Lijn 633 Sittard Station - Urmond Chemelot Campus

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 633
Vervoerder(s) (Besseling i.o.v.) Arriva
Concessie Limburg
Lijnsoort Schoolbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador,
VDL Citea
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) geen
Frequenties
Spits 1-2x/richting (ochtend)
Spits (vakantie) rijdt niet
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 633 rijdt van Sittard naar Urmond.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits rijden twee ritten van Sittard naar Urmond en één rit van Beek naar Sittard.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Limburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2017 2018 2019 2020
0,169 0,171 0,181 0,185

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Sittard, Station  
Route rsr.svg Sittard, Europaboulevard/Sabic  
Route rrar.svg Sittard, Parijsboulevard/Stadion  
Route rs0.svgRoute rhrr.svg Urmond, Chemelot Campus  
Route rer.svgRoute rsT0.svg Beek, Station  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd een schoolbus geïntroduceerd als aanvulling op lijn 33, zodat meer reizigers vervoerd kunnen worden. Deze lijn kreeg het lijnnummer 633 en ging in de ochtendspits één rit vanuit zowel Sittard als Beek naar de Chemelot Campus rijden. In de middagspits kunnen reizigers gebruik maken van de overige buslijnen.

Op 30 juni 2019 is de halte Carpoolplaats in Urmond vervallen, nadat een groter terrein aangelegd was vanwege het toegenomen aantal auto's. Voor dit nieuwe terrein ligt de halte Mauritslaan tevens dichterbij. Op 15 december 2019 werd in de ochtendspits een extra rit naar de Chemelot Campus aan de route toegevoegd.