens dat in 1990 die lijn naar GSM is gegaan. Het boekje uit 1992 vermeldde dacht ik al dat lijn 35 een GSM lijn was. Lijn 42 was sowieso een vreemde eend in de Zuidoosterbijt geworden. Deze reed vroeger Wageningen - Andelst - Elst, daarna Wageningen - Andelst en op het laatst dus Wageningen - Elst maar niet via Andelst. Daardoor paste hij al niet meer goed omdat ZO vanuit Andelst reed. Gezien lijn 41 ook meer op Arnhem gericht leek lijkt me dat hij vanaf 1990 ook daar is ondergebracht samen met de lijn uit Wageningen. Maar dit is speculatie van mijn kant. In 1989 kwamen lijn 41 en 42 in ieder geval nog in het ZO boekje voor en lijken me toen nog bij ZO gereden te hebben, ze pasten daar ook mooi in de nummering. Lijn 35 deed dat niet omdat ZO vanaf 1990 ook een lijn 35 had (Helmond - Lieshout). --Fogeltje 5 jul 2012 15:58 (CEST)

In het busboekje van Arnhem van 29 mei 1990 staat nog een verbinding tussen Elst en Heteren vermeld. Dit was lijn 36 en deze reed alleen doordeweeks driemaal per dag. In het volgende busboekje dat ik heb, van twee jaar later, staat de buslijn er niet meer in. In het GSM boekje van 1989 dat ik heb staan alleen de lijnen 4 (Velp - Elst), 14 (Huissen - Arnhem Zuid), 31 (Arnhem - Nijmegen), 32 (Arnhem - Nijmegen), 33 (Arnhem - Nijmegen) en 34 (Velp - Huissen) vermeld als lijnen die vanaf Arnhem naar richting het zuiden gaan. In het busboekje van 29 mei 1990 staat lijn 35 als halfuursdienst Arnhem - Heteren. Eenmaal per uur werd doorgereden naar Herveld en achtmaal per dag werd er doorgereden naar Wageningen. Wat er daarna met de lijnen gebeurd is, is grotendeels op de wiki te lezen.
Per december as gaat de lijn Arnhem CS - Heteren overigens rijden onder lijnnummer 36. De verbinding Arnhem (Zuid) - Wageningen komt terug onder lijnnummer 53. Frank 9 jul 2012 18:54 (CEST)
Zou jij, als je tijd hebt, die lijn 35 van 1990 toe kunnen voegen? Of had hij eindpunt Postkanoor in Heteren? Want dan is hij gelijk aan de 1991 variant. Zou je in dat geval de informatie voor de tak vanuit Wageningen aan die pagina kunnen toevoegen? Want die staat er bij mij niet in.--Fogeltje 9 jul 2012 19:37 (CEST)
Bij deze; een heel erg uitgebreid stukje is het nog niet want zover ben ik nog niet in de regio Arnhem. Misschien dat je hem wat kunt linken aan andere artikelen. Ik zal straks ook even de oude lijn 36 toevoegen. Frank 1 aug 2012 20:43 (CEST)
Lijn 36 nu we toch bezig zijn. Frank 1 aug 2012 20:54 (CEST)

Lijn 43/3/103

Hoi Frank, ik heb zojuist het boekje van Nijmegen per 6 januari 2002 binnen gekregen. Ik vermoed dat dit boekje t/m 4 januari 2003 geldig was. Hierin rijdt lijn 43 voortaan als lijn 3. Ik kan echter niet opmaken of die wijziging ook per 6 januari is ingegaan. De vorige dienstregeling op de wiki is van ingang 20 augustus 2000 en ik weet niet tot wanneer die gelopen heeft. Ook weet ik niet waarom de dienstregeling vanaf 2002 al in januari wijzigde (de spoorwegen gingen pas vanaf december 2002 in de winter wisselen volgens mij). Mogelijk heeft de dienstregeling 2000/2001 wel tot 6 januari 2002 gelopen maar waren er tussentijds kleine wijzigingen (bijvoorbeeld voor lijn 43/3), maar wijzigingsbladen zijn nog moeilijker op te sporen dan busboekjes helaas.--Fogeltje 1 aug 2012 20:07 (CEST)

