De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Dienstregeling entiteit Vlaams-Brabant 2016

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan alle wijzigingen voor de entiteit Vlaams-Brabant die in het dienstregelingsjaar 2016 doorgevoerd werden.

Wijzigingen per 4 januari 2016

In het weekeinde wordt de Campus Gasthuisberg niet meer bediend, het nieuwe eindpunt wordt dan de Gasthuisberg Kliniek.

In Ninove rijdt deze lijn niet meer via Preulegem. De reeds lopende omleidingsroute wordt voortaan de definitieve route.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

In Ninove rijdt deze lijn niet meer via Preulegem. De reeds lopende omleidingsroute wordt voortaan de definitieve route.

Tijdens het weekeinde wordt deze lijn in Brussel ingekort tot het Weststation. Doorgaande reizigers kunnen hier overstappen op de metro of de overige buslijnen richting Brussel Noord. In Ninove rijdt deze lijn niet meer via Preulegem. De reeds lopende omleidingsroute wordt voortaan de definitieve route.

Enkele ingekorte ritten tot het Weststation gaan tijdens het weekeinde weer verder rijden naar Brussel Noord. In Ninove rijdt deze lijn niet meer via Preulegem. De reeds lopende omleidingsroute wordt voortaan de definitieve route.

De dienstregeling wordt beter afgestemd met de eindtijden van het Sint-Niklaas instituut in Anderlecht.

De halte De Pelikaan in de Weytermanstraat wordt niet meer bediend, daarvoor in de plaats is een nieuwe halte op de Pelikaanberg geplaatst.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast. De rit van 07:23 vanuit Halle in de ochtendspits rijdt niet meer.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

De vertrek- en aankomsttijden in de avondspits worden beter afgestemd aan de eindtijden van de scholen in Halle.

De rit van 06:31 uit Bever wordt met 5 minuten vervroegd, om zo de aansluitingen in Leerbeek te kunnen blijven bieden.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg wordt aangepast.

De halte Groeningenstraat in Halle wordt in de richting Halle verplaatst naar de Ninoofsesteenweg. Op vrijdag vertrekt de rit 16:45 aan het Don Bosco in Halle voortaan een uur vroeger, om 15:45, omdat het laatst lesuur geschrapt is.

Op woensdag, buiten de vakanties, wordt de rit van 12:35 uit Halle vervroegd naar 12:20, zodat beter aangesloten wordt op de eindtijden van de scholen.

Op maandag rijdt de rit van 16:12 uit Ternat niet verder dan Lennik, doorgaande reizigers naar Leerbeek kunnen hier overstappen op lijn 141. In Ternat vertrekken de ritten na schooltijd aan de halte Klooster i.p.v. Station.

Met name tijdens vakantieperioden wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt.

Met name tijdens vakantieperioden wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt.

De ritten van 05:45 en 06:15 uit Aalst worden vervangen door één nieuwe rit op lijn 214.

Op zaterdagmiddag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat onderweg de rijtijd aangepast wordt. In Asse wordt een nieuwe halte Bergveld geplaatst.

Met name tijdens vakantieperioden wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt. In Asse wordt een nieuwe halte Bergveld geplaatst.

Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de lijnen 225 en 280.

Het aanbod op lijn 230 verbertert sterk. Door een verhoging van de frequentie zal de bus tijdens de spits elk kwartier rijden en in de daluren elk half uur. De bus zal ook stipter toekomen aan de halte door de aanpassing van de rijtijden. Tijdens het weekend behoudt deze lijn hetzelfde traject als op weekdagen. Lijn 230 zal tijdens het weekend dus niet meer langs Vilvoorde - Het voor rijden. Deze verplaatsing is op zaterdag nog steeds mogelijk met lijnen 231 en 232 en op zondag met lijn 232.

Het aantal ritten tussen Humbeek en Kapelle-op-den-Bos is sterk verminderd, maar de schoolverbinding naar Kapelle-op-den-Bos blijft bestaan. Scholieren uit Humbeek en Grimbergen kunnen voor dit traject ook gebruikmaken van schoolbus 533 Vilvoorde – Grimbergen – Humbeek - Kapelle-op-den-Bos.
De halte Kerk in Kapelle-op-den-Bos (nabij het Sint-Godelieve-Instituut) wordt niet meer bediend door lijn 231, omwille van de heraanleg van het kerkplein. Doordat er geen rotonde meer is, kan de bus hier niet meer draaien. Scholieren van het Sint-Godelieve-instituut moeten nu afstappen aan de halte Oudstrijders en een stukje lopen naar de school. De ritten die niet verder dan Humbeek rijden, krijgen hun begin- en eindpunt bij de halte Steenstraat.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd wordt aangepast.

