Lijn 639 Ouddorp Bernhardweg - Middelharnis Gemeentehuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 639
Vervoerder(s) Next i.o.v. Connexxion
Concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee
Lijnsoort Schoolbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Mercedes-Benz Citaro LE
Mercedes-Benz Citaro G
Rijdt sinds 15 december 2019
Voorganger(s) 639
Frequenties
Spits 4-6x/dag
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 3-5x/dag (richting Ouddorp)
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 630 vertrekt van de halte Tunneltje te Melissant.

Lijn 639 rijdt van Ouddorp via Goedereede, Stellendam en Melissant naar Middelharnis.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijden zes ritten van Ouddorp naar Middelharnis. In de praktijk rijden de eerste vier ritten en de laatste twee ritten direct na elkaar.
  • In de middag rijden zeven ritten van Middelharnis naar Ouddorp. Aan het begin van de dinsdagmiddag rijden daarbovenop twee extra ritten, waardoor het totaal op negen uitkomt. In de praktijk rijden de laatste twee ritten direct na elkaar, evenals de vierde en de vijfde rit. Tussen de tweede en de derde rit zit enkele minuten. Ook de extra ritten aan het begin van de dinsdagmiddag rijden direct na elkaar.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2016 2017 2018 2019 2020
0,135 0,136 0,137 0,137 0,140

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Hoeksche Waard - Goeree-Overflakkee is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sr.svg Ouddorp, Bernhardweg  
Route rhlr.svg Ouddorp, Hofdijksweg  
Route rhrr.svg Ouddorp, Hoge Pad  
Route rsr.svg Ouddorp, Station  
Route rsr.svg Ouddorp, Kerkhoek  
Route rsr.svg Goedereede, Rijksweg N57  
Route rsr.svg Stellendam, Provincialeweg N215  
Route rsr.svg Melissant, Tunneltje  
Route rs0.svg Middelharnis, Gemeentehuis    

Geschiedenis

Op 15 december 2019 werden alle ritten ingekort tot de halte Bernhardweg. Voor de haltes in het buitengebied van Ouddorp kon voortaan gebruik gemaakt worden van lijn 104. Daarnaast verviel de eerste rit vanuit Ouddorp met vertrek 07:15 uur vanaf de halte Bernhardweg. Voor deze rit werd lijn 104 met overstap op lijn 436 in Stellendam het alternatief.