Leuk, weer een nieuw busboekje. Heb al een tijdje niks meer gevonden. In de regio Arnhem heb ik een boekje ingaande 28 mei 2000 en dan een erratumblad (een flinke, van 140 pagina's) vanaf 10 juni 2001. Daarna weer een dienstregeling per 6 januari 2002. Bij Nijmegen heeft er een extra busboekje tussengezeten; was dat niet vanwege de werkzaamheden bij de Burchtstraat oid? Ik zal straks eens kijken naar de wijzigingen die je al hebt doorgevoerd. Frank 1 aug 2012 19:12 (CEST)
Dat weet ik niet. Ik ben pas zelf begonnen met kopen in 2003, dat was toen de dienstregeling 5 januari 2003. Alles wat daarvoor uitgekomen is voor mij giswerk. Overigens heb ik ook de Hermes dienstregeling 2001/2002 van Rivierenland in dezelfde order besteld, hierin staat ook nog lijn 43 van Nijmegen naar Zetten. Die dienstregeling ging in op 10 juni 2001. Ik vermoed dat lijn 43 vanaf 6 januari 2002 omgenummerd is. En of op 5 januari 2003 of tussentijds nog een keer moet de lijn uiteindelijk geknipt zijn in lijn 103 en 3. Ik kan me voorstellen dat er een busboekje tussenzit, want zo een behoorlijke wijziging lijkt me aangekondigd in de wijzigingen (en dat was deze niet, er werd alleen gezet dat het traject Oosterhout - Slijk-Ewijk voortaan als belbus gereden ging worden. Er werd ook geen melding gemaakt met het koppelen van het traject aan een stadslijn naar Brabantse Poort.--Fogeltje 1 aug 2012 20:07 (CEST)

Ik heb inmiddels Concessie KAN Zuid 2002 aangemaakt. Dan kun je alvast zien wat het net was. Zoals je zit, nog een lijn 11 er tussen (weer eindpunt Wilgenoord, in 2003 was dat Tiberiuslaan, vermoedelijk omdat de koppeling met lijn 1 niet meer mogelijk was, deze reed overigens in 2002 al naar Ewijk). Ook reed lijn 3 inmiddels al vanaf de Brabantse Poort, dat had ik eerst niet goed gezien. Lijn 8 rijdt inmiddels naar Berg en Dal en Beek, lijn 9 rijdt de ringlijnroute nog maar in 1 richting en lijn 6 rijdt deze de andere kant op (en dus niet meer naar Beek). Lijn 25 is ook een grappige. Die reed vanaf CS via Kazerne naar de PABO aan de Groenewoudseweg en dan een rondje Heyendaal: Bowlingcentrum - OZ - Bibliotheek (Erasmusgebouw) - Bestuursgebouw - Radboudziekenhuis - Kapittelweg - Heijendaal NS (halte van de interliner aan de Kapittelweg ter hoogte van het station) - Bowlingcentrum en vanaf daar weer via de PABO en Kazerne terug. Op de Kapittelweg heeft dus nog een halte gestaan (terwijl er nog geen HAN was), mij lijkt niet op de huidige plek omdat het erg dicht tegen de halte Heijendaal NS anders zou liggen. Ook stopte die bus bij het Bestuursgebouw maar niet bij Tandheelkunde en reed dus een rondje zoals lijn 10 dat tegenwoordig doet. Helaas was die in 2003 al weer weg, een kwartierdienst bij OZ was wel nice geweest. Lijn 1 reed toen nog de ritten Bestuursgebouw - CS en die reden zelfs elke 7,5 minuut. Moet je nagaan hoe verpaupert de verbinding OZ - CS in 2003 alweer was, toen ik begon in september 2003 hadden we 2x keer lijn 1, 2x lijn 11 en in de spitsuren 4x lijn 11 (of was dat 6x per uur in de spitsuren...maar dan nog). Leg dat maar eens naast 8x lijn 1 en 6x lijn 25 in de spits en 2x lijn 1 en 4x lijn 25 in de daluren. Vooral in de ochtenspits was het altijd een ramp, moest meestal een bus naar het ziekenhuis nemen. Daar was de situatie in 2002 overigens net iets anders, lijn 1 reed toen zes ritten maar niet mooi vlak verdeeld.--Fogeltje 15 aug 2012 15:18 (CEST)

Concessie KAN Zuid 2002

Als je geïnteresseerd bent, ik heb de pagina "af" (wil nog even streeklijnen nalopen, maar volgens mij kan ik daar niks zinnigs over zeggen omdat ik het vorige boekje niet heb). De lijst met wijzigingen heb ik opgesteld en opzichte van de pagina Concessie KAN Zuid 2000/2001, maar dat boekje zelf heb ik niet. Ook weet ik dus niet of er nog een dienstregeling heeft tussen gezeten. Hermes Rivierenland kreeg op 10 juni 2001 een nieuwe dienstregeling (heb ik) en het vermeldde dat op 10 juni een nieuwe dienstregeling voor Hermes in ging met uitzondering voor Eindhoven/Noord-Brabant, daar pas op 19 augustus. Ook zou voor de regio Arnhem/Nijmegen geen boekje komen maar lijnfolders. Dat doet mij vermoeden dat de stadslijnen niet wijzigden in Nijmegen. Maar zeker weten doe ik dat dus niet.

