Lijn 404 Spijkenisse Metro Centrum - Hellevoetsluis Smitsweg

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 404
Vervoerder(s) EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Streekbus
Formule LogoRnet.png
Materieel Iveco Crossway LE CNG,
Scania Citywide L LE CNG
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 101, 110, 111
Frequenties
Spits 2-10x/uur
Spits (vakantie) 2-4x/uur
Dal 2-4x/uur
Avond 0-3x/uur
Zaterdag 2-4x/uur
Zondag 0-3x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 404 rijdt over de busbaan bij Heenvliet.

Lijn 404 rijdt van Spijkenisse via Geervliet, Heenvliet en Hellevoetsluis naar Rockanje.

Dienstregeling

  • Van maandag t/m zaterdag wordt overdag 2x/uur doorgereden naar Rockanje, waar deze lijn gekoppeld is aan lijn 403 naar Brielle en Spijkenisse. De overgang van lijn 404 naar 403 vindt plaats bij halte Alardusdreef, de overgang van lijn 403 naar 404 vindt plaats bij halte Dorpsplein.
  • In combinatie met lijn 104 van Connexxion wordt tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis tijdens de spitsuren 12x/uur, tijdens de daluren en vakanties en op zaterdag 6x/uur en op zondag 4x/uur gereden.
  • In de avonduren wordt tot circa 22:00 uur (in combinatie met lijn 104) 4x/uur gereden, waarna de frequentie wordt verlaagd naar 2x/uur.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Spijkenisse, Metro Centrum    
Route rsr.svg Spijkenisse, De Ritte  
Route rsr.svg Spijkenisse, Zinkseweg  
Route rsr.svg Spijkenisse, Halfweg 2  
Route rsr.svg Spijkenisse, Laanweg  
Route rsr.svg Geervliet, Geervliet  
Route rsr.svg Heenvliet, Heenvliet  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Kickersbloem    
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Mandenmaker  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Kooistee  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Vlotbrug  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Struytse Hoeck  
Route rrar.svg Hellevoetsluis, Amnesty Internationallaan    
Route rs0.svgRoute rsr.svg Hellevoetsluis, Smitsweg  
Route rer.svgRoute rhrr.svg Hellevoetsluis, Provincialeweg/Voorweg  
Route rer.svgRoute rhlr.svg Hellevoetsluis, Voorweg  
Route rer.svgRoute rsr.svg Hellevoetsluis, Duinpan  
Route rral.svg Rockanje, Rondeweibos  
Route rhrr.svgRoute rhl0.svg Rockanje, Alardusdreef (verder als lijn 403)  
Route rhr0.svgRoute rer.svg Rockanje, Dorpsplein (aankomst als lijn 403)  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg door EBS overgenomen van Connexxion.
Lijn 101 en lijn 111 werden samengevoegd en opgewaardeerd naar R-net, waarmee tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis (in combinatie met lijn 104) een hoogfrequente dienst werd aangeboden. Het lijnnummer werd daartoe gewijzigd in 404.
Daarnaast ging lijn 404 op werkdagen overdag 2x/uur volgens de route van lijn 110 verder rijden naar Rockanje, waarmee dit traject ook weer buiten de spitsuren bediend werd.
Tenslotte werd de halte Politiebureau hernoemd naar Struytse Hoeck en halte Provincialeweg/Smitsweg werd hernoemd naar Smitsweg.

Met ingang van 15 december 2019 ging lijn 404 ook op zaterdag overdag elk half uur tussen Hellevoetsluis en Rockanje rijden.