Overleg:Herzogenrath-Alt-Merkstein

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De stad Herzogenrath bestaat uit drie delen: Merkstein, Herzogenrath en Kohlscheid. Enige verschil tussen Kohlscheid en Merkstein is dat de stations in Merkstein wel de naam Herzogenrath gebruiken en in Kohlscheid niet (keuze van de stad zelfs). Maar merkstein was vroeger een aparte gemeente en dus wel degelijk een aparte plaats. Onterecht om het station dan maar onder de plaatsnaam Herzogenrath te plaatsen, ondanks de naam. In Nederland schuiven toch ook niet alle stations in een gemeente onder die plaats. Regenmaker (overleg) 6 nov 2015 08:33 (CET)

Deze beredenering is onjuist. Wanneer stedelijke gemeentes in Nordrhein-Westfalen en Hessen worden samengevoegd wordt het een kern wordt bestaande uit meerdere stadsdelen, bij landelijke gemeentes werkt het anders. Daarnaast is er sinds een redelijk aantal jaren een verplichting dat bij nieuwe stations altijd de gemeentenaam als voorzetsel toegevoegd moet worden, een stad mag niet zelf kiezen of dat wel of niet gebeurt. Bestaande stations mogen voorlopig nog hun oude naam houden, maar ook daar zie je steeds vaker dat de namen aangepast worden aan deze nieuwe conventie. Mijn voorstel is om zoveel mogelijk aan deze conventie vast te houden om de wildgroei aan Duitse Schubbekuttervenen op deze wiki te beperken. Het systeem is stadsdelen bestaat in Nederland ook in Rotterdam en Amsterdam, daar ligt station Rotterdam-Zuid tot ook niet in Feijenoord maar gewoon in Rotterdam? Groeten van Bee (overleg) 6 nov 2015 13:36 (CET)
Stadsdelen in Nederland zijn toch wel wat anders dan stadsdelen in Duitsland. Bijvoorbeeld Eschweiler. De kernen Sankt Jöris, Weisweiler en Fronhoven liggen niet tegen/vlakbij de daadwerkelijke stad Eschweiler. Bij deze plaatsjes staat ook een bord wanneer je het plaatsje inrijdt. Totaal afwijkend van de Nederlandse stadsdelen. Daarnaast valt de essentie van onder andere de buslijnen volledig weg als je overal de stadsnaam neer zet, daarom gebruik ik zoveel mogelijk de namen van de plaatsjes zelf. Dit geeft een realistischer beeld van waar je zit in een bepaald gebied. Bovendien is het al doorgevoerd, dus waarom terugdraaien? Regenmaker (overleg) 6 nov 2015 15:13 (CET)
Dortmund heeft ook een dergelijke opbouw, toch zou niemand het verzinnen om al die dorpsachtige gemeenschappen die niet direct aan de stedelijke kern van Dortmund grenzen maar wel in Dortmund liggen apart te benoemen, het is gewoon Dortmund ([1]). Ik zie geen reden om al die kleine kerntjes plaatsen los toe te voegen, het is nog altijd een extraatje ter aanvulling van de Nederlandse informatie en als er iets veranderd moet het wel allemaal weer aangepast worden. Groeten van Bee (overleg) 6 nov 2015 15:23 (CET)
In Dortmund beschouw ik ze ook als stadsdelen, zie: 482. Dat is toch een stad van een ander kaliber. Overigens willen de steden juist nog wel eens veranderen (samenvoegingen etc.), eerder dan een plaatsnaam als Weisweiler. Dus eerder dat je dan die stadsnamen moet aanpassen dan de namen van die losse plaatsen. Op de wiki vond ik een voorbeeld van dat Herongen in de routestrip Straelen (ook een zogenaamde stad) werd genoemd, onterecht wat mij betreft. Regenmaker (overleg) 6 nov 2015 15:40 (CET)