Het boekje Rivierenland en de bijbehorende lijnnetkaart biedt wel wat extra info. Zo kon ik zien dat bijvoorbeeld de lijnen 36, 79 en 87 nog op de kaart getekend waren maar op 6 januari 2002 niet meer in het boekje stonden en dus vermoedelijk met ingang van die datum werden opgeheven. Ook waren lijn 84 en 86 nog "volwaardige streeklijnen" in juni 2001 (in dusverre dat ze elke dag rijden, zij het hooguit vijf keer per dag) en op 6 januari 2002 lijn 84 niet meer reed en lijn 86 alleen nog drie spitsritten. Dus op die datum zijn de zwakke lijnen rond Wijchen uitgedund, ik vermoed dat voor lijn 94 hetzelfde gold dan voor lijn 86, maar die stond verder niet in het Rivierenlandboekje dus daar kan ik niks over zeggen. De lijn naar Zetten reed op 10 juni 2001 nog als lijn 43, dus ik vermoed dat de aanpassing naar lijn ook pas op 6 januari 2002 gedaan is.

Die "spitslijn" 26 was overigens een ramp om uit te pluizen, ook al leek deze zo makkelijk. Maar haltelijst en tabellen leken niet helemaal overeen te komen. Ook was het gewoon in die tijd dat de twintigers afwijkende routes in beide richtingen hadden in de ochtend en middag. Dat maakt het er voor de wiki niet makkelijker op. Ik vind dat bij vervoerders qua routes voortaan geëist moet worden dat ze niet te ingewikkeld voor onze wiki worden! ;)

Andere interessante dingen die me opvielen: lijn 5 ging (vermoedelijk per 6 januari 2002) tussen CS en Groesbeek via Heyendaal rijden (Ziekenhuis, Erasmuslaan). Lijn 25 reed daarom niet langer via Heyendaal naar Heilig Landstichting, Groesbeek en De Horst/Breedeweg maar een rondje Heyendaal en stopte ook bij het Bestuursgebouw en Heyendaal NS (Interlinerhalte van lijn 412) en had nog een halte Kapittelweg, maar die moet meer richting de Sint Annastraat gelegen hebben omdat de oude halte Heyendaal NS niet zo ver van de huidige halte Kapittelweg/HAN ligt. Lijn 11 ging via de Groenewoudseweg en Groesbeekseweg naar Brakkenstein. Lijn 1 kwam niet meer op de Burchtstraat in verband met het ruilen van het traject Beuningen - CS met lijn 11. In januari 2003 werd eea weer teruggedraaid. Lijn 5 weer via Groenewoudseweg en Groesbeekseweg, lijn 25 daardoor weer via Heyendaal naar Heilig Landstichting (maar niet naar Groesbeek) en lijn 11 ging weer via Heyendaal en de Heyendaalseweg. Lijn 1 ging weer via de Burchtstraat.

Lijn 6 was ook een grappige geworden. Reed inmiddels niet meer naar Beek (daarvoor lijn 8) maar reed net als lijn 9 een ringlijnroute van Dukenburg naar CS en Dukenburg. De routes van lijn 6 en 9 waren daarvoor gelijk getrokken (lijn 9 niet meer via Heyendaalseweg en niet meer door Dukenburg-West en lijn 6 doorgetrokken via Nijmegen-West) en reden elk nog maar in één richting. Ik vraag me sowieso af hoe ze dat vroeger gefilmd hebben toen lijn 9 in beide richtingen reed, dat moet enorm verwarrend geweest zijn in Dukenburg: "Brabantse Poort via Malvert" kan immers in twee richtingen, in oostelijke richting (dan ben je er in 5 minuten) of in westelijke richting en vrijwel de gehele lijn afleggen (45 minuten). Je zult dan maar net in de verkeerde stappen een chauffeur hebben die niet even zegt dat je beter de andere kunt nemen. Die variant heeft het overigens ook maar een jaar volgehouden, toen kwam lijn 7 terug voor de Energieweg/Waterkwartier en Lindenholt en reed lijn 6 alleen nog maar het oostelijke stuk en verviel lijn 9 geheel.

