Wijzigingen concessie Duin- en Bollenstreek/Leiden Rijnstreek/Midden-Holland 2009

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Vanaf 14 december 2008 verandert de dienstregeling van de bussen in de concessie Duin- en Bollenstreek/Leiden Rijnstreek/Midden-Holland (regio Leiden, Duin- en Bollenstreek en regio Hollands Midden (rond Gouda)). In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden en van een aantal lijnen wordt ook de route aangepast.

Wijzigingen per lijn

Stadsdienst Gouda

Lijn 6 zal alleen nog maar rijden tijdens de spitsuren. Buiten de spitsuren kunnen reizigers gebruik maken van lijn 177, 186 of 187. Tevens vertrekt lijn 6 voortaan vanaf het busstation en wordt er voortaan via het Groene Hart ziekenhuis (locatie Bleuland) gereden.

Stadsdienst Leiden/Leiderdorp

Dit is een nieuwe lijn die vanaf station De Vink via de route van lijn 15 naar Leiden Centraal rijdt en daarvandaan via de route van lijn 41/42 naar de Breestraat en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Dit is een nieuwe lijn die vanaf station De Vink via de route van lijn 17 naar Leiden Centraal rijdt en daarvandaan via de route van lijn 41/42 naar de Breestraat en het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Dit is een nieuwe lijn die vanaf Leiderdorp Leyhof via de route van lijn 15/17 naar Leiden Centraal rijdt en daarvandaan via de route van lijn 40 naar Leiden Zuidwest, waarbij het eindpunt bij station De Vink komt te liggen

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door de nieuwe lijnen 11/12/13.

Deze lijn wordt opgeheven en vervangen door de nieuwe lijnen 11/12/13.

Deze lijn gaat in Leiden via de Breestraat i.p.v. de Witte Singel rijden. Reizigers naar de Witte Singel kunnen gebruik maken van lijn 32. Vanaf Leiden Centraal rijdt lijn 28 door naar het Diaconessenhuis en Oegstgeest, Haaswijk. De frequentie in de avond en op zondag wordt verhoogd naar een halfuursdienst

Deze lijn wordt opgeheven. Binnen Leiden wordt de route overgenomen door lijn 13, tussen Leiden en Katwijk wordt de route vervangen door de lijnen 36, 37 en 38.

Deze lijn gaat in Leiden via de Witte Singel i.p.v. de Breestraat rijden. Voor het centrum van Leiden kan uitgestapt worden bij halte Prinsessekade/Kort Rapenburg of reis met lijn 206 vanuit Zoetermeer naar de Breestraat. Tussen Leiden en Katwijk rijdt lijn 32 via de Provincialeweg N206 en stopt niet meer in Valkenburg, alternatief zijn de nieuwe lijnen 37 en 38. In Zoetermeer wordt niet meer doorgereden als lijn 170 naar Rotterdam, reizigers stappen over op een bus van Qbuzz

Deze spitslijn vervalt, reizigers kunnen gebruik maken van lijn 32, 36, 37 en 38. Binnen Leiden wordt de route via het BioSciencepark overgenomen door lijn 232

Dit wordt een nieuwe lijn van Katwijk Vuurbaak via de Boulevard - Tramstraat - Rijnstraat - Sandtlaan naar Rijnsburg en daarvandaan via de route van lijn 31 naar Leiden. In Rijnsburg wordt niet meer via de Koningin Julianalaan - Floralaan gereden.

Dit zijn twee nieuwe lijnen van Katwijk Vuurbaak via Valkenburg naar Leiden Centraal. Lijn 37 rijdt in Katwijk via de Hoornes en lijn 38 via de Zanderij, bij de Vuurbaak gaat lijn 37 verder als lijn 38 en andersom. Deze buslijnen vervangen in Katwijk lijn 31 en 41 en in Valkenburg lijn 32.

Dit is een nieuwe sneldienst van Noordwijk Picképlein via de Parallel Boulevard - Van Uffordstraat - Van Panhuysstraat - Van de Mortelstraat - Gooweg naar Leiden Centraal. Hij is afgestemd op lijn 44, waardoor in de ochtend 8x per uur naar Leiden en in de middag 8x per uur naar Noordwijk gereden wordt. Tussen Leiden Centraal en -Zuidwest wordt deze lijn vervangen door lijn 13.

Deze lijn vervalt. Reizigers tussen Leiderdorp en Leiden kunnen reizen met lijn 11 en 12, tussen Leiden en Rijnsburg met de nieuwe lijn 36 en tussen Leiden en Katwijk met de nieuwe lijnen 36, 37 en 38

Deze lijn vervalt en wordt vervangen door de nieuwe lijnen 11 en 12 tussen Leiden Centraal en Leiderdorp en de nieuwe lijn 44 tussen Leiden Centraal en Noordwijk. Reizigers tussen Oegstgeest een Leiden kunnen gebruik maken van lijn 28, 50 of 57.

