Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Help:Snelstartpagina

175 bytes toegevoegd, 24 jul 2017 15:56
Waar worden lijnpagina's voor gebruikt?
=== Routestripsymbolen ===
Routestripsymbolen zijn er in verschillende categorieën en vormen. Zo zijn er aparte symbolen voor normale haltes, busstation, metrostations etc. De symbolen voor Intercity (IC) en Sneltrein (S) stations worden alleen gebruikt in de routestrip voor treinseries en de Metro, Trein, Bus en Sneltram symbolen worden alleen gebruikt voor de buslijnen. De belangrijkste symbolen zijn hieronder weergegeven en vormen de basis van de weergegeven route op een lijnpagina. De symbolen voor de haltes in heenrrichting en de retourrichting bestaan alleen voor normale haltes. Voor de overige symbolen (met uitzondering van de normale haltes met aftakkingen) wordt gebruik gemaakt van pijltjes om de bedieningsrichting aan te geven: ↓ ↑. In specifieke gevallen zijn er complexere symbolen nodig om de route van een lijn te omschrijven. Deze kun je <u>[[Help:Routestrips|hier]]</u> vinden.
=== Routestripsymbooltabel ===
== Waar worden lijnpagina's voor gebruikt? ==
Naast de pagina's over buslijnen en treinseries zijn er pagina's over verschillende onderwerpen op de wiki aangezienvoorzien. Zo heeft elk station treinstation een eigen pagina en hebben ook metro- en busstations, die niet bij een treinstation liggen, hebben een aparte pagina. Verder hebben sommige bushaltes een eigen pagina, maar het is niet de bedoeling om van elke bushalte een aparte pagina aan te maken. Dit levert bij concessiewisselingen onnodig veel werk op. Een overzicht van  
=== Busstations en haltes ===
Op metrostation-, busstation- of haltepagina's staat een automatische lijst aan buslijnenbus-, tram- en metrolijnen, waarbij het lijnnummer, de route, de concessie en de vervoerder zijn weergegeven. Deze gegevens kun je aanpassen door middel van de individuele lijnen bij te werken. Verder heeft een busstation- of haltepagina ook een inleidende zin en bevat tevens een infobox. Deze infobox geeft informatie over het busstation of de halte en deze informatie kan je op de pagina zelf aanpassen. Een overzicht van busstations kan kun je <u>[[Busstations in Nederland|hier]]</u> vinden , een overzicht van metrostations kun je <u>[[Metrostations in Nederland|hier]]</u> en een overzicht van tram- of bushaltes kan kun je <u>[[Haltes in Nederland|hier]]</u> vinden.
=== Stations ===
Voor buslijnen die stations aandoen werkt het precies hetzelfde als voor busstations en haltes. Voor treinseries werkt het net even anders. Bij treinseries hanteren we ook patroontijden, dit zijn de vertrektijden waarop de trein van het station vertrekt. Bij de stations is er sprake van een mindere mate van automatisering, hiervoor is gekozen omdat we het aantal treinseries beperkt blijft in tegenstelling tot het aantal buslijnen bus-, tram- en metrolijnen op de OVNL-wiki. Zie je fouten in de patroontijden, eindbestemmingen, treinseries of vervoerders op stationspagina's, dan kan kun je dit dus eenvoudig handmatig aanpassen. Een overzicht van de stations in Nederland kan kun je <u>[[Treinstations in Nederland|hier]]</u> vinden.
=== Concessiepagina's ===
In het openbaar vervoer is een [[concessie]] een pakket van lijnen en andere vervoersdiensten die een [[OV-autoriteit]] onder bepaalde voorwaarden exclusief aan een vervoerder toekent. Op de OVNL-wiki heeft elke concessie zijn eigen pagina's. Op deze pagina's kan kun je niet alleen de huidige lijnen die in binnen een rijden concessie vinden, maar ook de duur van de concessie, de wijzigingen per jaar en de voormalige lijnen die vroeger in de concessie reden. De huidige buslijnen op de concessiepagina's zijn worden handmatig te beperken toegevoegd en de voormalige lijnen worden automatisch gegenereerd door een sjabloon. Wil je dus Het aanpassen van het overzicht van de voormalige lijnen aanpassen dan moet je dat gaat dus weer doen op via de desbetreffende lijnpagina. Een overzicht van de concessies kan kun je vinden in de <u>[[concessietabel]]</u>.
== Forum en ideeën ==
ap_users
17.249
bewerkingen

Navigatiemenu