AML flex Rijsenhout

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Flexnet blauw.svg
Flexnet AML
Vervoerder(s) A-Tax de Vries i.o.v. Connexxion
Concessie Amstelland-Meerlanden
Lijnsoort Flexnet
Formule AML flex
Materieel Nissan Leaf,
Nissan e-NV200 Evalia
Rijdt sinds 10 december 2017
Voorganger(s) 163, 263
Bedieningsperiodes
Werkdagen 18:30 - 21:00
Zaterdag 08:00 - 21:00
Zondag 08:00 - 21:00
Deze lijn heeft geen vaste dienstregeling
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

AML flex is de naam van het flexibel busvervoer tussen Schiphol-Rijk, Hoofddorp en Rijsenhout op de tijden dat lijn 163 niet rijdt.

Voorwaarden

  • Met AML flex kan men tussen twee willekeurige haltes worden vervoerd binnen het hierboven vastgestelde vervoersgebied (en de hieronder vastgestelde haltes).
  • Ritten moeten tenminste 30 minuten van tevoren, en kunnen maximaal 14 dagen vooruit gereserveerd worden.
  • Reserveren kan met de gratis OVflex-app (beschikbaar voor Android en iOS), telefonisch via 088 - 6000 969 of online.
  • Betalen kan met PIN, creditcard, de OV-chipkaart of in de OVflex-app. Abonnementen en kortingen zijn geldig mits er met de OV-chipkaart betaald wordt.
  • Meer informatie is te vinden op de pagina over AML flex.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Amstelland-Meerlanden is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
20181 20192 20203 20214
0,155 0,166 0,172 0,174

1 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,60
2 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,70
3 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,74
4 Afwijkend opstaptarief nachtbus: € 1,75

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Amstelland-Meerlanden is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Wagenverkoop

Abonnementen

Bedieningsgebieden

Schiphol-Rijk
Beechavenue
Hoofddorp
Station
Rijsenhout
Rijshornplein Kleine Poellaan Blauwe Beugel
Leimuiderdijk 42 Centrum Schouwstraat Zeilhof
Drakenstraat Bennebroekerweg

Geschiedenis

Op 10 december 2017 ging de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden in. Op deze datum werden de lijnen 163 en 263 opgeheven en gedeeltelijk vervangen door AML flex.

Op 18 maart 2018 ging deze dienst op werkdagen vanaf 6:30 uur rijden.

Op 3 januari 2021 werd de dienst op werkdagen overdag omgezet naar een vaste uurdienst als lijn 163. In de avonden en het weekend bleef AML Flex beschikbaar.