Deze nieuwe buslijn vervangt lijn 42 en rijdt in Noordwijk via de Parallel Boulevard - Wantveld - Northgodreef - Duinwetering - Lijnbaanweg - Beeklaan en rijdt via Willem van de Bergh.

Het traject tussen Hillegom en Hoofddorp vervalt. In plaats daarvan wordt er na Hillegom via de route van lijn 60 naar station Nieuw-Vennep. De frequentie van lijn 57 wordt 's avonds en op zaterdag verhoogd naar een halfuursdienst

Deze lijn wordt opgeheven en wordt tussen Hillegom en Nieuw-Vennep vervangen door lijn 57. Reizigers tussen Hillegom, Lisse, Sassenheim, Voorhout en Noordwijk kunnen gebruikmaken van lijn 50, 51 of 59, reizigers van Voorhout naar Katwijk reizen via Oegstgeest, Leidsebuurt met lijn 57 en 36.

Deze lijn rijdt vanaf Zoetermeer niet meer verder als lijn 204 naar Rotterdam. Reizigers stappen op Zoetermeer Centrum West over op een bus van Qbuzz.

Deze lijn gaat in Leiden via het BioSciencePark rijden en rijdt in de ochtend vanaf Noordwijk Picképlein verder als lijn 44 naar Leiden. 's middags rijdt lijn 44 vanuit Noordwijk verder als lijn 232 naar Leiden. De frequentie wordt verhoogd naar een 4x per uur

De meeste ritten van deze interliner rijden nog slechts tussen metrostation Capelle Centrum en Den Haag. In de ochtendspits rijdt lijn 383 nog wel vanuit Krimpen a/d IJssel en in de avondspits worden nog ritten naar Krimpen a/d IJssel aangeboden

De route van deze lijntaxi wordt ingekort tot Oegstgeest Poelgeest, reizigers naar de Simon Vestdijklaan in Oegstgeest maken gebruik van lijn 28

Latere wijzigingen

Wijziging per 31 augustus 2009

Op 30 augustus wijzigt de dienstregeling in Duin- en Bollenstreek/Leiden en rondom Zoetermeer. Busvervoerder Veolia neemt dan de meeste buslijnen in de regio Haaglanden over van Connexxion. Hierdoor moet de dienstregeling worden aangepast. Ook wordt de dienstregeling op sommige punten verbeterd.

  • Lijn 13. Lijn 13 wordt vervangen door lijn 13 en lijn 14, die om-en-om gaan rijden. Het eindpunt van lijn 13 blijft station De Vink en de nieuwe lijn 14 gaat rijden naar de Aaltje Noordewierlaan. De route van buslijn 13 wordt sneller. Vanaf station De Vink rijdt de bus voortaan over de Vijf Meilaan rechtstreeks naar de Rosenburgh, dus niet meer via de Fortuinwijk. Er komt een nieuwe halte bij winkelcentrum De Luifelbaan. De route vanaf de Rosenburgh via station Lammenschans, de Breestraat en het Centraal Station naar Leiderdorp wijzigt niet. Reizigers van lijn 13 tussen Leiderdorp en Leiden kunnen ook met lijn 14 reizen.
  • Lijn 14. Om de bereikbaarheid van woonzorgcentrum Rijn en Vliet en verpleeghuis Zuydtwijck in Leiden Zuidwest te verbeteren, gaat de nieuwe buslijn 14 rijden. Deze begint bij de Aaltje Noordewierlaan en rijdt via de Fortuinwijk, Tuinstadwijk en de Breestraat naar Leiden Centraal en vervolgens verder naar Leiderdorp Leyhof. Daarmee komt er ook weer een bus door de Koninginnelaan.
  • Lijn 39 / 48. ’s Avonds en op zondag rijdt lijn 48 Leiderdorp-Voorschoten vanaf de Karel Doormanlaan in Voorschoten verder als lijn 39 richting Den Haag v.v. Lijn 48 stopt dan niet meer op eindpunt Starrenburg.
  • Lijn 57. Om buslijn 57 bij station Nieuw Vennep beter aan te laten sluiten op de treinen van/naar Amsterdam wijzigen de vertrektijden. ’s Ochtends sluit lijn 57 in Nieuw Vennep beter aan op de treinen naar Amsterdam en ’s middags op de treinen uit de richting Amsterdam.
  • Ook van de volgende buslijnen zijn de vertrektijden enkele minuten aangepast, zijn enkele ritten vervallen en/of is een extra rit in de dienstregeling erbij gekomen: 11, 12, 28, 32, 36, 37, 38, 40, 44, 50, 51, 55, 56, 59, 61, 90, 165, 206, 232, 256.