De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Lijn 638 Goes, Station - Zwembadweg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 638
Vervoerder(s) (Van Oeveren i.o.v.) Connexxion
Concessie Zeeland
Lijnsoort Schoolbus
Materieel Iveco Crossway LE
MAN Lion's City G CNG
Mercedes-Benz Citaro LE Ü
Rijdt sinds 23 augustus 2020
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 4x/dag (ri. Zwembadweg)
2x/dag (ri. Station)
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal 2x/dag (ri. Station)
Dal (vakantie) rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 638 rijdt van het station van Goes naar het Omnium aan de Zwembadweg

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijden vier ritten met onregelmatige intervallen naar de Zwembadweg.
  • In de middag rijden vier ritten naar het station van Goes. De eerste drie ritten rijden in een uursdienst. De laatste rit rijdt 20 minuten na de voorlaatste rit.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Zeeland is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
Lijnsoort 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Regulier 0,140 0,145 0,145 0,149 0,158 0,162
Lijn 395 onbekend 0,149 0,149 0,155 0,158 0,168

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Zeeland is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Goes, Station  
Route rhrr.svg Goes, Tiendenschuur  
Route rs0.svg Goes, Zwembadweg  

Geschiedenis

Op 23 augustus 2020 werd deze lijn ingevoerd, omdat onderwijsinstelling Scalda haar uniformopleidingen vanuit Middelburg verplaatste naar het Omnium in Goes.