Overleg:Lijn 7 Dordrecht, Dordtse Kil - Sterrenburg (2009 - 2010)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik snap niks van deze routestrip. Wat is Sterrenburg (is dat de halte Slangenburg?) en wat is Dordtse Kil? Waarom eindigt de routestrip bij dezelfde halte als waar deze begint terwijl het geen ringlijn is? Wat is de betekenis van dat nieuwe symbool? Waar vind ik de Eulerlaan (ik zie geen halte die zo heet)? Waarom zijn er twee van die uitlopers langs de laatste 5-6 haltes die erg op elkaar lijken maar op een andere plek van elkaar splitsen?

Graag wat meer uitleg voor de niet-Dordtenaren! Wubbo 23 dec 2009 21:17 (CET)

Tja, leuke dienstregeling heeft Arriva ervan gemaakt he ;-) Slangenburg is het eindpunt Sterrenburg, Dordtse Kil is "eindpunt" Olivijn danwel "beginpunt" Malachiet" (afhankelijk of de rit er eindigt of begint)
In de spits is het een soort van ringlijn: in de ochtendspits wordt van halte Slangenburg via het ziekenhuis, station, centrum, Handelskade, Wieldrecht naar Dordtse Kil gereden waar de bus 'n rondje rijdt. Vervolgens wordt ook een tegenspits-reismogelijkheid geboden door van halte Olivijn rechtstreeks via de N3 naar halte Slangenburg te rijden (en vervolgens weer verder als hierboven. In de avondspits gaat 'ie van Dordtse Kil via Wieldrecht, Handelskade, Centrum, Station naar halte Slangenburg en vervolgens voor de tegenspits-reismogelijkheid via de N3 rechtstreeks naar halte Malachiet.
Dit traject wordt overigens elke 20 minuten gereden, alternerend met elke 20 minuten Centrum - Station - Ziekenhuis - Slangenburg v.v. (In de ochtendspits dus elke 10 min. Sterrenburg -> Centrum, in de avondspits andersom).
De halte op de Eulerlaan is Octant (West) en deze lus (tevens langs Kometenlaan en Planetenlaan) wordt alleen door de ritten die in het centrum beginnen/eindigen gereden.
Het nieuwe symbool is niks anders als 'n aftakking in twee richtingen. Dit om de korte ritten Station -> Ziekenhuis Dordwijk die in de ochtendspits rijden in de routestrip te krigjen zonder meerdere keren centraal station onder elkaar te hebben staan i.v.m. de vele aftakkingen. Er zijn namelijk ook nog ritten Centraal Station - Centrum - Dordtse Kil - Centrum - Centraal Station in de daluren.
Dan de laatste paar haltes: de middelste tak geeft de ochtendspitsritten aan: die komen vanaf de Rijksstraatweg Dordtse Kil III in (da's het stuk met die exotische haltenamen) langs halte Robijn en Olivijn en maken vervolgens een rondje over de ringweg om weer bij een halte Olivijn (precies om de hoek bij de eerstgenoemde) uit te komen. Vervolgens gaan ze weer via een andere weg het industriegebied uit en rechtstreeks naar halte Slangenburg.
In de daluren (linker aftakking) komen ze op dezelfde manier Dordtse Kil III in, maken vervolgens het rondje van halte Malachiet naar Olivijn om vervolgens weer via Robijn en Keerweer het industriegebied uit te gaan en zo de route terug naar het station.
In de avondspits komt de bus rechtstreeks vanaf halte Slangenburg naar halte Malachiet, maakt het rondje en gaat van halte Olivijn via Robijn, Keerweer enz. verder naar Station en Sterrenburg.
Zal zo eens de diverse routevarianten intekenen op Google Maps. Eigenlijk komt het erop neer dat dit nooit 100% duidelijk valt weer te geven zolang Arriva het allemaal onder één lijnnummer wil houden (waren er tot eind 2006 twee, dat was stukken duidelijker). --Reiziger ddrs 23 dec 2009 22:03 (CET)
Hier alles wat onder lijnnummer 7 rijdt in kaart gebracht: [1]
Volgens mij moet je er hier voor kiezen om gewoon drie routestrips onder elkaar te zetten: ochtendspits, daluren en avondspits. Dat maakt eea veel duidelijker dan al die aftakkingen. Sowieso, als ik het als ervaren Wiki-er al niet begrijp, dan begrijpt een leek het al helemaal niet. En daar maken we de Wiki voor... ;-) Wubbo 24 dec 2009 07:13 (CET)
Ik zal vanavond eens gaan knutselen... de ochtendspits wordt ook al 'n leuke met drie routevarianten --Reiziger ddrs 24 dec 2009 12:26 (CET)
Veel duidelijker als dit kan ik 't niet maken, 'tis en blijft een complex geval --Reiziger ddrs 24 dec 2009 19:21 (CET)