Lijn 23 Dordrecht Merwekade - Sliedrecht Middeldiep

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Boot.svg
Veerlijn 23
Vervoerder(s) Blue Amigo
Concessie Personenvervoer over water Rotterdam - Drechtsteden
Lijnsoort Waterbus
Materieel Waterbus
Voorganger(s) Route 2
Frequenties
Spits 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond vaart niet
Zaterdag vaart niet
Zaterdag (vakantie) 1x/uur
Zondag vaart niet
Zondag (vakantie) 1x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 23 vaart van Dordrecht via Papendrecht en de Hollandse Biesbosch naar Sliedrecht.

Dienstregeling

  • Van medio april tot medio september wordt volgens de zomerdienstregeling gevaren.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Personenvervoer over water Rotterdam - Drechtsteden is de OV-chipkaart geldig. Echter geldt niet het reguliere kilometertarief maar een vaste prijs per rit.


Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sVr.svg Dordrecht, Merwekade    
Route rsVr.svg Papendrecht, Rosmolenweg  
Route rsVr.svg Dordrecht, Hollandse Biesbosch  
Route rsV0.svg Sliedrecht, Middeldiep  

Geschiedenis

Lijn 23 ontstond bij de start van de dienstregeling 2011 in april 2011 als opvolger van de Route 2. De dienstregeling bleef hierbij ongewijzigd.

Per 29 mei 2013 is Papendrecht, Oosteind verplaatst naar de andere kant van de haven en werd deze hernoemd tot Papendrecht, Rosmolenweg. Vanaf 28 februari 2014 werd ook gestopt bij de halte Dordrecht, Ark van Noach. Bij de start van de zomerdienstregeling 2016 werd de halte "Ark van Noach" hernoemd in "Stadswerven", nadat de gelijknamige attractie gesloten was. Van 30 januari 2020 tot en met 2 april 2020 werd wegens werkzaamheden aan de Wantijbrug in de N3 extra gestopt bij de tijdelijke halte De Staart in Dordrecht.

Vanwege de coronamaatregelen werd in de zomerdienstregeling 2020 niet in het weekend gevaren, in de zomerdienstregeling 2021 keerden de afvaarten in het weekend terug. De halte Stadswerven kwam op een onbekend moment te vervallen.

Met ingang van 1 januari 2022 ging de nieuwe concessie Personenvervoer over water Rotterdam - Drechtsteden van start en nam Blue Amigo de exploitatie over van Aquabus. Op lijn 23 vervielen de avondafvaarten op donderdag en vrijdag in de zomerdienstregeling. Op zaterdag in de zomerdienst ging de eerste afvaart voortaan een uur later, op zaterdag- en zondag in de zomerdienstregeling ging de laatste afvaart voortaan een uur eerder.