Deze lijn wordt opgeheven. Reizigers kunnen gebruik maken van de lijnen 230 en 231.

Deze lijn wordt opgeheven vanwege het (zeer) geringe aantal reizigers.

Op schooldagen wordt de rit van 07:43 uit Brussel vervroegd naar 07:40. De rit vanuit Strombeek om 16:21 vertrekt voortaan twee minuten later, om 16:23. Tijdens de schoolvakanties vertrekt de rit van 07:52 uit Strombeek drie minuten later, om 07:55.

Richting Asse gaat deze lijn een snellere route via de N9 rijden. Op schooldagen rijden de ritten van 06:44 en 07:21 uit Brussel in Asse verder naar de halte Gemeenteplein.

De halte Leireken in Peizegem wordt iets opgeschoven richting de school 'Ten Bos'.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. Op schooldagen vertrekt de rit van 06:01 uit Londerzeel 6 minuten vroeger om 05:55.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.

De halte Vaart in Tisselt wordt opgeheven. Reizigers kunnen voortaan gebruik maken van de halte Kerk.

In de avondspits kunnen de vertrektijden op enkele tussengelegen haltes, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. In de cargozone Machelen wordt de route ietsjes gewijzigd.

In de avondspits kunnen de vertrektijden op enkele tussengelegen haltes, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. Tussen 16:00 en 17:30 worden de vertrektijden vanuit Brussel met 5 minuten vervroegd. In de cargozone Machelen wordt de route ietsjes gewijzigd.

Buiten de zomervakantie vertrekt de rit van 07:36 vanuit Zaventem vier minuten later om 07:40.

Op zaterdag wijzigt de dienstregeling, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.

Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, met name op het stadstraject in Mechelen. De halte Brusselsesteenweg wordt richting Mechelen niet meer bediend en het Technopolis wordt niet meer bediend na 18:00 uur, omdat dit terrein dan afgesloten wordt middels een hek.

Tijdens schoolvakanties wordt de rit van 07:39 uit Kapelle-op-den-Bos geschrapt.

De halte J. de Blockstraat in Tisselt wordt opgeheven.

De vertrektijden van de nachtbus worden aangepast.

Op weekdagen in de schoolperiode rijdt in de ochtendspits om 07:26 een nieuwe rit van Bertem naar Leuven.

De halte Museum in Tervuren wordt niet meer bediend. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Terminus Tram 44.

Op zondag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. De haltenaam N.M.B.S. Meiser wordt hernoemd naar Station Meiser en de halte Hof ten Berg wordt hernoemd naar Tol.

In Oud-Heverlee rijdt deze lijn niet meer via de Dorpsstraat, maar rechtstreeks over de Waversebaan. De haltes in de Dorpsstraat worden niet meer bediend, maar worden vervangen door nieuwe haltes op de Waversebaan.

De rit van 05:53 uit Hoeilaart vertrekt voortaan 3 minuten later om 05:56.

Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.

Op zondag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. De haltenaam N.M.B.S. Meiser wordt hernoemd naar Station Meiser en de halte Hof ten Berg wordt hernoemd naar Tol.

Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.

Op zondag wijzigen de vertrek- en aakomsttijden, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt. In Liedekerke wordt op zondag voortaan aansluiting geboden op de trein naar Brussel, omdat de route in Brussel dan beperkt wordt tot Simonis. Om 13:06 rijdt op woensdagmiddag een extra rit in aansluiting op de eindtijd van het Atheneum.

Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt. De halte N.M.B.S. Meiser wordt hernoemd naar Station Meiser. De halte Hof ten Berg wijzigt naar Tol.

Tussen Tienen en Tielt rijdt deze lijn niet meer via Bunsbeek Centrum, deze route wordt overgenomen door lijn 399. In Meensel-Kiezegem wordt de route aangepast, omdat de bestaande route door langdurige werkzaamheden niet toegankelijk is. Ook het lusrondje via het Atheneum in Tienen wordt minder vaak gereden. Door voorgaande wijzigingen, wijzigen ook de vertrek- en aankomsttijden (lichtjes).

Deze nieuwe lijn neemt de route van lijn 390 in Bunsbeek over. In de ochtendspits rijdt deze lijn éénmaal naar Tienen en op woensdagmiddag rijdt één rit naar Tielt Woubeek. Op overige dagen rijden in de middagspits twee ritten terug.

