Concessie SRE De Peel 2005

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling voor 2005 van de concessie SRE De Peel liep van 9 januari 2005 t/m 7 januari 2006.

Het lijnnet omvatte de streekdiensten rond Helmond en Eindhoven en de stadsdienst van Helmond. De stadsdienst van Eindhoven was in een aparte concessie opgenomen. Enkele lijnen liepen gedeeltelijk in de concessie Noord-Brabant Oost of Noord- en Midden-Limburg. De dienst werd uitgevoerd door Hermes. De lijnen in het gebied van de provincie Noord-Brabant werden gedeeltelijk gezamenlijk met BBA gereden, de lijnen naar Limburg werden door Hermes gereden die ook in Limburg concessiehouder was. Het busboekje werd uitgegeven met de stadsdienst van Eindhoven, welke eveneens in handen was van Hermes. De lijnen 93, 99 en 253 waren in tegenstelling tot het voorgaande jaar niet langer opgenomen.

Lijnennet

Lijn Route Opmerkingen
Stadsdienst Helmond
51 Eeuwsels - Centrum - Station
52 Brouwhuis - Rijpelberg - Station
53 Straakven - Station
54 Brouwhuis - Station - Centrum - Straakven
Streeklijnen
6 Helmond - Stiphout - Nuenen - Eindhoven Reed 's avonds en op zondag niet tussen Helmond en Nuenen.
20 Helmond - Asten - Someren - Lierop - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
21 Beek en Donk - Lieshout - Gerwen - Nuenen - Eindhoven
23 Boxmeer - Sint Anthonis - Oploo - Westerbeek - Rips - Milheeze - Bakel - Helmond
24 Helmond - Mierlo - Geldrop - Eindhoven
25 Veghel - Erp - Boekel - Handel - Gemert - Beek en Donk - Aarle-Rixtel - Helmond BBA reed op werkdagen, Hermes reed in het weekend en alleen tussen Boekel en Helmond
27 Helmond - Deurne - Ysselsteyn - Heide - Venray
75 Roermond - Horn - Heythuysen - Roggel - Heibloem - Meijel - Neerkant - Liessel - Deurne
121 Uden - Volkel - Boekel - Gemert - Beek en Donk - Lieshout - Nuenen - Eindhoven Sneldienst van Eindhoven t/m Beek en Donk. Op werkdagen reden BBA en Hermes, in het weekend alleen BBA
127 Helmond - Deurne - Venray Sneldienst
Buurtbussen
157 Maarheeze - Weert Reed niet in het weekend
158 Heeze - Sterksel - Maarheeze - Someren Heide - Someren Reed niet op zondag
159 Someren - Someren-Eind - Nederweert - Weert Reed niet in het weekend
160 Best - Son - Breugel - Nederwetten - Nuenen Reed niet in het weekend
162 Helenaveen - Griendtsveen - Zeilberg - Deurne Reed niet in het weekend
166 Asten - Someren - Heeze - Geldrop Reed niet op zondag
167 Deurne - Vlierden - Ommel - Asten - Heusden - Someren vanaf onbekende datum; reed niet in het weekend
168 Deurne - Milheeze - Bakel - Mortel - Gemert - Elsendorp - Venhorst - Boekel Reed niet op zondag

Wijzigingen per lijn per 9 januari 2005

Nadat er in het vorige jaar ingrijpende wijzigingen waren doorgevoerd in dienstregeling door een slinkende bijdrage van de Rijksoverheid, bleven de aanpassingen in dit jaar minimaal. Slechts enkele lijnen kenden wat kleine wijzigingen buiten lichtelijke aangepaste vertrektijden:

  • Lijn 24: Helmond - Eindhoven: in Geldrop werd een gewijzigde route wegens werkzaamheden en herinrichting aangekondigd.
  • Lijn 121: Uden - Eindhoven: de tijden van lijn 121 gingen veranderen omdat de rijtijd te krap was. Hiermee wilde men de aansluiting van en op lijn 99 in Uden verbeteren. Omdat in het middagspits de rijtijden nog steeds te krap waren werden de extra spitsritten tussen Eindhoven en Gemert verlengd naar Uden om zo toch een goede aansluiting op lijn 99 naar Nijmegen te blijven bieden.
  • Lijn 158: Someren - Heeze: de eerste rit vanaf Maarheeze reed via Someren-Eind naar Someren.
  • Lijn 160: Best - Nuenen: in Son en Breugel werd een andere route gereden. Breugel werd geheel opgenomen en in Son werd een andere route door het centrum gereden.

Stadsdienst Helmond

De lijnen 52, 53 en 54 kregen flink gewijzigde vertrektijden. Hierdoor werd op verzoek van reizigers de aansluiting op treinen en bussen verbeterd en werd de dienstregeling makkelijker doordat de bussen voortaan altijd op dezelfde tijden vertrokken. Tevens werden de lijnen 52 en 54 in Brouwhuis doorgetrokken naar station Brouwhuis.

Wijzigingen op onbekende datum

Wijzigingen per 11 december 2005

Op 11 december 2005 wijzigde de dienstregeling van lijn 23, 27 en 127 omdat op deze datum de dienstregeling van de NS op de Maaslijn flink wijzigde. Omdat de dienstregeling in de regio Eindhoven pas enkele weken later aangepast werd, werd besloten om deze lijnen al per 11 december 2005 te wijzigen zodat de aansluitingen op de treinen in Boxmeer en Venray gewaarborgd bleven.