Tijdhalte: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Wijzigingen door Wubbo (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Reiziger ddrs)
k (Naar aanleiding van de overlegpagina definitie aangepast)
Regel 1: Regel 1:
Een '''tijdhalte''' is een halte langs een [[buslijn|bus]]- of [[tramlijn]] waarvan de vertrektijden in het [[busboekje]] of een [[lijnfolder]] gepubliceerd worden. Tijdhaltes liggen vaak bij belangrijke knooppunten als [[busstation|bus]]- of [[station|treinstations]] maar kunnen zich ook op andere plekken langs de route bevinden.
+
Een '''tijdhalte''' is een halte langs een [[buslijn|bus]]- of [[tramlijn]] waar bussen niet eerder langskomen of vertrekken dan de gepubliceerde vertrektijd. Bij een normale halte moet altijd rekening gehouden worden met kleine afwijkingen van de vertrektijden, het kan hier zijn dat een bus of tram te vroeg langskomt of vertrekt.
 
+
Tijdhaltes liggen vaak bij belangrijke knooppunten als [[busstation|bus]]- of [[station|treinstations]] maar kunnen zich ook op andere plekken langs de route bevinden. In het [[busboekje]] of een [[lijnfolder]] worden van een buslijn in ieder geval de tijdhaltes gepubliceerd, naast een aantal andere belangrijke haltes langs de route.
Bussen horen bij een tijdhalte op de aangegeven tijd te vertrekken, dit in tegenstelling tot de overige haltes.
 
  
 
[[Categorie:Dienstregeling]]
 
[[Categorie:Dienstregeling]]
 
[[Categorie:Busterminologie]]
 
[[Categorie:Busterminologie]]
 
[[Categorie:Reisinformatie]]
 
[[Categorie:Reisinformatie]]

Versie van 16 nov 2009 om 23:22

Een tijdhalte is een halte langs een bus- of tramlijn waar bussen niet eerder langskomen of vertrekken dan de gepubliceerde vertrektijd. Bij een normale halte moet altijd rekening gehouden worden met kleine afwijkingen van de vertrektijden, het kan hier zijn dat een bus of tram te vroeg langskomt of vertrekt. Tijdhaltes liggen vaak bij belangrijke knooppunten als bus- of treinstations maar kunnen zich ook op andere plekken langs de route bevinden. In het busboekje of een lijnfolder worden van een buslijn in ieder geval de tijdhaltes gepubliceerd, naast een aantal andere belangrijke haltes langs de route.