Lijn 37 Groningen Station NS - Grijpskerk De Wierde

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 37
Vervoerder(s) GADO (... - 1998),
Arriva (1998 - 2005)
Concessie GGD
Regio West-Groningen
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode iig. 1995 t/m 8 januari 2005
Opvolger(s) 30, 32, 637
Frequenties
Spits 2-3x/uur
Spits (vakantie) 1-2x/uur
Dal 1-2x/uur
Dal (vakantie) 1x/uur
Avond reed niet
Zaterdag 1x/uur
Zondag reed niet

Lijn 37 reed van Groningen via Aduard, Zuidhorn, Noordhorn, Niezijl naar Grijpskerk.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sTr.svg Groningen, Centraal Station  
Route rsr.svg Groningen, Hereplein  
Route rsr.svg Groningen, Zuiderdiep    
Route rsr.svg Groningen, Hoendiep  
Route rsr.svg Groningen, Travertijnstraat  
Route rsr.svg Aduard, Aduarderweg  
Route rsr.svg Zuidhorn, Zonnehuis  
Route rsr.svg Noordhorn, Gouden Leeuw  
Route rsr.svg Niezijl, voormalige GADO Garage  
Route rsr.svg Grijpskerk, Kerk  
Route rs0.svg Grijpskerk, De Wierde  

Geschiedenis

Het is onbekend wanneer deze lijn is ontstaan.

Op 28 mei 1995 kwamen alle ritten van maandag- t/m zaterdagavond te vervallen, alleen op koopavonden bleef nog één rit vanuit Groningen rijden. Tussen Grijpskerk en Zuidhorn konden reizigers op genoemde tijdstippen gebruik maken van de lijntaxi en vervolgens overstappen op lijn 33 voor een doorgaande reis naar Groningen.

In de Arriva dienstregeling 1999/2000 werd er van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits richting Groningen 3-4 keer per uur gereden, daarna werd tot ongeveer 10.00 uur een halfuursdienst gereden. Waarbij één rit begon in Niehove bij de voormalige GADO garage. Richting Grijpskerk werd eens per uur gereden in de middag aangevuld tot een halfuursdienst, enkele middag ritten reden in Groningen niet via de Travertijnstraat. In de schoolvakanties werd richting Groningen tussen 7.00 en 8.00 uur drie keer gereden en de rest van de dag elk uur. Richting Grijpskerk werd er de gehele dag een uursdienst gereden. Op zaterdag werd er globaal een uursdienst gereden. Lijn 37 reed niet de avonduren en op zondag.

In de dienstregeling 2000-2001 werd er van maandag t/m vrijdag in de ochtendspits richting Groningen 3x per uur gereden, daarna werd tot ongeveer 11.00 uur een halfuursdienst gereden. Waarbij twee ritten begonnen in Niehove bij de voormalige GADO garage tot het gereedkomen van de halte aan de Provinciale weg. De rest van de dag werd een uurdienst gereden. Richting Grijpskerk werd eens per uur gereden in de middag aangevuld tot een halfuursdienst. In de ochtend was er één extra rit tot Zuidhorn Transferium. In de schoolvakanties werd richting Groningen tussen 6.00 en 8.00 uur 2x per uur gereden en de rest van de dag elk uur. Richting Grijpskerk werd er de gehele dag een uursdienst gereden. Met aan het eind van de dag een extra rit. Op zaterdag werd er overdag een uursdienst gereden. In de avonduren en op zondag werd niet gereden.

Op 1 juli 2001 kwam de route 'door' Noordhorn te vervallen, ter vervanging werd op deze datum een nieuw busstation met keerlus in gebruik genomen bij de westelijke uitgang van het dorp. Daarnaast wijzigden de vertrek- en aankomsttijden flink vanwege de toegenomen congestie en dientengevolge konden de aansluitingen in Zuidhorn verbeterd worden.

Op 9 januari 2005 werd deze buslijn opgeheven. Tussen Groningen en Grijpskerk bleven onder het lijnnummer 637 enkele scholierenritten rijden in de drukste richting. Tussen Grijpskerk en Zuidhorn kwam enige vervanging in de vorm van de lijnen 30 en 32 die vanaf Grijpskerk doorgetrokken werden naar Zuidhorn. Deze lijnen nemen buiten de spitsuren dit traject over, echter wel met een beperktere dienstregeling dan voorheen geboden werd.