Erg jammer is dat er geen lijnnetkaart zat bij het boekje van 2002, maar dat risico loop je altijd met 2e handse meuk. Ik vraag me af of vervoerders onverkochte boekjes in een archief bewaren ofzo. Zou ik eens na moeten vragen bij de chauffeur die wel eens in het Novio loket zit, misschien weet die dat wel.

Hoe lang denk jij overigens nog op de uni te vertoeven? Ik dreig er al lang mee, maar hoop uiterlijk eind dit kalenderjaar toch definitief klaar te zijn. Ik heb in de tussentijd wel een keer tijd om eens samen te zitten en eventueel boekjes tijdelijk te ruilen als je daar nog interesse in hebt. --Fogeltje 20 aug 2012 11:33 (CEST)

Nieuwe treintijden

Hoi, ik zag dat je op diverse stations rond en tussen Arnhem/Nijmegen de treintijden hebt aangepast vanwege een nieuwe dienstregeling sinds 10 september. Alleen, als ik op de NS-hispeedsite een reis plan van Arnhem naar Nijmegen of andersom met als datum bijv. morgen, en ik klik op het treinnummer, dan staat er onderaan de pagina "rijdt van 10 september t/m 22 september". Als ik na 22 september een reis plan, staan weer de "oude" tijden (van voor 10 september) in de planner. Dit geldt onder meer voor de 3000, 3100, 3600 en 7600. Of het ook voor de 31100 (boemeltje naar Tiel) geldt, weet ik niet. Maar het betreft waarschijnlijk dus een tijdelijke dienstregeling t/m 22 september. Milco1995 11 sep 2012 23:00 (CEST)

Het kan natuurlijk ook zijn dat er na 22 sept 2012 weer nieuwe tijden komen en dat ze die nog gewoon niet hebben ingevuld en daarvoor de oude tijden hebben neergezet. Wouter15 12 sep 2012 08:33 (CEST)
Ik weet niet zeker, maar ik heb het idee dat de gewijzigde tijden nogal op het laatste moment zijn doorgevoerd. Zelfs in de vertrekstaten staat nog de oude info. De treintijden zijn overigens verschoven om te zorgen dat een overweg in Elst wat minder vaak in "storing" gaat doordat de treinen in een andere volgorde rijden. Het zou kunnen dat de dienstregeling nog maar voor twee weken is aangepast in de NS planner en dat later de rest wordt bijgewerkt of dat er naar de effecten gekeken wordt. Maar uit de krantenartikelen die ik gelezen heb klonk het wel alsof het een definitieve maatregel zou kunnen zijn. Ook op de site van Syntus is de dienstregeling aangepast en staat er niet dat er sprake is van een tijdelijke maatregel. Frank 12 sep 2012 17:56 (CEST)

Lijn 9

Ik heb overigens net even naar de pagina van lijn 9 gekeken. Die is niet zo groot, wat mij betreft kan je de "nieuwe" lijn daar gewoon in verwerken, want de lijn blijft wezenlijk hetzelfde. Maar die keuze laat ik aan jou.--Fogeltje 19 nov 2012 13:59 (CET)

Ik zat zelf wat te twijfelen. Misschien dat ik alles wel in de oude pagina verwerk. Moet ik nog eens even naar kijken. Frank 19 nov 2012 14:22 (CET)

Samenwerking Veluwe <> Arnhem-Nijmegen

Hoi Frank,
Aangezien jij als bewerker staat van de concessie Arnhem-Nijmegen neem ik maar even contact met jou op. Zoals je weet zijn er een tweetal lijnen die bij beide concessies horen. Zowel lijn 43 als 86 (wordt 52). Hoe kunnen we die het beste aanpakken denk je?
Zullen we het zo gaan doen dat jij alles van lijn 43 checked tussen Arnhem en Dieren en ik Dieren en Apeldoorn... Dit aangezien ik weet dat Syntus nog weleens andere benamingen wil(de?) gebruiken en er ook een iets andere route is in Apeldoorn! Zelfde geldt/vraag voor lijn 86 (52) als je het daarmee eens bent?
Wat ik nog wel van plan ben overigens is de overige te gedogen lijnen 91, 231, 293 eventueel overnieuw te maken, want er beginnen er volgens de routestrips in Arnhem. Naar mijn inziens is het logischer dat deze, zonder een doorverwijzing, routestrips beginnen in de goede concessie. Maar kan ook best zijn dat ik nu aan het mierenneuken ben.
Hoor graag je antwoorden en mening over bovenstaande. ;)
--Xanland 21 nov 2012 19:53 (CET)