De halte N.M.B.S. Meiser wordt hernoemd naar Station Meiser. De halte Hof ten Berg wijzigt naar Tol.

Deze lijn rijdt voortaan rechtstreeks via de Boomsesteenweg en niet meer via het industrieterrein in Willebroek.

Deze lijn rijdt voortaan rechtstreeks via de Boomsesteenweg en niet meer via het industrieterrein in Willebroek. Op schooldagen wordt de rit van 05:45 uit Boom 9 minuten vervroegd naar 05:34. De rit van 06:15 uit Boom wordt 11 minuten vervroegd naar 06:04 en op woensdag wordt de rit van 15:54 uit Boom 3 minuten verlaat naar 15:57.

In de ochtendspits vertrekt de rit van 07:53 vijf minuten later en vertrekt de rit van 08:08 juist vijf minuten vroeger.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast.

De halte Museum in Tervuren wordt niet meer bediend. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Terminus Tram 44.

Op woensdagmiddag vertrekt de middagrit

Deze lijn gaat ook stoppen bij de halte Stelplaats in Grimbergen.

In Oud-Heverlee rijdt deze lijn niet meer via de Dorpsstraat, maar rechtstreeks over de Waversebaan. De haltes in de Dorpsstraat worden niet meer bediend, maar worden vervangen door nieuwe haltes op de Waversebaan.

De rit in de ochtendspits rijdt voortaan 7 minuten vroeger.

Op de woensdagmiddagrit wijzigen de vertrektijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebedeeld krijgt.

De avondrit richting Groenendaal vertrekt één minuut later uit Tervuren.

De halte Hof ten Berg wordt hernoemd naar Tol.

De halte Museum in Tervuren wordt niet meer bediend. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Terminus Tram 44.

De middagritten richting Leefdaal worden met 2 minuten verlaat.

De ritten richten Leuven vertrekken bij het Heilig-Hart niet meer van de halte het dichtst bij de school gelegen, maar via de halte aan de overkant van de straat. De halte Museum in Tervuren wordt niet meer bediend. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Terminus Tram 44. Daarnaast wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes.

De ochtendrit wordt enkele minuten vervroegd.

De ochtendrit wordt enkele minuten vervroegd.

De ochtendrit wordt enkele minuten vervroegd.

De ochtendrit vertrekt voortaan 5 minuten later uit Zellik.

De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt.

Vanaf de Vaartkom wordt de route verlengd naar het Engels Plein. De halte Vaartkom zelf wordt verplaatst naar de Havenkant ter hoogte van de OPEK. Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer voor 10:00 en na 19:00.

Vanaf de Vaartkom wordt de route verlengd naar het Engels Plein. De halte Vaartkom zelf wordt verplaatst naar de Havenkant ter hoogte van de OPEK. Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer voor 10:00 en na 19:00.

In Grimbergen gaat deze lijn nu ook stoppen bij de halte Stelplaats.

De rijtijden onderweg worden aangepast, waardoor de vertrek- en aankomsttijden op enkele tussengelegen haltes kunnen wijzigen.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast. Op zaterdag wijzigen de vertrek- en aankomsttijden, omdat deze lijn meer rijtijd toebeeld krijgt.

De vertrek- en aankomsttijden wijzigen, omdat deze lijn meer rijtijd toebeeld krijgt.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast. De halte Brusselsesteenweg wordt richting Mechelen niet meer bediend en het Technopolis wordt niet meer bediend na 18:00 uur, omdat dit terrein dan afgesloten wordt middels een hek.

De halte Cargo Discount Parking wordt hernoemd naar Cargo Discount P1.

In de Cargozone Machelen wordt de route aangepast.

De huidige omleidingsroute via Itterbeek wordt gevolg, wordt voortgezet. De dienstregeling wijzigt lichtjes, omdat de rijtijd onderweg aangepast wordt.

Deze lijn gaat in beide richtingen voortaan via de Romeinsesteenweg rijden; de haltes Magnolia, Koning Boudewijn, Stadion, Palfijn, Modelwijk 4 en Heyn worden niet meer bediend. Voortaan gaat deze lijn wel stoppen bij de haltes Panoramastraat en Onyx. Hierdoor wijzigen ook de vertrek- en aankomsttijden. De halte Cargo Discount Parking heet voortaan Cargo Discount P1.

