Concessie SRE De Peel 2007/2008

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling voor 2007/2008 van de concessie SRE De Peel liep van 10 december 2006 t/m 13 december 2008. In tegenstelling tot voorgaande was deze dienstregeling twee jaar geldig.

Het lijnnet omvatte de streekdiensten rond Helmond en Eindhoven en de stadsdienst van Helmond. De stadsdienst van Eindhoven was in een aparte concessie opgenomen. Enkele lijnen liepen gedeeltelijk in de concessie Oost-Brabant of Concessie Noord- en Midden-Limburg (2007-2016). De dienst werd uitgevoerd door Hermes. De lijnen in het gebied van de provincie Noord-Brabant werden gedeeltelijk gezamenlijk met Arriva gereden, de lijnen naar Limburg werden door Veolia en Hermes gereden. Het busboekje werd uitgegeven met de stadsdienst van Eindhoven, welke eveneens in handen was van Hermes.

Op 14 december 2008 liep de concessie SRE/De Peel af en werd deze samengevoegd met de concessies SRE Eindhoven Stad en SRE/De Kempen tot de nieuwe concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Helmond
51 Eeuwsels - Centrum - Station
52 Brouwhuis - Rijpelberg - Station t/m 8 december 2007
52 Brouwhuis - Rijpelberg - Station - Mierlo-Hout vanaf 9 december 2007
53 Straakven - Station
54 Brouwhuis - Station - Centrum - Straakven
Streeklijnen
6 Helmond - Stiphout - Nuenen - Eindhoven Reed 's avonds en op zondag niet tussen Helmond en Nuenen
20 Helmond - Asten - Someren - Lierop - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
21 Beek en Donk - Lieshout - Gerwen - Nuenen - Eindhoven
23 Boxmeer - Sint Anthonis - Oploo - Westerbeek - Rips - Milheeze - Bakel - Helmond
24 Helmond - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
25 Veghel - Erp - Boekel - Handel - Gemert - Beek en Donk - Aarle-Rixtel - Helmond Arriva reed op werkdagen, Hermes reed in het weekend en alleen tussen Boekel en Helmond
27 Helmond - Deurne - Ysselsteyn - Heide - Venray Werd gereden door Veolia Transport
121 Uden - Volkel - Boekel - Gemert - Beek en Donk - Lieshout - Nuenen - Eindhoven Sneldienst van Eindhoven t/m Beek en Donk. Op werkdagen reden Arriva en Hermes, in het weekend alleen Arriva
127 Helmond - Deurne - Venray Sneldienst
Buurtbussen
457 Maarheeze - Weert Reed niet in het weekend
458 Heeze - Sterksel - Maarheeze - Someren Heide - Someren Reed niet op zondag
459 Someren - Someren-Eind - Nederweert - Weert Reed niet in het weekend
460 Best - Son - Breugel - Nederwetten - Nuenen Reed niet in het weekend
462 Helenaveen - Griendtsveen - Zeilberg - Deurne Reed niet in het weekend
466 Asten - Someren - Heeze - Geldrop Reed niet op zondag
467 Deurne - Vlierden - Ommel - Asten - Heusden - Someren Reed niet in het weekend
468 Deurne - Milheeze - Bakel - Mortel - Gemert - Elsendorp - Venhorst - Boekel Reed niet in het weekend

Wijzigingen per lijn per 10 december 2006

In zowel Oost-Brabant als Noord- en Midden-Limburg was een nieuwe concessie ingegaan. In Oost-Brabant reed tegenwoordig Arriva in plaats van BBA en in Noord- en Midden-Limburg was Hermes zijn concessie kwijtgeraakt aan Veolia Transport. De samenwerking tussen Hermes en BBA werd voortgezet met Arriva. De lijnen naar Limburg bleven voorlopig bij Hermes rijden.