Hallo Xanland,
De meeste van de lijnen die in meerdere concessie komen heb ik al nieuwe pagina's van aangemaakt (op m'n computer, niet op de wiki), ook al behoren ze niet tot de concessie Arnhem - Nijmegen. Alleen de 400 niet. Reden is simpelweg dat ze in Arnhem komen en dat als ik alle nieuwe lijnen online ga plaatsen deze meteen meegenomen worden - is wel zo handig. Bovendien heb ik de pagina's zelf ooit aangemaakt denk ik, maar dat is niet relevant. Volgens mij zijn er wel richtlijnen in welke richting buslijnen weergegeven zouden moeten worden, maar daar heb ik me nooit mee bezig gehouden en toen ik eraan begon waren ze er waarschijnlijk nog niet. Ik maak me er in ieder geval nooit druk om. Frank 21 nov 2012 21:54 (CET)
Hallo Frank,
Zou het dan eventueel mogelijk zijn om de lijnen 43, 86 > 52, 91, 231 en 293 online te kunnen zetten, zoals jij ze hebt begrepen voor de toekomst, op een subpagina bij één van ons of iets in die richting? Op die manier kan ik ze ook nog even door-/nakijken en kan jij, of ik - wat jij handiger/fijner vindt, ze in één keer goed online zetten. Ze hebben naar mijn weten allemaal veranderingen die voornamelijk in de concessie Veluwe-kant zitten, maar die eerste twee ook in die van Arnhem-Nijmegen uiteraard.
Lijn 400 ga ik zelf nog wel even aanpassen in verband met de ritten die vroeger van lijn 16 - pretlijn stadsdienst Apeldoorn - waren. Dat is an sich niet de makkelijkste routestrip. xD
Voor de rest zat ik dan te mierenneuken als ik het zo merk, maar dan ga ik daar nog wel even naar vragen/kijken hoe dat zit. ;)
Hoor het graag in ieder geval!
--Xanland 21 nov 2012 22:17 (CET)
Wat richting aangaat, wat de meesten doen is kijk in de dienstregeling. Meestal hebben dienstregelingen een "a" en een "b" richting in het busboekje staan. De "a" richting wordt dan als heenrichting gebruikt op de wiki. Bij onlinedienstregelingen kijken de meeste welke richting als eerste gegeven wordt. Bij concessieoverschrijdende lijnen met twee vervoerders worden die richtingen meestal door beide vervoerders ook gehanteerd.--Fogeltje 21 nov 2012 23:26 (CET)
Hallo Xanland,
Binnenkort zal ik de artikelen van de concessiegrensoverschrijdende lijnen ergens op mijn gebruikerspagina neerzetten, dan kun je er naar kijken. Misschien dit weekend pas, computer heeft net wat problemen gekregen (de computer waar de artikelen opstaan, niet deze) :( . Voor lijn 400 zou ik sowieso een heel nieuw artikel aanmaken en niks gaan hernoemen. Er verandert genoeg om dat te rechtvaardigen. Zou fijn zijn als jij hem wil doen. Frank 22 nov 2012 00:04 (CET)
Hallo Xanland,
De hierboven genoemde documenten zijn nu tijdelijk te vinden op Gebruiker:Frank/Dienstregeling 2013. Waarschijnlijk zet ik ze ergens begin volgende week online (op hun definitieve plek). Verander gerust dingetjes. Frank 22 nov 2012 12:34 (CET)
Hallo Frank,
Bedankt voor het plaatsen van de dienstregelingen. ;) Ben er op dit moment weer even mee bezig en hoop ze vandaag nog allemaal te hebben bekeken! Wanneer ik 105 en 231 heb gedaan zal ik voor jou ook nog even 293 en 400 erbij zetten. Dit zodat jij er ook nog een blik op kan werken vòòr het verplaatsen.
Hoor het verder wel en geeft wel even een seintje wanneer ik klaar ben en 293 en 400 er ook op staan.
-- Xanland 26 nov 2012 11:37 (CET)