Lijn 107 Hilversum Station - Blaricum Tergooi Ziekenhuis

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 107
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Gooi- en Vechtstreek
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 107
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur
Avond 1x/uur
Zaterdag 2x/uur
Zondag 2x/uur
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 107 rijdt van station Hilversum via het Mediapark en Bussum Zuid naar Blaricum Ziekenhuis.

Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,143 0,154 0,157

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Hilversum, Station  
Route rhlr.svg Hilversum, Stationsstraat  
Route rhrr.svg Hilversum, Schoolstraat  
Route rsr.svg Hilversum, Javalaan  
Route rsTr.svg Hilversum, Beeld en Geluid  
Route rhlr.svg Hilversum, Mediapark  
Route rhrr.svg Hilversum, Mediapark Zuid  
Route rsr.svg Hilversum, Mies Bouwmanboulevard  
Route rsTr.svg Bussum, Station Zuid  
Route rsr.svg Bussum, Gooibergstraat  
Route rsr.svg Bussum, Poststraat  
Route rsr.svg Bussum, Oosteinde  
Route rsr.svg Bussum, Keizer Ottostraat  
Route rsr.svg Bussum, K.P.C. de Bazelstraat  
Route rsr.svg Bussum, Kamerligh Onnesweg  
Route rsr.svg Bussum, Goudenregenstraat  
Route rsr.svg Bussum, Nachtegaallaan  
Route rsr.svg Bussum, Kolonel Palmkazerne  
Route rsB0.svg Blaricum, Ziekenhuis Tergooi    

Geschiedenis

Op 9 december 2018 kwam het traject Blaricum Ziekenhuis - Huizen te vervallen voor lijn 107 vanwege de lage reizigersaantallem. Haltes De Trappenberg en Aalberselaan verloren daarmee een busverbinding. De Trappenberg verhuisde echter halverwege december zodat de bushalte aldaar geen noodzaak meer was. Reizigers op het traject Blaricum Ziekenhuis - Huizen reizen voortaan met lijn 320, binnen Huizen werd een deel van de vervallen route overgenomen door lijn 101.