 • Lijn 6: Helmond - Eindhoven: de vertrektijden van de ritten van/naar Helmond werden afgestemd met lijn 25 zodat een halfuursdienst ontstond tussen het station en het Elkerliek Ziekenhuis.
 • Lijn 20: Helmond - Eindhoven: In de middagspits sloten de bussen uit Eindhoven in Helmond voortaan aan op de intercitytreinen. In Mierlo kwam een nieuwe halte op de Industrieweg. tussen Geldrop en Eindhoven werden de tijden beter afgestemd met lijn 24. In de zomervakantie ging lijn 20 tussen Helmond en Asten rijden via recreatiepark Prinsenmeer in Ommel en het Nobis Hotel in Asten.
 • Lijn 21: Beek en Donk - Eindhoven: deze lijn ging in Eindhoven voortaan aansluiten op de intercity Eindhoven - Schiphol en verschillende stoptreinen.
 • Lijn 23: Boxmeer - Helmond: deze lijn sloot op maandag t/m vrijdag in Helmond aan op de intercity van Helmond naar Eindhoven en Den Haag.
 • Lijn 24: Helmond - Eindhoven: tussen Geldrop en Eindhoven werden de tijden beter afgestemd met lijn 20.
 • Lijn 25: Veghel - Helmond: Arriva nam de exploitatie over van BBA. In Helmond werden de tijden afgestemd met lijn 6 zodat er een halfuursdienst tussen het Elkerliek Ziekenhuis en het station ontstond. De bussen ging in Helmond en Veghel beter aansluiten op andere bussen en in Helmond beter op de treinen. Op 10 december 2006 ging de nieuwe dienstregeling alleen bij de ritten van Hermes op zaterdag en zondag al in.
 • Lijn 27: Helmond - Venray: deze lijn ging voortaan gereden worden door Veolia Transport. In Venray werd de route gewijzigd, het busstation verviel als halte.
 • Lijn 75: Roermond - Deurne: deze lijn werd voortaan gereden door Veolia Transport en kwam niet langer voor in het busboekje. Deze lijn werd in Deurne vervangen door lijn 62 van Deurne naar Meijel.
 • Lijn 127: Helmond - Venray: lijn 127 bleef gereden worden door Hermes. In Venray werd de route gewijzigd, het busstation verviel als halte.
 • Lijn 457: Maarheeze - Weert: de route in Weert werd gewijzigd.
 • Lijn 458: Someren - Heeze: er werd vaker met 2 busjes op bepaalde deeltrajecten gereden om alle passagiers te kunnen vervoeren.
 • Lijn 459: Someren - Weert: gaf in Weert aansluiting op de intercitytreinen. In Weert reed deze lijn voortaan via de Vogelsbleek.
 • Lijn 460: Nuenen - Best: de aansluiting op de treinen werd verbeterd en in Breugel werd de route aangepast.
 • Lijn 462: Helenaveen - Deurne: deze lijn gaf in Deurne voortaan aansluiting op de intercitytreinen.
 • Lijn 466: Asten - Geldrop: tegen het einde van de middag wijzigden enkele ritten.
 • Lijn 467: Deurne - Someren: de route in Someren werd gewijzigd.

Wijzigingen per 1 januari 2007

 • Lijn 25: Veghel - Helmond: de nieuwe dienstregeling op maandag t/m vrijdag ging voor lijn 25 pas op deze datum in omdat de dienstregeling in Oost-Brabant pas op deze datum werd aangepast. Tot die datum was de oude dienstregeling nog geldig. Op zaterdag en zondag werd wel al vanaf 10 december 2006 volgens de nieuwe dienstregeling gereden.
 • Lijn 121: Uden - Eindhoven: de nieuwe dienstregeling ging voor lijn 121 pas op deze datum in omdat de dienstregeling in Oost-Brabant pas op deze datum werd aangepast. Tot die datum was de oude dienstregeling nog geldig. De vertrektijden werden aangepast. In Eindhoven werd voortaan ook aansluiting geboden op de intercitytreinen richting Maastricht/Heerlen en Venlo. In Uden werd de aansluiting op andere buslijnen verbeterd.

Wijzigingen per 9 december 2007

De dienstregeling bleef op enkele aanpassingen na ongewijzigd.