Op woensdag rijdt om 12:30 een extra rit van Merchtem naar Grimbergen Stelplaats. De rit van 16:35 uit Vilvoorde wordt op schooldagen, behalve woensdag, verlaat naar 16:40. De halte Cargo Discount Parking heet voortaan Cargo Discount P1.

Wijzigingen per 1 september 2016

Op zaterdag wordt de dienstregeling iets gewijzigd.

De rit van 17:34 uit Dilbeek, vertrekt voortaan niet meer vanaf de Zuurweide, maar om 17:42 vanaf Moeremans.

De dienstregeling wordt iets gewijzigd.

De routevariant via Kobbegem Industrie wordt niet meer gereden, de haltes Delhaize, Haseldonckx, Grinell worden niet meer bediend. Op schooldagen rijden tussen 07:00 en 19:00 extra ritten tussen Brussel Simonis en Zellik. Tenslotte wordt de dienstregeling iets gewijzigd.

De rit van 12:18 uit Mechelen rijdt niet meer naar Breendonk, maar wordt beperkt tot Tisselt. Bovendien vertrekt deze rit voortaan om 12:19.

Tussen Tielt en Tienen wordt de dienstregeling gewijzigd. Zodra de werkzaamheden aan de Halensebaan zijn afgerond, gaat deze lijn ook weer via Meensel-Kiezegem rijden. De route via Bunsbeek keert dan niet meer terug.

Zodra de werkzaamheden aan de Halensebaan zijn afgerond, gaat deze lijn ook weer via Meensel-Kiezegem rijden.

De ritten in de ochtendspits naar Tremelo en in de middagspits naar Leuven worden overgeheveld naar lijn 333 en stoppen onderweg op alle tussengelegen haltes.

In Elewijt rijdt deze lijn niet meer via de Kampenhoutsebaan, maar via de Diependaalstraat. De haltes Marjoleinstraat, Lange Ravestraat en Fabiolalaan worden niet meer bediend.

De ritten van/naar Rotselaar rijden niet meer via Winksele Kerk, de rit van/naar Veltem blijft dit nog wel doen. De ochtendrit vertrekt voortaan 3 minuten later uit Rotselaar om 07:33.

De dienstregeling wordt iets gewijzigd.

Tijdens de spitsuren (07:15 - 09:15 en 15:45 - 18:00) wordt de frequentie tussen Leuven Station en Haasrode verhoogd naar een 7,5-minutendienst i.p.v. een 15-minutendienst. Onderweg kunnen de vertrektijden van de haltes iets wijzigen, omdat de rijtijden aangepast zijn.

Onder dit lijnnummer rijdt in de spitsuren (spitsri.) een nieuwe buslijn tussen Leuven en Kortenberg. In tegenstelling tot lijn 358 wordt tussen station Leuven en de halte Sellekensstraat niet op tussengelegen haltes gestopt.

Wijzigingen per 29 oktober 2016

Bij het kruispunt Geldenaaksebaan/N25 in Leuven wordt een nieuwe doorsteek gecreëerd naar het industriepark. De haltes VDAB/Syntra, Industriepark Interleuvenlaan en Partezis komen te vervallen. Op de nieuwe route worden twee nieuwe haltes geplaatst: VDAB en UCLL.

Bij het kruispunt Geldenaaksebaan/N25 in Leuven wordt een nieuwe doorsteek gecreëerd naar het industriepark. De haltes VDAB/Syntra, Industriepark Interleuvenlaan en Partezis komen te vervallen. Op de nieuwe route worden twee nieuwe haltes geplaatst: VDAB en UCLL.

Bij het kruispunt Geldenaaksebaan/N25 in Leuven wordt een nieuwe doorsteek gecreëerd naar het industriepark. De haltes VDAB/Syntra, Industriepark Interleuvenlaan en Partezis komen te vervallen. Op de nieuwe route worden twee nieuwe haltes geplaatst: VDAB en UCLL.

Bij het kruispunt Geldenaaksebaan/N25 in Leuven wordt een nieuwe doorsteek gecreëerd naar het industriepark. De haltes VDAB/Syntra, Industriepark Interleuvenlaan en Partezis komen te vervallen. Op de nieuwe route worden twee nieuwe haltes geplaatst: VDAB en UCLL.

Wijziging per 9 december 2016

Onder dit lijnnummer rijdt op zaterdag tussen circa 10:00 en 19:00 elke 10 minuten een bus tussen het Centrum (Dirk Boutslaan) en P+R Wetenschapspark in Leuven.