Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Ederveen

2.835 bytes toegevoegd, 6 jan 2011 22:26
k
Zuidooster 1962
::::::Ik had op de overzichtspagina trouwens een foutje in de route van lijn 8 staan. Daar had ik neergezet "Best/CR Kazerne" maar Best had Acht moeten zijn. Het artikel met routestrip klopt wel. Tot het kruispunt in Acht reed deze gezamenlijk met lijn 9 en 10 naar 's-Hertogenbosch en Tilburg. Ik vind de haltenamen van alle lijnen in het algemeen overigens heel interessant om te zien. Er komen redelijk wat "Kruispunten" voor (zoals de halte in Gerwen bijvoorbeeld nog steeds het), schijnbaar was dat zo een beetje het centrale punt in dorpen waar wegen elkaar kruisten. Ook zie ik veel straatnamen met cijfers, ik vermoed dat het daarbij om huisnummers gaat waar de halte bij ligt. Dat zie je tegenwoordig ook bijna niet. En natuurlijk veel Cafés. Dat is tegenwoordig ook niet meer zo gebruikelijk. Het is grappig dat "Café Vink" in Well reeds in 1961 al als halte bestond en tegenwoordig nog steeds. Dat moet wel een goed café zijn :) Ben jij overigens bekend in Gemert? Ik vraag me af wat "De Keyzer" is of was. Dat zegt me namelijk niets. Of is dat die tent op het Ridderplein? In dat geval vind ik het vreemd dat lijn 2 vanaf Handel eerst naar het Ridderplein en daarna naar het Gerardusplein en Heuvel reed, maar het kan ook zijn dat hij toen nog door die straat reed wat ik nu altijd de "winkelstraat" noem, dat zou wel eens de Molenweg kunnen heten (wat ook een halte had), die naam klinkt me vaag bekend in de oren.--[[Gebruiker:Fogeltje|Fogeltje]] 5 jan 2011 23:30 (CET)
 
:::::::Die nummers achter straatnamen staan inderdaad voor de huisnummers, af en toe kom je dat nog steeds wel tegen, maar net als de café's, kruispunten, en namen van gebouwen kom je dat veel minder tegen dan vroeger. 'Kruispunt Acht' heet nog niet zo gek lang 'Rijnstraat' (de 'vorige' halte Rijnstraat bevond zich aan de Rijnstraat zelf net voor de stoplichten, voor lijn 8, die weer niet bij 'Kruispunt Acht' stopte, daar stopten alleen 142 en later 144. Ook is duidelijk te zien dat bushaltes in die tijd nog dichter bij elkaar lagen. Overigens, nog steeds diezelfde lijn 8: Anthoniuskerk bestaat niet meer, tot halverwege de jaren '70 liep de Boschdijk over in de Boschdijktunnel (en tot eind jaren '50 de 'Woenselse overweg'), en lag er een 'knik' in het zuidelijkste gedeelte van de Boschdijk. In die knik lag ook die kerk, die in het begin jaren '70, net als dat hele gebied daar werd gesloopt ten behoeve van de huidige hoogbouw, de Fellenoord, de 'rechtgetrokken' Boschdijk, etc... De Pauluskerk is ook gesloopt, lag ter hoogte van de kruising Boschdijk-Frankrijkstraat. Staat nu zo'n flatgebouw (het kerkhof ligt er overigens nog wel). Rijkskr.(ankzinnigen) Gesticht is tegenwoordig de Grote Beek, Waterkantstraat lag toen (waarschijnlijk) ter hoogte van de huidige halte Marathonloop (Anthony Fokkerweg bestond ook nog niet). Hof van Brabant bestaat nog steeds: aan de (ventweg van de) Boschdijk t.h.v. de Gebroeders Ganslaan. Halte 'Acht Kerk' was denk ik gewoon ter hoogte van de huidige halte 'Waalstraat', 'Philips Expeditie' aan de Mispelhoefstraat ter hoogte van de Achtseweg Noord. Café Mispelhoef bestaat ook nog steeds, aan de Oirschotsedijk ter hoogte van de Mispelhoefstraat, Kazerne Beatrix is het huidige Beatrixoord (momenteel als AZC in gebruik), had ook een halte tot 14-12-2008. Rest van de haltes spreken voor zich. Ook heb ik opgezocht voor lijn 2/22: Halte Tongelre, Amicitia. Dit was een concertcentrum wat zich op de hoek van de Tongelresestraat en de huidige Insulindelaan bevond! Halte 'Overweg' is weer wat vaag, aangezien die er twee zijn aan de Tongelresestraat. Wolfshoek ook geen idee.
 
:::::::Ik ben helaas niet zo bekend in Gemert, maar gezien die Keizer echt een begrip is en naar het eruitziet al enige tijd zich aan het huidige Ridderplein bevindt is dat het meest waarschijnlijke. Ik denk dat de route door Gemert (richting Handel) dan ook zo was: Beeksedijk - Broekstraat - Heuvel - Dr. Kuijperstraat - Stereind - Churchillaan - Berglarenstraat - Het Frans Brugske - Gerardusplein - Pater v/d Elsenstraat - Kapelaanstraat - Ridderplein - Kerkstraat - Molenstraat - Sint Annastraat - Lodderdijk - Handelseweg. Over de Stereind - Churchillaan weet ik niet zeker, kan net zo goed de St. Josephstraat - Bisonstraat zijn geweest. --[[Gebruiker:Ederveen|Ederveen]] 6 jan 2011 21:26 (CET)
==[[Concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (2009)]]==
1.600
bewerkingen

Navigatiemenu