Lijn 26 Middelburg Loskade - 's-Heerenhoek R.K. Kerk

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 26
Vervoerder(s) ZWN (1993 - 1994),
ZWN-Groep (1994 - 1996)
Regio Midden-Zeeland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 23 mei 1993 t/m 1 juni 1996
Voorganger(s) 26
Opvolger(s) 52
Frequenties
Spits 1-2x/uur
Spits (vakantie) 1x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/2 uur
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag 4x/dag

Lijn 26 reed van Middelburg via Arnemuiden, Lewedorp en Nieuwdorp naar 's-Heerenhoek.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sBr.svg Middelburg, Loskade    
Route rsTr.svg Middelburg, Station  
Route rsr.svg Middelburg, Centrum Vakopleidingen  
Route rsr.svg Arnemuiden, Gerstakker  
Route rsr.svg Arnemuiden, Brakenburg  
Route rsr.svg Arnemuiden, Clasinastraat  
Route rsr.svg Lewedorp, Dorp  
Route rsr.svg Nieuwdorp, Oranjeplein  
Route rs0.svg 's-Heerenhoek, R.K. Kerk  

Geschiedenis

Op 23 mei 1993 werd de route van lijn 26 beperkt tot het traject Middelburg - 's-Heerenhoek en kwam tevens de bediening van Nieuw- en St. Joosland te vervallen. Op het overgebleven traject ging de lijn van maandag t/m vrijdag overdag wel 1x/uur rijden i.p.v. de voormalige 1x per 2 uur. Op de overige tijdstippen bleef de dienstregeling praktisch ongewijzigd bestaan. Doorgaande reizigers naar Goes moesten voortaan in 's-Heerenhoek overstappen op lijn 23. Alleen tussen 's-Gravenpolder en Nisse bleven onder het lijnnummer 35 nog enkele ritten rijden.

Op 29 mei 1994 kwam de bediening van station Arnemuiden te vervallen vanwege het geringere aantal in- en uitstappers. Tevens werd de dienstregeling op zaterdag uitgebreid met vroegere en latere reismogelijkheden in beide richtingen.

Op 1 november 1994 fuseerden Westnederland en ZWN tot het nieuwe ZWN-Groep. Per 28 mei 1995 kwam een eerste nieuwe dienstregeling uit onder deze nieuwe vervoerder. Deze lijn bleef echter ongewijzigd rijden.

Op 2 juni 1996 werd deze lijn opgeheven. De route tussen Middelburg, Arnemuiden en 's-Heerenhoek werd geïntegreerd in lijn 52, die voortaan een doorgaande verbinding over Walcheren ging rijden en doorgetrokken werd naar 's-Heerenhoek. Hierbij ging de frequentie doordeweeks, met uitzondering van de schoolvakanties, grotendeels omhoog naar een halfuursdienst. Ook kreeg de lijn gezelschap van de lijntaxi, deze ging de minder rendabele ritten vervangen. In de avonduren reed de lijntaxi over het hele traject en op zondag overdag alleen tussen Middelburg en 's-Heerenhoek.