Concessie Berkel-Dinkel

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Berkel-Dinkel
OV-autoriteit Provincies Gelderland en Overijssel
Vervoerder(s) Onbekend
Duur 10 jaar
Periode 10.12.2023 - 10.12.2033
Voorganger(s) Twente
Achterhoek-Rivierenland
Midden Overijssel
(Deventer/Raalte)
Concessietabel - Concessiekaart

De concessie Berkel-Dinkel is één van de drie concessies die gezamenlijk door de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel zijn ontwikkeld. De concessie omvat een uitgestrekt gebied dat reikt van de Duitse grens in het oosten tot aan de lijn Ommen-Raalte-Deventer-Zutphen-Doetinchem in het westen en van de provinciegrens met Drenthe in het noorden tot aan de lijn Doetinchem-Winterswijk in het zuiden.

De volgende treindiensten maken deel uit van deze concessie:

  • Zutphen - Apeldoorn
  • Zutphen - Winterswijk
  • Zutphen - Hengelo - Oldenzaal

De concessie is een samenvoeging van de concessie Twente en delen van de concessies Midden Overijssel en Achterhoek-Rivierenland. Aangezien deze concessies verschillende looptijden hebben wordt de concessie stukje bij beetje vormgegeven. Bij de ingangsdatum van deze concessie komen de gebieden rondom Deventer en Brummen over van de concessie IJssel-Vecht.

Aanbesteding

In het voorjaar van 2017 hebben de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel besloten de handen in één te slaan en de aanbesteding van de openbaar vervoer concessies in de drie provincies gezamenlijk aan te pakken. De eerste stap richting de nieuwe concessies werd eind 2017 gemaakt, toen het concept nota van uitgangspunten (NvU) werd gepresenteerd. In het NvU kwam naar voren dat de concessie-indeling volledig werd gewijzigd. Reden hiervoor was om reizigers minder hinder te laten ondervinden van de concessiegrenzen. Ook moesten de concessies aantrekkelijk genoeg blijven voor de vervoerders. In het NvU werd tevens gemeld dat het stadsvervoer aan het begin van de concessie volledig zero-emissie zal worden. Het NvU zal worden aangepast aan de hand van de ervaringen die zijn opgedaan met de concessie IJssel-Vecht.