V250: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(erg optimistische planning beetje bijgewerkt)
k (geactualiseerd)
Regel 1: Regel 1:
De '''V250''', ook wel '''Albatros''' genoemd, is de benaming voor een nieuw type hogesnelheidstrein in Nederland. Dit type trein wordt door de Italiaanse fabrikant [[AnsaldoBreda]] gebouwd om dienst te gaan doen op de [[HSL-Zuid]] voor de [[Fyra]]-verbindingen tussen Amsterdam en Breda of Brussel. De 8-delige treinstellen zijn, zoals de naam al aangeeft, ontworpen voor een maximumsnelheid van 250km/u.
+
De '''V250''', ook wel '''Albatros''' genoemd, is de benaming voor een nieuw type hogesnelheidstrein in Nederland. Dit type trein wordt door de Italiaanse fabrikant [[AnsaldoBreda]] gebouwd om dienst te gaan doen op de [[HSL-Zuid]] voor de [[Fyra]]-verbindingen tussen Amsterdam en Breda of Brussel. De 8-delige treinstellen zijn, zoals de naam al aangeeft, ontworpen op een maximumsnelheid van 250 km/u.
  
De eerste V250 kwam begin 2009 Nederland binnen en werd in juli officieel gepresenteerd door [[NS Hispeed]]. Inmiddels zijn er twee stellen in Nederland. Normaliter staan deze op de [[Watergraafsmeer]] bij onderhoudsbedrijf [[NedTrain]]. Er worden nu testritten mee gereden, NS Hispeed hoopt de eerste stellen eind 2011 in gebruik te kunnen nemen.
+
De eerste V250 kwam begin 2009 Nederland binnen en werd in juli officieel gepresenteerd door [[NS Hispeed]]. De stellen staan, voor zover zij niet in bedrijf zijn, op de [[Watergraafsmeer]] bij onderhoudsbedrijf [[NedTrain]]. NS Hispeed heeft de eerste stellen in september 2012 in gebruik genomen.
  
 
Het discussietopic op het forum over deze trein is te bereiken via onderstaande link:
 
Het discussietopic op het forum over deze trein is te bereiken via onderstaande link:

Versie van 22 dec 2012 om 17:16

De V250, ook wel Albatros genoemd, is de benaming voor een nieuw type hogesnelheidstrein in Nederland. Dit type trein wordt door de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda gebouwd om dienst te gaan doen op de HSL-Zuid voor de Fyra-verbindingen tussen Amsterdam en Breda of Brussel. De 8-delige treinstellen zijn, zoals de naam al aangeeft, ontworpen op een maximumsnelheid van 250 km/u.

De eerste V250 kwam begin 2009 Nederland binnen en werd in juli officieel gepresenteerd door NS Hispeed. De stellen staan, voor zover zij niet in bedrijf zijn, op de Watergraafsmeer bij onderhoudsbedrijf NedTrain. NS Hispeed heeft de eerste stellen in september 2012 in gebruik genomen.

Het discussietopic op het forum over deze trein is te bereiken via onderstaande link:

Varia