Lijn 58 Nijmegen Centraal Station - Kleve Bahnhof

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 58
in Duitsland en Nederland
Vervoerder(s) NIAG
Verkeersverbond VGN
Regio Arnhem Nijmegen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode Onbekend
Opvolger(s) 58
Frequenties
Spits 1x/2 uur
Dal 1x/2 uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag 1x/2 uur

Lijn 58 was een internationale streeklijn tussen Nijmegen en Beek in Nederland en Wyler en Kleve is Duitsland.

Route 1994/1995

Route is incompleet

Halte
Route 0sTr.svg Nijmegen, Centraal Station  
Route rsr.svg Beek, Onderstation  
Route rlr.svg rijksgrens Nederland/Duitsland  
Route rhrr.svg Wyler, Grens (Nieuw)  
Route rsr.svg Wyler, Bad  
Route rhlr.svg Wyler, Grens (Nieuw)  
Route rsT0.svg Kleve, Bahnhof  

Geschiedenis

In de dienstregeling 1985/1986 reed lijn 58 vijf ritten per richting van maandag tot en met zaterdag en vier ritten per richting op zondag. De dienstregeling was onregelmatig en eindige omstreeks zeven uur 's avonds. Het boekje vermeldde dat de lijn gezamenlijk door CVD en NIAG gereden werd. In Nijmegen werd geen lokaal vervoer verzorgd.

In de dienstregeling 1988/1989 kwam er op alle dagen een rit bij. Ook de dienstregeling werd regelmatiger, er werd vlak eenmaal per twee uur gereden. Alleen tussen de laatste twee ritten per richting lag anderhalf uur. Op zondagen viel er in de middag een gat van vier uur in de dienstregeling.

In de dienstregeling 1990/1991 reed de laatste rit inmiddels alleen maar van maandag tot en met vrijdag. Het boekje maakte geen melding van gezamenlijke exploitatie meer. In de dienstregeling 1991/1992 werd de beperking van lokaal vervoer niet langer genoemd en was vermoedelijk opgeheven.

In de dienstregeling 1994/1995 wijzigden de vertrektijden lichtelijk en werd de laatste rit op werkdagen in het eenmaal per twee uur patroon getrokken.

In de dienstregeling 1995/1996 was deze lijn plotseling niet meer opgenomen.

In de dienstregeling 1997/1998 was deze inmiddels weer opgenomen, maar stond vermeld in het streekboekje van Hermes. De frequentie was inmiddels fors verhoogd. Lijn 58 reed nog altijd eenmaal per twee uur tussen Nijmegen en Kleve, maar op alle dagen was er een rit bijgekomen. Lijn 58 reed tot later door. Tussen Beek en Kleve kwamen van maandag tot en met zaterdag extra ritten, eenmaal per twee uur, zodat er tussen Beek, Gemeentehuis en Kleve eenmaal per uur gereden werd.