Overleg:Lijn 91 Uden Busstation - Cuijk Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Route lijn 91

Uit ZO busboekjes van '84/'85 t/m '88/'89 ben ik erachter gekomen dat lijn 91 tot '87/'88 van Nijmegen naar Grave via Nederasselt en Overasselt reed (route huidige lijn 9 en toenmalige routes van lijn 21 en 92) en vanaf Grave naar Mill. In 1987 werd dan de route aangepast van Nijmegen - Cuijk - Mill (zoals de latere 91 die uiteindelijk geknipt is), maar niet meer verder naar Uden. Wie weet hoe in die tijd de bediening van Mill - Odiliapeel - Volkel - Uden geschiedde en wanneer lijn 91 weer doorgetrokken is naar Uden? Ik kan namelijk geen vervanging in de boekjes vinden. Het enige wat ik vind is dat lijn 94 van Gennep naar Beers doorgetrokken werd naar Grave om zo de vervallen verbinding Grave - Gassel - Beers van lijn 91 over te nemen.--Fogeltje 4 mrt 2010 00:32 (CET)

Station

Er valt wat voor de te zeggen om de toevoeging toch weg te laten. Hoe noemt Arriva het? Als de toevoeging er niet staat, dan kun je het overwegen. Nijmegen kent iets soortgelijks bij de halte "Erasmusgebouw". Die heeft twee locaties, twee haltes liggen op de Erasmuslaan (in beide richtingen eentje) en twee op de Heyendaalseweg (voor lijn 14). Daar maken we dat onderscheid ook niet (los van het feit dat ik vind dat Breng zelf daar juist onderscheid zou moeten maken), Groesbeek Centrum zelfde verhaal (en daar liggen de locaties nog verder uit elkaar). Wellicht kunnen we dit het beste breder bespreken. Laat voor nu Milco zijn variant met de straat tussen haakjes maar even staan.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 3 sep 2014 14:04 (CEST)

Hier komt ook nog bij dat ondanks het bij Arriva het niet wordt vermeld in de dienstregeling, dit wel het geval is op 9292.nl en Google Maps. Ik weet zo niet welke database wordt gebruikt waar deze gegevens aan ontleend worden, maar daar staat deze halte blijkbaar te boek als zijnde "Cuijk, Station (Bontsestraat)". Deze verschillen zijn dan weer niet van toepassing bij de Nijmeegse voorbeelden. Inderdaad ondanks dat dit eigenlijk wel wenselijk is (dat de vervoerder, of wie er dan ook verantwoordelijk is voor de naamgeving van haltes dit doet) ... --Ederveen (overleg) 3 sep 2014 15:23 (CEST)
9292 zou ik overigens als allerlaatste source gebruiken (en zelfs dan nog niet). Zie verder centraal overleg op het forum.--Fogeltje (wikibeheer) (overleg) 4 sep 2014 09:49 (CEST)